Premiera Operation Anchorage
Portal | Blog | Album | Chat |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() |
Premiera Operation Anchorage
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Zgodnie z zapowiedziami Bethesdy, od dzisiaj można pobrać z Internetu (za pomocą usługi Games for Windows Live*) pierwszy oficjalny dodatek do Fallouta 3. Operation Anchorage, bo taka jest jego nazwa, przenosi gracza w śnieżne tereny Alaski, o którą bój toczą ze sobą Amerykanie i Chińczycy. Radość z zatknięcia Stars and stripes w zmrożoną ziemię będzie jednak tylko połowiczna - cała operacja okaże się być jedynie symulacją, mającą na celu pomoc w uzyskaniu nowoczesnego sprzętu (spoczywającego dotąd bezpiecznie w jednej z Krypt) Wygnańcom z Bractwa Stali.
Gracz, oczywiście, będzie miał okazję przetestować nowe uzbrojenie (w tym karabin Gaussa), pancerze (na przykład Hei Gui - chiński kombinezon maskujący), a przede wszystkim, z własnoręcznie dobraną drużyną przemierzać będzie przez co najmniej kilka godzin tundrę, aby dotrzeć do samego serca komunistycznej bazy, zdobywając po drodze perki i osiągnięcia systemy XBox Live/Games for Windows Live. Niestety, wbrew temu, czego oczekiwali niektórzy, z żadnego miejsca wirtualnej Alaski nie zobaczymy Rosji... *niestety, w Polsce usługa ta nie działa poprawnie, więc większość z nas skazana będzie na przysłowiowego "wujka z zagranicy". Gdyby ktoś mieszkał jednak w bardziej cywilizowanym kraju, pobranie dodatku będzie go kosztowało 800 punktów. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
800 punktów w Europie = 10 euro
Ludzie donoszą że skończyli ten dodatek w jakieś 2 godziny, i to bez specjalnego pośpiechu. Nowy perk praktycznie nic nowego nie wnosi, podnosi każdy skill o 1. Gauss to teraz energy weapon i chodzi na MFC. To taka garstka ciekawostek ;) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
10 euro za coś, co można przejść w dwie godziny?! no, ale skoro Beth życzuła sobie dwa zielone za zbroję dla konia, którą każdy mógł zrobić w pół dnia, to co się dziwić...A przerobienie Gaussa na broń energetyczną i brak 2mmEC to po prostu... po prostuy ręce się załamują. Równie dobrzez flamer mógłby być energetyczny. albo wszystko - przecież energia i materia to dwie strony tego samego medalu ;).
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Wiedziałem ze gaussa spier :cenzura: no ale jak oni mogli nam to zrobić? Dlaczego znowu moderzy będą musieli naprawiać błędy tych oszołomów?
A to że trwa to 2 godziny, wcale mnie nie dziwi, to jest typowy wynik dla beth post oblivionowskiej. Wow nawet trailer zrobili. Ten post był edytowany przez Morbid: 27-01-2009, 23:41 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
o Jezus Maria " prawie " jak mgs 4 :P
Porażka |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(Zoor @ 27-01-2009, 16:36) 10 euro za coś, co można przejść w dwie godziny?! A co ludzie mówią o tym, w ile można przejść F3? Bo ja przkroczyłem 120 godzin i nadal mam co zwiedzać. I to bez sztucznego naciągania i wielokrotnego wracania. Odwiedzam po prostu lokację za lokacją, tak jak robię to we wszystkich innych crpg'ach. :) Poprzednie Fallouty też da się skończyć w ciągu kilku godzin - bez specjalnego pośpiechu, ale również bez schodzenia z głównej linii fabularnej. Tylko po co? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Wolv, Operation Anchorage jest w stu procentach liniowa i nie ma tam nic do roboty poza wypełnieniem głównego wątku (ewentualnie można jeszcze poszperać po kątach w poszukiwaniu walizek, które odblokowują nowy profit, ale też nie wiąże się to z jakimś wielkim zbaczaniem ze ścieżki, jaką przygotowali autorzy). W dwie - trzy godziny (1,5 według Krypty) robi się w tym DLC wszystko, co jest jest możliwe do osiągnięcia.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Aha - to gorzej. :/
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Eeee tam, dodatek raczej ssie. Jak będę chciał postrzelać to lepiej odpalę sobie jakiegoś pełnoprawnego FPSa :). Chociaż Gauss się pojawił. Jaki jest, ale jest... teraz czekamy na modderów :) (bo dziwne, że jeszcze nie ma fanowskiego M72).
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Ten add-on jest krotki, głupi i dosłownie jednorazowy, po wyjściu z symulacji już do niej nie wrócisz. Po przejściu dostaje się trochę starego stuffu, dwie zbroje, kilka nowych noży i uszkodzonego Gaussa... Wof! Jedyne co mi się w tym dodatku podoba, to wygląd bazy gdzie znajduje się wejście do symulacji, jakoś mi z Lost Hillem się kojarzy, choć kolorystyka zupełnie inna.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
A do tej bazy można przynajmniej wracać jeszcze później?
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Do bazy tak, ale po wysprzątaniu jej nie ma tam już nic ciekawego do oglądania. No może poza nowym, moim zdaniem klimatycznym layout'em.
Ten post był edytowany przez Morbid: 29-01-2009, 19:58 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Ja się cieszę z nowych modeli i tekstur. Śnieg, te sprawy. Reszta mnie niespecjalnie interesuje.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Podstawkę F3 ukończyłem niejako niechcący (w pewnym momencie wciągnął mnie główny wątek i po prostu gra się skończyła :( . Czując niedosyt odpaliłem gierę jeszcze raz. I co? po dwóch popołudniach wyłączyłem i do dziś nie wracam. Gra potrafi zachwycić, ale tylko raz. Przy drugim podejściu niczym nas nie zaskoczy - chyba, że dotychczas nie odkrytymi lokacjami, ale to za mało, by zatrzymać gracza przy monitorze. Myślę, że żaden dodatek taki, jak "Operacja Anchorage" (choć nie grałem) nie przyciągnie mnie do monitora - tym bardziej, że jest płatna (nie ważne ile). Pierwotny zachwyt grą bardzo szybko wystygł i po ocenieniu gry na zimno stwierdzam, że wolę po raz kolejny szukać waterchipa lub G.E.C.K.-a, niż rozwiązywać problemy istniejące na Stołecznych Pustkowiach, czy nawet na Alasce.
Ba - więcej frajdy przynosi mi przemierzanie pustkowii Hummerem w "Tictacsie" (nawet gdy gram bez świetnego totalmoda "Awaken" - polskojęzycznej, rodzimej produkcji naszych chłopaków ze Sceny). |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Chciałem sobie ściągnąć ten dodatek, ale żeby zobaczyć czy nie wtopię kasy wlazłem na GOLa coby zobaczyć opinie ludzi. Akurat pojawił się filmik z gameplayem. No jak ja to zobaczyłem to mi się odechciało...
- Nie prawda, że są 4 czy ileś tam questów. Quest jest jeden podzielony na parę etapów, czyli jakiś tam parę mini zadań (po prostu dochodzisz do jakiegoś miejsca i o! zaczął się kolejny "quest"). - Cała zabawa to idź przed siebie i morduj. - No jeśli F3 mi się całkiem nawet podobał, to tutaj wykończono wszelkie resztki klimatu. Symulatory wirtualnej rzeczywistości, Chińczycy atakujący Alaskę, sceneria jak z kolejnego Bonda, w którym ściga się on na nartach w alpejskim kurorcie ze zbirami szalonego naukowca. Równie dobrze to mogłaby być kolejna część NOLFa (ktoś jeszcze pamięta tą gierkę?) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
No jasne że pamięta. A jeszcze taka ciekawostka ap ropo tych misji: po zaliczeniu każdego questa, gracz automatycznie teleportuje się do bazy (poza ostatnią misją), kretyńskie rozwiązanie które skraca i tak już krótką grę, co za bałwany tam pracują do chuuaaa pana? Taką świetną, pełną i ociekającą miodem licencje kupili a robią z tego proste i płytkie łupanie dla 10 letnich dzieci (tak jakby nie wystarczyło że podstawka kuleje).
Ten post był edytowany przez Morbid: 29-01-2009, 20:56 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Te drzewa to sam tak naskrobałeś, czy już tak były? :) Znając Obka nawet mnie to tak bardzo nie zdziwiło. A na robienie postapo w scenerii wiecznej zimy to i tak raczej za mało modeli.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Kurcze panowie tak narzekacie to napiszmy razem do nich jakiego powinni zrobic Fallouta co i jak powinno, a nie bezsensownie siedzimy i piszemy co nam sie nie podoba :P Chcialbym poprawy trybu TPP i zrobic gre troche bardziej pasujaca do Fallouta! Mozemy zrobic liste taka duza liste co powinno byc zmienione... :D
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Cerberix, twój młodzieńczy zapał jest uroczy. Naprawdę myślisz że jak im napiszesz listę co Ci się nie podoba i co byś zmienił to oni ją w ogóle przeczytają i cokolwiek z tego w życie wdrożą? O słodka naiwności :D
|
|||||||||
![]() ![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 11-12-2019, 22:17 |