Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Instrukcja do MED, Gdzie ją znaleźć?

post 05-07-2005, 21:29
Post #1




SHM-2
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 666
Nr użytkownika: 1 829
Dołączył: 26-12-2004

Chciałbym zrobić parę własnych map do FoT, ale niestety nie podali instrukcji do MED (Mission Editor) w pudełku :P znacie może jakieś stronki gdzie mógłbym taką instrukcję znaleźć albo przynamniej tutorial jak stworzyć pierwszą własną mapę?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 05-07-2005, 22:38
Post #2




SHM-0
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 136
Nr użytkownika: 1 596
Dołączył: 27-07-2004

masz readme editora, ja sie z niego wszystkiego nauczylem, tam wszystko jest... a jak czegos nie wiesz, otworz jakas mape z kampani fota i sobie zerknij
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-07-2005, 12:24
Post #3




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 687
Nr użytkownika: 2 139
Dołączył: 21-04-2005

Oprócz tego potrzba ci wypakować pliki titles i entitles.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-07-2005, 14:12
Post #4




SHM-0
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 136
Nr użytkownika: 1 596
Dołączył: 27-07-2004

no to wlasnie w readmie to jest napisane wszystko - krok po kroku
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-07-2005, 14:46
Post #5




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 88
Nr użytkownika: 1 946
Dołączył: 10-02-2005

CYTAT
entitles

powinno byc entities... ^^

Poradnik do map jest na stronie CDS.
Lub też tutaj: GG 3796212 jednak on nie zawsze ma czas...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-07-2005, 17:10
Post #6




SHM-0
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 136
Nr użytkownika: 1 596
Dołączył: 27-07-2004

jakby co to do mnie mozesz PM'a jak czegos tam nie bedziesz wiedzial

ps. nie titles... tylko chyba tiles (dobrze pamiętam? :) )

Ten post był edytowany przez fire: 06-07-2005, 17:10
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-07-2005, 21:05
Post #7




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 687
Nr użytkownika: 2 139
Dołączył: 21-04-2005

Wft, jak zrobić by niebyło tych ,,lagów" w edytorze?? To mnie najbardziej denerwuje...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-07-2005, 21:45
Post #8




SHM-0
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 136
Nr użytkownika: 1 596
Dołączył: 27-07-2004

jakich 'lagów' :?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-07-2005, 11:48
Post #9




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 687
Nr użytkownika: 2 139
Dołączył: 21-04-2005

Wiesz o co chodzi z ,,lagami"?? Pewnie tak, i podczas poruszania myszką mam takowe ,,lagi". To bardzo utrudnia stawianie wszystkich obiektów, ponieważ niezawsze postawie je idealnie. Niewiem, ale coś takiego mam odpoczątku :/ . Może spróbuje Boosterem to jakoś zoptymalizować? .

Ten post był edytowany przez Blademaster: 07-07-2005, 11:50
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-07-2005, 16:13
Post #10




SHM-2
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 666
Nr użytkownika: 1 829
Dołączył: 26-12-2004

Rozpakowałem oba pliki opisane na początku editor read me i pobawiłem się tym trochę. Muszę przyznać, że jest to o wiele lepsze niż edytor Delta Force 2 z jakiego często korzystałem. Dlaczego? FoT ma tą przewagę, że teren możesz sam zrobić, a edytor do DF2 ma gotowe tereny i tylko wstawiasz obiekty, ludzi, waypointy itd.

Moje pytanie brzmi: dlaczego po złożeniu dwóch kawałków razem w edytorze FoT one czasami pulsują na czerwono? Czyżby niezbyt pasowały do siebie? Pytam bo nie mogłem się tego nigdzie w pliku doczytać ^_^
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-07-2005, 16:41
Post #11




SHM-0
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 136
Nr użytkownika: 1 596
Dołączył: 27-07-2004

kawalki pulsują na czerwono gdy jeden nakłada się na drugi - nie jest to wielki problem ale w grze jakbys odpalil mape to te 'czerwone' kwalki by dziwnie migaly jakby tekstura byla zle nalozona

robiac mape staraj sie dokladnie i rowno rozmieszczac kawalki, dla ulatwienia mozesz zaznaczac juz kilka ulozonych kawalkow i je kopiowac (ctr+c) i wklejac obok (ctr+v)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 25-08-2019, 12:17