Fonline -> jak zacząć?
Portal | Blog | Album | Chat |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Fonline -> jak zacząć?
![]()
|
||||||||||
![]() |
Tzn. chodzi mi o to jak zmusić wszystko do działania ... nie znalazłem nigdzie żadnych info po angielsku/po polsku.
Mam fallouta 2 wersja 1.02 do tego ściągnąłem klienta Fonline (The life after), stworzyłem postać i gdy próbuje się zalogować wyskakuje mi "Conneton enstabilished". Właśnie ściągam klienta fonline 2238 więc zobaczę czy to zadziała. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(nekkoru @ 24-10-2009, 15:41) Tzn. chodzi mi o to jak zmusić wszystko do działania ... nie znalazłem nigdzie żadnych info po angielsku/po polsku. Mam fallouta 2 wersja 1.02 do tego ściągnąłem klienta Fonline (The life after), stworzyłem postać i gdy próbuje się zalogować wyskakuje mi "Conneton enstabilished". Właśnie ściągam klienta fonline 2238 więc zobaczę czy to zadziała. Akurat teraz możesz mieć problem z logowaniem:] Coś im padło i sam nie moge sie zalogować |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Polecam tę stronę http://fonline.scose.net/ - masz tutaj status serwera, instrukcje, clienta i wiele innych ;)
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Dobra,dzieki. Zaraz obadam.
Akurat jestem na świeżo po 60hspędzonych w F3 (wcześniej miałem za słabego kompa) i tak jakoś świat fallouta wciągnął mnie po raz kolejny a grzechem byłoby nie zagranie w FOnline'a pozdr all EDIT: Mimo wprowadzenia danych ze strony (adres serwera, port) dalej nie chce mi się łączyć. Moze to być wina klienta? (ma 99,7mb wersja 0.1). Moze ustawień w zakładce "Hosts" ? Ten post był edytowany przez nekkoru: 24-10-2009, 18:46 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(nekkoru @ 24-10-2009, 19:39) Dobra,dzieki. Zaraz obadam. Akurat jestem na świeżo po 60hspędzonych w F3 (wcześniej miałem za słabego kompa) i tak jakoś świat fallouta wciągnął mnie po raz kolejny a grzechem byłoby nie zagranie w FOnline'a pozdr all EDIT: Mimo wprowadzenia danych ze strony (adres serwera, port) dalej nie chce mi się łączyć. Moze to być wina klienta? (ma 99,7mb wersja 0.1). Moze ustawień w zakładce "Hosts" ? Nadal występują problemy z połączeniem. Mimo, że serwer wydaje się być 'on'. Spróbuj jutro. Ewentualnie śledź irc irc.forestnet.org na kanale #2238. Pozdrawiam |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
przeczytaj poradnik Tommy'ego, zrób wszystko wg zaleceń i powinno działać.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
TuX
Sat Oct 24, 2009 15:10 This is strange. Yesterday i was playing without any problems but today i have the same problem like greentea10 and sirdond. When i try to enter the game i see only "Connecting to server" and "Connection established, authentication" but nothing happens. I downloaded the files Reconite recommended but it didn't work. Is this the Wipe? JuliJulia Sat Oct 24, 2009 16:05 Can't connect to server as above mentioned, first my other char didn't work, and finally I couldn't connect with the char I was in game today. Didn't update anything. MiguelBebop Sat Oct 24, 2009 18:18 Same here. david1989 Sat Oct 24, 2009 18:18 why cannot login... Wipe now? asdasd Sat Oct 24, 2009 18:33 same problem..... Ja się zastanawiam, czemu wskazuje na populację serwera ok 30 osób. Test zamknięty, czy co? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Być może te 30 osób to admini i jacyś specjalnie wytypowani gracze. Może sprawdzają jakieś bugi czy coś? Hmm...
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
fajnie fajnie, wszystko fajnie tylko ten poradnik dotyczy Fonline 2238 a ja mam tą drugą wersje (Live after czy coś w ten dekiel). To ma znaczenie ?
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Pobierz clienta stąd: http://rapidshare.com/files/267969085/FOnline.zip i zrób tak jak w poradniku.
---EDIT--- Znaczenia nie ma tylko musisz w opcjach zmienić adres serwera na 94.103.87.42 i porty na 2238. Ten post był edytowany przez cerberix: 24-10-2009, 20:24 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
dobra, już coś do przodu ruszyło. Teraz pokazuje mi że mam nieodpowiednia wersje. Ściągnąłem updatera ale macie pomysł się go obsługuje (jest najpewniej po rusku)
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
poradnik mówi Ci wszystko krok po kroku.... przeczytaj uważnie ;)
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Coś źle masz. Serwer 2238 teraz jest włączony i w dodatku powinieneś mieć tło takie jak na tym screenie w poradniku. Wejdź w FOconfig i zmień tam serwer i porty. Pobierz updater wsadź go w folder z grą odpal, poczekaj aż się pobierze i spróbuj.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
hmm już dałem sobie z tym radę ... problem był z plikami "exe" (po spatchowaniu) - zassałem z forum no mutants allowed i jakoś działa ...
... no prawie działa. Co chwile mam zwisy (nie do uratowania - tylko reset działa) w różnych odstępach czasu od włączenia gry (max = 3minuty). Szczerze to F3 bez patchów był mniej problemowy :/. Fallout 2 działa bez zarzutów. tak wygląda zwis: http://www7.zippyshare.com/v/34295292/file.html Macie na to jakiś knif? :/ |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(nekkoru @ 25-10-2009, 16:12) hmm już dałem sobie z tym radę ... problem był z plikami "exe" (po spatchowaniu) - zassałem z forum no mutants allowed i jakoś działa ... ... no prawie działa. Co chwile mam zwisy (nie do uratowania - tylko reset działa) w różnych odstępach czasu od włączenia gry (max = 3minuty). Szczerze to F3 bez patchów był mniej problemowy :/. Fallout 2 działa bez zarzutów. tak wygląda zwis: http://www7.zippyshare.com/v/34295292/file.html Macie na to jakiś knif? :/ Łoooo kurde co to ma być? Jak ci F3 poszedł to dlaczego FOnline nie chce działać? :P |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
owszem - jakiegoś kompa z kosmosu to nie mam, ale f3 działa bez zarzutu.
Pentium IV 3.00 GHZ, 2gb ramu (od miesiąca - i dlatego kupiłem f3) do tego radeon x800gt (256mb 256bitów) - słyszałem od ludzi że mam się cieszyć że gra mi rusza (z F3 też miałem podobne problemy ale wystarczył ctrl+alt+del i zmaksymalizować grę- od czasu spatchowania do 1.7 działa bez problemu). Bawiłem się ustawieniami graficznymi - wydaje się że na pełnym ekranie zwisy są rzadziej - po 6 minutach gry |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Mogłeś ustawić za wysokie rozdzielczości tekstur. Spróbuj na 2048.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
żartujesz? Mam na 512 :P
PS. Podobny problem zauważyłem z najnowszym stalkerem, ale sprawa jest do odratowania bo gdy wciskam ctrl+alt+del to normalnie do pulpitu wyskakuje i jak maksymalizuje grę to wszystko jest okay -mam najnowsze directX -najnowsze stery do grafy -win XP Sp2 z wszystkimi łatkami więc nie wiem w czym problem może być. Mimo iż mam sporo martwych pikseli na moim LCd wątpię by to była wina monitora. |
|||||||||
![]() ![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 14-12-2019, 05:53 |