Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Sposób przyśpieszenia działania gry..., ... kosztem miejsca na hdd

post 07-08-2006, 17:01
Post #1




Włóczęga
Group Icon
Grupa: OUTPOST
Postów: 504
Nr użytkownika: 1 779
Dołączył: 01-12-2004

*snip*
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-10-2006, 22:03
Post #2




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 194
Nr użytkownika: 3 760
Dołączył: 07-10-2006

Ile to zajmoje miejsca?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-10-2006, 11:18
Post #3




I-szy Sekretarz SHAMO
Group Icon
Grupa: Założyciel
Postów: 2 972
Nr użytkownika: 1
Dołączył: 01-11-2002

prawie tyle samo co spakowane pliki ubn ;] ... ale defacto coś koło 700 / 800Mb - powiem że u mnie przyspieszyło to minimalnie ... bardziej wskazana byłaby tu większa ilość ramu ;] ...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-10-2006, 12:30
Post #4




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 28
Nr użytkownika: 3 672
Dołączył: 07-09-2006

jak sie ma XP PRO i 256mb ramu to nie ma dziwne ze gra sie tnie , ja nie mialem zadnyh problemów a wcale jakiegos super kompa nie mam celeron 1.7 (teraz juz P4 3ghz) gf fx 5200 128mb , 1.5gb DDR 400mhz
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-10-2006, 19:06
Post #5




I-szy Sekretarz SHAMO
Group Icon
Grupa: Założyciel
Postów: 2 972
Nr użytkownika: 1
Dołączył: 01-11-2002

Dla tej gry 1Gb RAM to minimum ...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-10-2006, 19:25
Post #6




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 194
Nr użytkownika: 3 760
Dołączył: 07-10-2006

Ja mam 512 mb ram,procka1.7 pentium3,dzwiekowa w glownej a graficzna to takie g*wno z przed 3-4 lat ze lepiej nie mowic. :wacko:
I dziala ok.!!!

Ten post był edytowany przez Albert115: 10-10-2006, 19:26
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-10-2006, 19:54
Post #7




I-szy Sekretarz SHAMO
Group Icon
Grupa: Założyciel
Postów: 2 972
Nr użytkownika: 1
Dołączył: 01-11-2002

Gra będzie działać i owszem ;] ale spadnie komfort - kiedy na większych lokacjach przy obracaniu kamery gra dostanie czkawki ;]
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-11-2006, 15:10
Post #8




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 190
Nr użytkownika: 731
Dołączył: 02-08-2003

Przpraszam, pozwolę sobie tutaj zadać pytanie. Nie wiem, czy inni też mają taki problem z Fallem, ale gra STRASZNIE DŁUGO mi się ładuje.. Kiedy w końcu już się uruchomiła (kilka minut czekania..), obejrzałem intro, wszystko fajnie, wybrałem nową grę, portret dla swojej postaci - i na tym się skończyło =( Czekałem ze 20 minut na załadowanie gry, w tym czasie progress doszedł tak do 1/3-ciej? Spróbuję sposobu opisanego przez Tailsa, może to pomoże.
A, moja konfiguracja: Pętak 4 3,0GHz 512MB ramu, grafika Radek 9550, dźwięk zintegrowany.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-11-2006, 17:02
Post #9




Włóczęga
Group Icon
Grupa: OUTPOST
Postów: 504
Nr użytkownika: 1 779
Dołączył: 01-12-2004

*snip*
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-11-2006, 19:31
Post #10




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 190
Nr użytkownika: 731
Dołączył: 02-08-2003

Dzięki za link Tails, sprawdzę jeszcze raz te cienie. Dobra, zmniejszam detale do prawie minimalnych, obetnę maksymalnie zużycie pamięci, pal licho, że może gra gorzj wyglądać.
Spytam z ciekawości: Czy i komuś z Was zdarzyło się czekać tyle co mnie na samo uruchomienie gry? (powtarzam się, wiem, ale ja jeszcze nawet pięciu minut nad grą nie spędziłem =[). I czy to pierwsze koszmarnie dłuugie ładowanie jest jednorazowe? Znaczy, czy potem w grze idzie to już sprawniej, czy dogrywanie każdej lokacji może u mnie oznaczać przerwę od dwudziestu minut do (sic!) nawet godziny? =( (bo, że jakby co przy każdym uruchomieniu tak pewnie będzie to powoli się z tym godzę...)
To samo pytanie tyczy się włączania opcji gry.. U mnie trwa to ze 2-3 minuty..

Ten post był edytowany przez Cassidy: 27-11-2006, 19:32
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2006, 02:05
Post #11




Włóczęga
Group Icon
Grupa: OUTPOST
Postów: 504
Nr użytkownika: 1 779
Dołączył: 01-12-2004

*snip*
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2006, 17:28
Post #12




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 190
Nr użytkownika: 731
Dołączył: 02-08-2003

Bardzo możliwe.. Sprawdziłem, cienie wyłączone. Całość chodzi ładnie, jedyne co to to nieszczęsne ładowanie się trwające około 30tu minut.. No nic, trochę samozaparcia i jakoś to może pójdzie.. Sprawdzę jeszcze u znajomych na ich komputerach, może jest tak jak mówisz, że gra "żre się" z czymś u mnie.

Tails, jesteś wielki =D Dzięki temu pomysłowi z rozpakowaniem archiwów dokopałem się do muzyki! Poza tym, po rozpakowaniu i wgraniu tych archiwów wszystko MOCNO przyśpieszyło, dzięki jeszcze raz !! =D

Ten post był edytowany przez Cassidy: 28-11-2006, 17:55
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 11-12-2019, 11:20