Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Closed TopicStart new topic

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> [F1] Pola Siłowe, Baza Wojskowa

post 20-12-2007, 16:12
Post #1




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 2
Nr użytkownika: 5 653
Dołączył: 19-12-2007

Witam!
Mój prolem polega na tym, że jak już jestem w Bazie Mutantów na pólnocy, znajdują się tam Pola Siłowe. Dziela się na czerwone i żółte - przez czerwone można przejść tracąc nieco HP ale żółte są nie do sforsowania. W poradniku pisze, że wystarczy je naprawić, ja próbowałem wiele razy bez jakichkolwiek sukcesów. Umiejętność naprawy mam na 48% jakby coś. Próbowałem clickać na Kompputery i Terminale, to również nic nie pomaga. Czy mógłby mi ktoś doradzić, jak wyłączyć te Pols Siłowe??? Z góry dzięki za każdą probę pomocy.

Poza tym mam jeszcze problem z Questem u Zbrojeniowców w Gruzach. Kazali mi wyeliminować wszystkich Szponów Śmierci. Zrobiłem to, zabiłem wszystkich łącznie z maciorą. Kiedy jednak wracam do Zbrojeniowców rozmawiam z ich szefem, on pyta się, cyz wykonalem zadanie. Są dwa warianty odpowiedzi - pierwszy to ''Całkiem nieźle'' a drugi to ''Chyba udało mi się zabić wszystkie Szpony Śmmierci''. Kiedy wybiore ten drugi wariant to Gabriel mówi, że musze poczekać pare dni czy sie czasem znów nie pojawią. Czekałem ok. 30Dni i odpowiedź ciągle jest ta sama. Sprawdzałem teren i pewien jestem, że żaden Szpon Śmierci nie przeżył. Czy to jakiś bug???
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 20-12-2007, 17:17
Post #2




Zoor
Group Icon
Grupa: Super Moderator
Postów: 1 356
Nr użytkownika: 3 713
Dołączył: 18-09-2006

Co do pól siłowych - można je wysadzić w powietrze dynamitem (tzn. emitery). Co do Szponów - nie pomogę, ci, bo po prostu nie wiem... :(
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 20-12-2007, 23:16
Post #3




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 312
Nr użytkownika: 4 212
Dołączył: 28-02-2007

A potłukłeś te jaja szponów w tym pokoju gdzie jest maciora?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-12-2007, 09:09
Post #4




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 158
Nr użytkownika: 4 470
Dołączył: 25-05-2007

QUOTE(BastradPL @ 20-12-2007, 15:27)
Witam!
Mój prolem polega na tym, że jak już jestem w Bazie Mutantów na pólnocy, znajdują się tam Pola Siłowe. Dziela się na czerwone i żółte - przez czerwone można przejść tracąc nieco HP ale żółte są nie do sforsowania. W poradniku pisze, że wystarczy je naprawić,  ja próbowałem wiele razy bez jakichkolwiek sukcesów. Umiejętność naprawy mam na 48% jakby coś. Próbowałem clickać na Kompputery i Terminale, to również nic nie pomaga.  Czy mógłby mi ktoś doradzić,  jak wyłączyć te Pols Siłowe??? Z góry dzięki za każdą probę pomocy.
*


Tylko żółte pola siłowe można na chwilę wyłączyć. Przez czerwone trzeba się po prostu przebić.
Zęby zniwelować działanie żółtych, muszisz wybrać naprawę i trafić w taki punkt jakby na futrynie z boku znajdujący się pomiędzy takimi częśćmiami przypominającymi klepsydrę :>
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-12-2007, 17:06
Post #5




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 136
Nr użytkownika: 4 017
Dołączył: 07-01-2007

Tak - jedyna odpowiedź to jaja szponów śmierci - tak mi się zdaję - po prostu je rozwal tak jak jaja wanamingos z F2 ... chociaż radzę ci na nich (szponach) trochę poexpić
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-12-2007, 17:22
Post #6




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 2
Nr użytkownika: 5 653
Dołączył: 19-12-2007

Ok dzięki Setaneiro za podpowiedź odniośnie Pól Siłowych, naprawiłem emiter i Pola na jakiś czas znikają.

Rzeczywiście, zapomniałem zniszczyć jaj. Cóż, moje niedopatrzenie. Na szczęśćie teraz już jest po wszystkim, dałem broń Ostrzom i rozwaliliśmy Regulatorów. Dzięki za pomoc
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-01-2009, 16:19
Post #7




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 2
Nr użytkownika: 9 412
Dołączył: 18-01-2009

Witam

Jestem nowy na forum. Mam problem z tymi polami silowymi. Wyzej wymieniona metoda u mnie nie skutkuje. Nie moge za cholere przejsc lokacji Military Base przez nie. probowalem pokonac lokacje bez alarmu, aby pola nie mialy szans sie wlaczyc, ale przy ucieczce zawsze przyczail mnie kochanek Sandry. Teraz wiec probuje wbic sie na sile z pomoca Bractwa Stali. Idzie mi niezle, ale znow jestem w miejscu gdzie jest Sanda. Do owego korytarza dostep otworzylem sobie z pomoca panela sterowania, niemniej teraz w nim utknalem. Klikajac "naprawe" w pole silowe nic nie daje (mam naprawe na 99%), uzywam wiec zestawu narzedziowego na "łączu" na futrynie obok drzwi. Niemniej wtedy pole puszcza na doslownie setna sekundy, nie sposob przebiec. A "napraw" na owe zlacze nie moge kliknac bo gdy na nie celuje moge uzyc jedynie opcji plecaka, czyli jakiegos przedmiotu. Dopomozcie najepsi koledzy:).
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-01-2009, 16:38
Post #8




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

Czasami jest taki bug - przynajmniej mi sie tak wydaje. Dwa razy mialem cos takiego, ze po probie naprawy pole tylko miga... Obawiam sie jednak, ze z tym nic nie da sie zrobic...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-01-2009, 21:51
Post #9




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 283
Nr użytkownika: 2 255
Dołączył: 30-05-2005

Pole możesz wyłączyć używając naprawy na panelu na ścianie. To nie działa na samym polu. Też tak kiedyś zrobiłem niestety zmuszony byłem je wysadzić.

Jak chcesz przejść Military Base bez walki musisz zarzucić na siebie fioletowy habit Dzieci Katedry. Wtedy nikt nie powinien Ci robić większych problemów.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-01-2009, 22:35
Post #10




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

Ale on pisal, ze uzywal naprawy na 'zlaczy na furtynie' - wiec na emiterach... Chyba ze zestaw narzedziowy nie dziala. W takim razie sprobuj jeszcze uzyc skilla na emiterze. Nie musisz tego robic z ikonki. Mozesz wybrac Naprawe ze Skilldexa (Umiejetnosci) - guzik po prawej na panelu gry ;) ...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-01-2009, 22:46
Post #11




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 283
Nr użytkownika: 2 255
Dołączył: 30-05-2005

Ale na futrynie to chyba też nie działa. Trzeba użyć panelu sterującego na ścianie a w tym przypadku o którym on mówi po przejściu przez pole po jego ponownej aktywacji dostęp do tego panelu zostaje odcięty.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 19-01-2009, 01:36
Post #12




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 2
Nr użytkownika: 9 412
Dołączył: 18-01-2009

Ok Panowie, dzieki za poswieco czas. Po 4-5 dniach prob pokonania tej lokacji wreszcie mi sie udalo. Wyglada na to ze padlem ofiara jakiegos buga, ale kryzys zazegnany i moge dalej rozkoszowac sie leciwym klasykiem, ktory mnie wciagnal jak cholera (przez F3 polknalem bakcyla, teraz odswiezam oldschool).
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Closed TopicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 14-11-2019, 13:51