Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

3 Strony  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Blask, Zadanie Bractwa stali

post 10-10-2007, 11:51
Post #1




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 1
Nr użytkownika: 5 064
Dołączył: 07-10-2007

Dostałem zadanie od bractwa stali że mam iść do Blasku i przynieść coś z niego... Więc poszedłem tam... przeszukałem każde zwłoki, chyba każdą szafkę i chyba wypytałem wszystko o czym ten komputer wiedział i po powrocie ten kadet bractwa stali nie chce mi zaliczyć zadania :/ co mam mu przynieść aby zaliczyć tą misje ? w solucji pisze że chodzi o holodysk który ma trup w pancerzu wspomaganym. Mam ten dysk i dalej nie chce mi zaliczyć tego zadania :/ Co mam robić ? :(
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-10-2007, 15:02
Post #2




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

Napewno byles na wszystkich poziomach? Mozesz zejsc na nizsze poziomy przywiazujac line do skraju dziury w podlodze... Pozniej, gdy znajdziesz zolta karte dostepu uzyj jej na windzie i bedziesz mogl pozwiedzac jeszcze nizsze poziomy...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-10-2007, 21:30
Post #3




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 96
Nr użytkownika: 4 241
Dołączył: 04-03-2007

Może musisz najpierw sam przeczytać ten holodysk ? Albo gdzieś go zostawiłeś lub zamiast trzymać go osobiście ma go któryś z twoich pomocników ?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 11-10-2007, 22:04
Post #4




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 18
Nr użytkownika: 5 056
Dołączył: 07-10-2007

Na pewno zwiedziłeś wszystkie poziomy?
Do zejścia na te nisze trzeba zreperować generator i uruchomić zasilanie w terminalu :rad:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 01-11-2007, 23:20
Post #5




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 232
Nr użytkownika: 1 729
Dołączył: 07-11-2004

Generator to trzeba odpalić, aby dostać się na poziom 5. Wiem, bo wciągnąłem Tatę w Fallouta, no i wiecie :D .
Odnośnie problemu: Przeczytałeś te holodyski? Najchętniej podzieliłbym się z gościem kosztami radx'a...
Jeszcze jedno. ZANIM naprawisz genetator, rozwal wszystkie roboty. Darmowe doświadczenie i broń.
Więcej nie wiem.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-11-2007, 08:53
Post #6




SHM-0
Group Icon
Grupa: Persona Non Grata
Postów: 71
Nr użytkownika: 5 211
Dołączył: 28-10-2007

Trzeba miec ten holodysk co go ma gosc w pancerzu. To da sie dalej zejsc? O kurde! A ja myslalem ze tych dzwi sie nie da otworzyc.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-11-2007, 12:15
Post #7




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 96
Nr użytkownika: 4 241
Dołączył: 04-03-2007

Na pewno nie trzeba zwiedzać wszystkich poziomów. Już kiedyś zaliczyłem Blask "na szybko".
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-11-2007, 19:48
Post #8




SHM-0
Group Icon
Grupa: Persona Non Grata
Postów: 71
Nr użytkownika: 5 211
Dołączył: 28-10-2007

a niby po co zlazic nizej? jak sie napromieniuje to mi rad avaye nie pomoga...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-11-2007, 20:23
Post #9




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 96
Nr użytkownika: 4 241
Dołączył: 04-03-2007

Chodzi mi o to, że nie trzeba, ale z pewnością warto. Żeby się nie napromieniować, musisz wziąć dwa Rad-x'y, a póżniej kontrolować swoją odporność na promieniowanie i w razie potrzeby wziąć jeszcze dwa. W Blasku możesz dorobić się niezłego sprzętu i zdobyć trochę doświadczenia na robotach.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-11-2007, 20:59
Post #10




SHM-3
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 993
Nr użytkownika: 872
Dołączył: 09-09-2003

Warto zwiedzic calosc, bo to jedna z najbardziej klimatycznych lokacji w F1. A sprzet i exp tez sie przyda. ;)

Dziwne podejscie "a niby po co zlazic nizej?" - o to przeciez chodzi w CRPG - zeby jak najbardziej wczuc sie w gre (poprzez zwiedzanie lokacji, ktore wcale nie sa niezbedne do ukonczenia gry)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-11-2007, 22:13
Post #11




SHM-0
Group Icon
Grupa: Persona Non Grata
Postów: 71
Nr użytkownika: 5 211
Dołączył: 28-10-2007

jak sie wczuwamw gre to staram sie postepowac tak jak bym to zrobil w prawdziwym zyciu. w prawdziwym zyciu bym tam nie zlazil.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-11-2007, 22:29
Post #12




SHM-3
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 968
Nr użytkownika: 4 233
Dołączył: 03-03-2007

W prawdziwym życiu nigdy byś nie chciał opuścić Krypty :P W prawdziwym życiu na początku olałbyś ratowanie krypty i narobił sporo dzieci razem z Tandi :P itp itd.

Ten post był edytowany przez KeniG: 02-11-2007, 22:52
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-11-2007, 22:48
Post #13




SHM-3
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 993
Nr użytkownika: 872
Dołączył: 09-09-2003

@KeniG
Takie gdybanie. Ale porownanie trafne. :P

@Sylar
Na sesji RPGa tak bym zrobil. Ale, ze to kompjuterowa giera to save jest i nei ma sie co bac i za bardzo wczuwac w postac. Ale co kto lubi. W sumie mialem kilka postaci, ktorymi sie nie pchalem gdzie sie da, tylko po najmniejszej lini oporu (ale to bylo juz przy n-tym przechodzeniu gry)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-11-2007, 16:14
Post #14




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 232
Nr użytkownika: 1 729
Dołączył: 07-11-2004

<offtop>
Myślę, że jest to dobry zalążek na temat: "Jak byś się zachował w prawdziwym życiu?". Jest jakaś sytuacja z Fallouta i pytanie, jak byś tam wojował. Odnoście Blasku: Ja bym tam zaczął grzebać przy sprzęcie i czołgać się szybami wentylacyjnymi. I na pewno bym zszedł niżej! Tak jak kiedy z kumplem weszliśmy do starej hali ZNTK we Wrocu...
<koniec OT>

<"na temat">
Tak dokładnie to 5 poziom nie jest "najniżej", ale pomiędzy 4 a 6 ;) . No i co by to był za cRPG, gdyby jakichś drzwi nie dało się otworzyć!? (tutaj małe sprostowanie: W Falloucie 2 na platformie wiertniczej są JEDNE drzwi, przez które nie przejdziemy. Obok klatek z naszymi ziomkami i ludźmi z Vault 13. Słowo "krypta" mi nie podpasowuje. Lepszy był by jakiś "schron", czy "bunkier"...)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-11-2007, 19:50
Post #15




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 69
Nr użytkownika: 3 428
Dołączył: 20-06-2006

:spam:
Raczej schron. Bunkier jest fortyfikacją, wktórej się nie schronisz przed bombardowaniem... blah, blah, blah...
:offtop:
Przeczytałeś? Zwiedziłeś resztę? To chyba bug jakiś...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-11-2007, 18:29
Post #16




SHM-0
Group Icon
Grupa: Persona Non Grata
Postów: 71
Nr użytkownika: 5 211
Dołączył: 28-10-2007

A przypadkiem schron i bunkier to nie są te no... synonimy?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-11-2007, 19:31
Post #17




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 96
Nr użytkownika: 4 241
Dołączył: 04-03-2007

Zdecydowanie nie. Jest tak, jak napisał w skrócie Poszukiwacz.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-11-2007, 22:00
Post #18




SHM-0
Group Icon
Grupa: Persona Non Grata
Postów: 71
Nr użytkownika: 5 211
Dołączył: 28-10-2007

Czyli wychodzi na to że bunkier = fort?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 05-11-2007, 19:24
Post #19




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 69
Nr użytkownika: 3 428
Dołączył: 20-06-2006

Coś w tym stylu. Bunkry są raczej drobnymi fortyfikacjami (z worków, ziemianka jakaś, czasem beton) chroniącymi głównie przed piechotą (żeby utrudnić im żywot). Schron już jest wytrzymały, aby ludzie przeżyli tam bombardowanie.

Ludzie, jeśli coś zwaliłem - poprawcie.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-11-2007, 14:14
Post #20




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 232
Nr użytkownika: 1 729
Dołączył: 07-11-2004

<offtop>
Bunkier kojarzy mi się raczej z żelbetową kopułą i zaczepistą lufą, wystającą ze środka. Zdecydowanie bydowla podziemna lub przysadzista.
Fort to muy i nawet wielokondygnacyjność, ale nie wgłąb ziemi.
Schron to dla laika budowla podziemna, o przeznaczeniu typowo ochrronnym, a nie koniecznie obronnym.
Krypta... wyjątek z ostatnich tekstów postaci (mój ulubiony): wsadzam głowę do grobowca i krzyczę "Halo!? Jest tam kto!?"
Tem tekst mnie rozwala!

I żeby nie było, że tylko OT robię: Wczoraj przed pójściem do Blasku... sprzedałem CAŁY sprzęt, który coś ważył, i z liną pod pachą (no i radx) podreptałem do Glow. Na miejscu łyknąłem nawet Bufor, a i tak sporo sprzętu (granaty i amunicja) musiało tam zostać. Cóż za niesprawiedliwość! :angry:
Może jakiegoś moda dodającego tira do jedynki? :D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

3 Strony  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 16-07-2019, 15:33