Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GO¦CIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

12 Strony < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Błędy a.k.a. Bugi

post 09-04-2003, 21:49
Post #21




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 756
Nr użytkownika: 9
Doł±czył: 03-11-2002

W takim razie należy zadać pytanie- kiedy pierwszy patch? :-) Pojawi się razem z angielską wersją, czy moze zamierzacie na bierząco wydawać patche?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-04-2003, 21:55
Post #22




aka. Kroffa
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 643
Nr użytkownika: 46
Doł±czył: 05-11-2002

ja jestem za tym jak sie uzbiera, bo po pewnym czasie szary uzytkownik bedzie mial dosyc sciagania nastepnych wersji
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-04-2003, 23:54
Post #23




King Crimison Will cut you,Yuber
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 13
Nr użytkownika: 316
Doł±czył: 18-02-2003

Kroffa ja nawiazujac po czesci do mojego ostatniego posta, chce spytac czy da sie usunac podstawowa kampanie..moze to cos zmieni..jezeli sie da to pokieruj mnie :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-04-2003, 00:03
Post #24




aka. Kroffa
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 643
Nr użytkownika: 46
Doł±czył: 05-11-2002

aj lepiej tego nie rob, bo jesli tak sie wysypuje to skasowanie kampanii nic nie pomoze a moze jedynie zaszkodzic w sumie to porponowalbym ci reinstall FT moze pomoze, moze nie, ale napewno lepsze niz kasowanie kampanii orginalnej (bo to napewno nie pomoze :) )
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-04-2003, 00:28
Post #25




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 437
Nr użytkownika: 87
Doł±czył: 24-11-2002

Wytłumaczenie faktu, że brakuje coponiektórych opisów broni jest prozaiczne - dopiero na tydzień przed wydaniem Awaken zaczliśmy na powaznie pracować nad polskimi ich odpowiednikami. Podjeliśmy decysję o jak najszybszym wydaniu gry, nawet kosztem niedoróbek, bo zanim byśmy dopieścili wszystkie szczegóły spotkałby nas los Radiated :P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-04-2003, 19:01
Post #26




BUUUM!!!
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 41
Nr użytkownika: 320
Doł±czył: 23-02-2003

czemu nie zwrasta mi karma? :neutral: :rolleyes: właśnie pacyfikuje baze bandytów.... :cool:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-04-2003, 19:18
Post #27




aka. Kroffa
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 643
Nr użytkownika: 46
Doł±czył: 05-11-2002

karma to niestety baardzo niedopracowana rzecz w A, i tak dobrze ze nie maleje za zabicie junkersow :P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-04-2003, 20:46
Post #28




Zasłuszony
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 1 889
Nr użytkownika: 33
Doł±czył: 04-11-2002

powinna rosnąć :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-04-2003, 21:18
Post #29




Hammer Man
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 1 162
Nr użytkownika: 96
Doł±czył: 29-11-2002

Wymorduj wszystkich(co do nogi ich ;) ), wtedy powinna rosnąć(o ile to baza Raidersów)...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-04-2003, 22:03
Post #30




Zasłuszony
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 1 889
Nr użytkownika: 33
Doł±czył: 04-11-2002

ale za taka nazwe powinno... wrecz nawet MUSI rosnać
... hmmh.... glupie to! zero realizmu
zabic junkersow i stracic karme :(
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-04-2003, 22:15
Post #31




SHM-3
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 871
Nr użytkownika: 14
Doł±czył: 03-11-2002

Ja Karmy nie rozgryzlem w FT. Podejrzewam ze wartosci sa jakies dziwne, a w zwyklym ft nie ma zbyt wieluprzypadkow zmiany karmy...
Nie pamietam, czy cos sie udalo uzyskac, jesli tak, to moze pacz, choc karma mala sprawa...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-04-2003, 22:54
Post #32




aka. Kroffa
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 643
Nr użytkownika: 46
Doł±czył: 05-11-2002

QUOTE
Zapoczątkowane przez DrPotf0r
ale za taka nazwe powinno... wrecz nawet MUSI rosnać
... hmmh.... glupie to! zero realizmu
zabic junkersow i stracic karme :(
karma rosnie, nieznacznie ale rosnie (do JK sa triggery)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 11-04-2003, 00:07
Post #33




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 156
Nr użytkownika: 293
Doł±czył: 06-02-2003

Kolejne...
Laska w NC od której masz wygrać naszyjnik (dla kolesia z Twierdzy) nie ma włączonego 'can gamble'. Co prawda jak jej się ukradnie to mówi 'tym razem Ci się udało' ale przy kolejnej rozmowie dalej chce grać. Naszyjnik ma za sprajta gecka, chociaż z opisu wynika, że powinien byc to raczej anna's locket z F2.
Brak opisu do 14 mm pistol.
Po rozmowie i kłeście dotyczących jakiejs instalacji naukowej (od kolesia z Twierdzy, trzeba przynieść 2 holodyski i fjużon bat) nie pokazuje się lokacja na mapie.
'Schron nieumarłych'... Nie mogłem wyjść z tej lokacji, chociaż być może dla tego, że jest do niej kłest, którego nie znalazłem.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 11-04-2003, 00:23
Post #34




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 437
Nr użytkownika: 87
Doł±czył: 24-11-2002

W FT karma spada za zaatakowanie jednostki neutralnej : -100 punktów. Resztę trzeba zrobic triggerami. Jeżeli chciałoby się, żeby za każdego raidera z osobno rosła karma, trzeba by było zrobić tyle triggerów, ile bandytów. A co np, gdy gracz otruje Raidersa, albo zapije na śmierć? Czy wtedy również karma powinna rosnąć? ten problem nie jest taki wcale oczywisty...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 11-04-2003, 00:32
Post #35




Cullt of the Dark skull
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 12
Nr użytkownika: 424
Doł±czył: 10-04-2003

Odkrylem 3 bugi
1.Prawie zadna jednostka z encoutera *bandyci itp. * nie ma ammunicji
2.Nie da sie wykonac zadania w nowych chikago z kultystami swietego plomienia.
Zabilem ich wszystkich *5* rozbroilem ladunki i dalej nei da sie pogadac z zollem o wykonanej robocie =/
3.W BoS nie da sie z nikim pogadac
4.Gdy jest juz mozliwosc wejscia do bunkra BoS na mapie swiata pojawia sie lokacja bos od srodka i od zewnątrz :P
Problem w tym ze jak kolwiek bym nie wlazl i tak zawsze wlaze do srodka bunkra ;/
5. Zauwarzylem ze z jednostkami nie ktorymi da sie pogadac dopiero po wykonaniu jakiegos questy *np: jake w plonącym miescie* to troche przeszkadza bo nie wiadomo do czego dany NPC sluzy. Powinien odpowiadac np: Daj mi spokój albo Pogadam z tobą jak cos zrobic dla kogos itp.
Niby nic ale dodaje smaczku ^^

Nastepna rzeczą ktora byla by dobra *acz nie wiem czy wykonalna* by bylo dodanie re spawnujących sie bandytów w miastach w koncu ta policja od czegos jest nie?

Bandyci by atakowali miasta ,a policja by ich bronila :)
Taka rzecz ,a tak cieszy.

A co do karmy to wedlug mnie zero z niej pozytku *ja mam demon spawn ,a zadnego miasta nie wykosilem :P *.
Questy są takie same i karma jako tak na to nie wplywa ;/
W innych falloutach nie bylo mowy o dostaniu pracy od jakiegos szeryfa z taką reputacja ,a tutaj normalnie ci daje nie zwracając uwagi na to ze jestes seryjnym mordercą ^^ :2guns:

A co do zwyklego FT to w karmie chodzi o zabijanie cywili handlarzy itp. * te zielone kropki lub szare* po ich zabiciu karma i spada i traci sie reputacje w bractwie jak i rownierz stopien wojskowy
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 11-04-2003, 00:51
Post #36




Demon Spawn
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 4
Nr użytkownika: 409
Doł±czył: 04-04-2003

Kmieciu4eveR:Ty wiesniaku znalazlem cie i twoje krowy :) .A zieloni to cieniacy nawet nie podeszli do nas.;) .Tak trzymac.:jump:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 11-04-2003, 01:36
Post #37




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 156
Nr użytkownika: 293
Doł±czył: 06-02-2003

QUOTE
Zapoczątkowane przez [CDS] Black
Odkrylem 3 bugi  
1.Prawie zadna jednostka z encoutera *bandyci itp. * nie ma ammunicji
2.Nie da sie wykonac zadania w nowych chikago  z kultystami swietego plomienia.
Zabilem ich wszystkich *5* rozbroilem ladunki i dalej nei da sie pogadac z zollem o wykonanej robocie =/
3.W BoS nie da sie z nikim pogadac

Wyręczę team i postaram się nie spojlować:
1: To jest raczej wina silnika FT.
2: Da się, da. Po prostu nie znalazłeś wszystkich.
3: Później.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 11-04-2003, 08:09
Post #38




aka. Kroffa
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 643
Nr użytkownika: 46
Doł±czył: 05-11-2002

jeszcze co do 3ki, to czasami nie wiadomo czemu psuja sie mapy i nie dzialaja w nich txtki (zdaje sie black ze to juz drugi raz jak cos takiego masz, wczesniej bylo z oasis), wiec pewnie da sie gadac w bosie ale cos jest nie tak z txt albo z mapa (rada: jesli reinstalacja z oasis to sprobuj z bosem tez tak postapic)

i jeszcze co do pomyslu z napadajacymi bandytami to jest nawet dobry ale ma jedno ALE i to duze, po jakims czasie nasi obroncy miasta nie mialiby ammo i bandyci by ich wybili, nie mowiac o denerwujacym aspekcie ze wchodzisz do miasta a tam tryb walki sie wlacza :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 11-04-2003, 11:47
Post #39




Cullt of the Dark skull
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 12
Nr użytkownika: 424
Doł±czył: 10-04-2003

Wystarczy grac w czasie rzeczywistym a mozna by spokojnie olac walke :)
A co do ammo to mozna by zrobic jakiegos goscia co ma iles milionów sztuk ammo i poprostu obroncy by chodzili do niego po ammo albo bo smierci obroncy obronca sie re spawnuje ;)

A co do BoS to nie jestem pierwszą osobą która nie moze tam u nich pogadac =/

Jak to nie zabilem wszystkich oblazlem cale kanaly i za cholere nie ma juz chyba zadnego wiecej :)
*(zlodziei chyba nie musze zabijac nie? )*
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 11-04-2003, 12:46
Post #40




aka. Kroffa
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 643
Nr użytkownika: 46
Doł±czył: 05-11-2002

popatrzylem w triggery i widocznie jeszcze ci brakuje pewnego warunku by dostawac od nich questy, a nie bede mowil jakie bo to bedzie spoiler :)

co do walki, no pewnie ze mozna w real time ale w ten sposob bedzie to nieskonczone zrodlo xp (a juz po xp za encoutery mozna zauwazyc ze w awakenie nie sa promowaniu rzeznicy), pozatym nie wypada ograniczac trybu walki do tylko jednego i uniemozliwiac praktycznie granie na drugim.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

12 Strony < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 16-12-2019, 02:37