Dziwny problem...
Portal | Blog | Album | Chat |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Dziwny problem...
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Ostatnio zaczołem sobie grać znowu w Awakena i mam bardzo dziwny problem... można rzecz techniczny. ZNikają mi bandyci... dosłownie, na mapie są oznaczeni czerwonymi kropkami, pokazują się dialogi, ale bandytów nie ma! Ciekawie to wygląda w spotkaniach na pustyni, tylko 3 czerwone kropki i tyle... znikają nawet Ci z lokacji (miast)... czasami zaskakują bandyci... ale głównei w lokacjach, po jakimś loadzie czy coś, ale Ci na pustyni... wie ktoś może dlaczego się tak dzieje i co można na to poradzić?
Z góry dzięki i dodam że jak mi ktoś powie ze było o tym mówione na tej tablicy to chyba sobie daruje gre w Awakena :P |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
HAMER ty zawsze masz dziwne problemy :D
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Hammer >> mam identyczną sytuację. Nie mam pojęcia co jest źle.
Zainstalowałem dziś FT (instalacja minimalna), potem Awaken, potem patch do Awakena. Nie widać prawie żadnych postaci. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Jest to spowodowane sprite'ami animacji Raidersów, gdyż znajdują się one chyba na drugiej płycie. Przy instalacji średniej i dużej wgrywają Ci się ona na kompa, a przy minimalnej są odczytywane z płyty... A w Awakenie wkładanie płyt nie jest wymagane (specjalny plik to ustala), więc sprite'y nie mają sie jak wczytać i widisz "puste" animacje postaci.
Żeby to naprawić dokopiuj sobie do Fallout Tactics/core/ odpowiednie pliki z płyt (te z rozszerzeniem *.bos, można je sobie rozpakować winzipem czy total commanderem i zobaczyć co tam jest), lub też zainstalować średnią lub pełną wersję Fallout Tactics... |
|||||||||
![]() ![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 05-12-2019, 17:43 |