Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> [F2] Obywatelstwo Kryptopolis

post 22-09-2009, 00:25
Post #1




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 24
Nr użytkownika: 10 475
Dołączył: 18-08-2009

Czy ktoś się orientuje jakie są wymagania, żeby przejść test na obywatela w Kryptopolis? tzn ile trzeba mieć inteligencji, punktów z nauk ścisłych lub innych cech?

Na forum nic o tym nie znalazlem, na http://fallout.wikia.com/wiki/Citizenship#Citizenship wyczytalem ze trzeba miec duzo szczescia, percepcji i inteligencji. Moja postać ma 6 inteligencji, 7 percepcji i 6 szczescia, a nie moge przejsc testu :/


User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-09-2009, 02:32
Post #2




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 572
Nr użytkownika: 2 509
Dołączył: 22-08-2005

Z tego co ja sie orientuje to test jest jedna wielka sciema i rzadne statystyki Ci nie pomoga...
Na szczescie obywatelstwo w VC mozna zdobyc w inny sposob ^_^
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-09-2009, 09:53
Post #3




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 72
Nr użytkownika: 10 471
Dołączył: 18-08-2009

Test idzie zdać :) tylko jest to bardzo trudne :( mnie się kiedyś udało ale tylko dzięki temu ze miałem fallout 2 Hit book ( Kniszke co się dostaje na zakończenie gry ) i zwiększyłem sobie skille do 300 %
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-09-2009, 10:16
Post #4




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 24
Nr użytkownika: 10 475
Dołączył: 18-08-2009

to jak tam się dostać? =]
chce wykonać quest z optymalizacja reaktora, poza tym w Krypcie 8 jest red memory module? czy jest jakiś sposob bez użycia siły? czy trzeba bedzie na powierzchni pozbyć się strażników?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-09-2009, 10:38
Post #5




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 497
Nr użytkownika: 850
Dołączył: 01-09-2003

Musisz porozmawiać z Haroldem w Gecko o elektrowni.
Dalej nie czytaj jak lubisz radzić sobie sam :D




<spoiler!!!>
W którymś momencie Harold powinien powiedzieć ci o problemach z wyciekami i o "Hydroelectric magnetosphere regulator" - urządzeniu którego brakuje. Urządzenie jest na stanie w VC, ale oni strzelają do ghuli jeżeli jakiegoś zobaczą... Idź do budynku rady w VC, porozmawiaj o reaktorze z radnym McClure (czy jakoś tak). Zarezerwuje ci przydział na HMR w składzie niedaleko bramy do właściwego miasta (Na prawo w środkowej lokacji, zaraz za warsztatem córki Vica). Pójdź tam i odbierz urządzenie. Potem leć do reaktora w Gecko i porozmawiaj z ghulem w południowo wschodnim rogu budynku. Tu będziesz miał kilka opcji: możesz przekonać go do zainstalowania dziadostwa (strasznie się opiera), zaprogramować robota w sterowni żeby to zrobił, wreszcie naćpać się radX (promieniowanie!), wleźć do komnaty rdzenia i zamontować dziadostwo samemu. Dostaniesz od ghula jeszcze małe zadanie co do optymalizacji reaktora, ale samo zainstalowanie HMR wystarczy aby McClure dał ci obywatelstwo
</spoiler!!!> :]


Pozdrawiam

Ten post był edytowany przez DrapiChrust: 22-09-2009, 10:40
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-09-2009, 10:47
Post #6




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 24
Nr użytkownika: 10 475
Dołączył: 18-08-2009

Drapi to co napisałeś to rozwiązanie questa z naprawą reaktora =] to akurat wiem, bo przechodze drugi raz F2 :). i chcialbym zrobić questy ktore nie udalo mi sie wcześniej, jak własnie ten z optymalizacja.

Ghul w reaktorze daje holodisk z jakimis danymi, ktore podobno trzeba uzyc w komputerze wewnątrz schronu. a bez obywatelstwa sie nie wejdzie.



EDIT: nie doczytalem do konca twojego postu Drapi :) sproboje i zobaczymy czy McClure pomoze :D
EDIT2: podzialo, wielkie dzieki za pomoc ;]

Ten post był edytowany przez Przemas: 22-09-2009, 11:51
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-09-2009, 12:07
Post #7




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 314
Nr użytkownika: 4 080
Dołączył: 27-01-2007

Nie wiem, czy Luck ma jakiś wpływ na wynik egzaminu na obywatelstwo, ale zdałem go postacią mającą 10 Int i 10 Ag (nie pamiętam, ile miałem Luck, ale wydaje mi się, że nie za wiele). Można by sprawdzić wymagania mając sejwa sprzed egzaminu i bawiąc się edytorem postaci. Niestety nie mam takiego sejwa :( .
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-09-2009, 16:20
Post #8




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 283
Nr użytkownika: 2 255
Dołączył: 30-05-2005

Wszystko ładnie pięknie. Ale zaraz po zaliczeniu testu na papierze koleś mówi że człowiek z zewnątrz nie może być obywatelem i chciał nie chciał trzeba wykonać zadanie z Gecko.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-09-2009, 19:10
Post #9




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 314
Nr użytkownika: 4 080
Dołączył: 27-01-2007

Wydaje mi się, że nikt nie kwestionował mojego prawa do obywatelstwa. A może quest z elektrownią Gecko miałem już częściowo zrealizowany? Nie pamiętam - wiem tylko, że egzamin jest do zaliczenia :) .
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-09-2009, 19:28
Post #10




Zoor
Group Icon
Grupa: Super Moderator
Postów: 1 356
Nr użytkownika: 3 713
Dołączył: 18-09-2006

Jeszcze jeden szczegół - jeśli Chosen One dorobił się szóstego palca, nie zda testu, bo jest mutantem (ale zawsze można sobie zrobić operację w klinice na przedmieściach VC).
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 16-11-2019, 02:18