Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

9 Strony < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Sprzęt a Fallout 3

post 25-01-2006, 20:39
Post #41




Czarny Król
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 1 579
Nr użytkownika: 20
Dołączył: 04-11-2002

CYTAT (Vic @ 25-01-2006, 14:42)
Dlaczego MS od razu

Dlatego, ze niestety jest standartem na swiecie i np. z centrali mojej firmy przychodza wlasnie takie pliki i niczym innym ich nie otworzysz.

Owszem - win2k jest lepszy... ale do domu nie zawsze.

Ale temat jest "sprzet a F3" - wiec nadal podtrzymuje moje slowa: zanim wyjdzie i tak nasze komputery (wiekszosci z nas) beda sie nadawaly najwyzej na smietnik.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-02-2006, 14:54
Post #42




Savior of the Damned
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 278
Nr użytkownika: 8
Dołączył: 03-11-2002

hm.. to smutne ze jak teraz kupuje kompa to juz Obliviona, co ma wyjsc na dniach, juz gladko nie pogram;) (jesli wogole;D)

jak 6 lat temu kupowalem kompa to mi spokojnie na 2 lata gry starczyl..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-02-2006, 18:09
Post #43




Czarny Król
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 1 579
Nr użytkownika: 20
Dołączył: 04-11-2002

Jesli kupisz to co planujesz - to pograsz bez problemu ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-02-2006, 20:11
Post #44




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 170
Nr użytkownika: 86
Dołączył: 24-11-2002

Jak czytam ten temat to wydaje mi sie ze niektorym tworcom gier i graczom sie w glowach poprzewracalo :P (nie spominajac o tworcach sprzetu ktorym na pewno sie przewrocilo :P). Kiedys, za starych czasow odpalalo sie Win 98, Worda 2000, Exela 2000, Explorera, Bit Comet, Winampa a na koniec do tego wlaczylo sie Fallouta czekajac na sciagniecie pliku i wszystko jakos chodzilo na sprzecie Celeron 466 i 64 Ramu i Riva Vanta 32 MB... Ba! Na tym nawet gralem w FT po raz pierwszy :P I dawalo rade, choc obraz nie byl zbyt plynny niestety...
A teraz ludzie boja sie ze gra ktora wyjdzie za miesiac bedzie miala wymagania, ktore pozwolo na plynna gre na sprzecie ktory wyjdzie za pol roku... Paranoja jakaś...
Pamietam gralem w Max Payne na tym sprzecie... Fakt grafika byla dosc nieciekawa... ale mi to nie przeszkadzalo zbytnio... liczylo sie ze to wogole da sie uruchomic :P

Dla tego mam nadzieje ze F3 bedzie mialo wymagania na poziomie 1-1,5 GHz, kolo 256 Ramu i cos z 32-64 MB na karcie grafiki :rad: :rad:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-02-2006, 00:17
Post #45




Savior of the Damned
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 278
Nr użytkownika: 8
Dołączył: 03-11-2002

no niby tak..
pamietam jak na moim PII350 odpalilem Arcanum.. jakie musialem tricki stosowac by w miare sensownie grac w duzych lokacjach :D
przez najwieksze miasta biegalem w turach bo wtedy nie przycinalo (tzn wogole odmawialo posluszenstwa na pare sek:P) tak jak w trybie rzeczywistym

a zeby bylo na temat.. ;)

to mam nadzieje ze jak silnik ma byc ten sam co Obliviona to juz wymagania nie podskocza w F3 wiecej niz o 10% ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 08-03-2006, 02:04
Post #46




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 72
Nr użytkownika: 1 877
Dołączył: 14-01-2005

Co tu spekulować. Wymagania obrzygocin:

Recommended:
3 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor
1 GB System RAM
ATI X800 series, Nvidia GeForce 6800 series, or higher video card

Za wyjątkiem 1024 ramu mam wszystko co ma wystarczyć mi na płynną gre. Nadrobie troche 256 megową kartą graficzną. Może troszke poczekam na ładowanie sie savów. A pozatym gdybym odpalał tą gre to sobie pogram i spokojnie wyciągne 30 FPS'ów żeby nie wiem co sie działo.

A fallout 3? Jeśli zrobią go pod takie wymagania to nawet go nie będe instalował bo to będzie shit pod komerche. Ja sobie nie wyobrażam - ładnego fallouta. Dla mnie powinien działać płynnie pod GF 6600 GT, 2.0 procek i to AMD, 512 ramu max. Wtedy mają szanse na sporą rzesze maniaków fallouta. Bo kto ma taki sprzęt jak ja. Bueht :) I must drink something... :gamma: :booze: :roentgen: :rotgut:

Ten post był edytowany przez Estwalk: 08-03-2006, 02:08
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-03-2006, 23:09
Post #47




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 17
Nr użytkownika: 3 104
Dołączył: 19-02-2006

Ja mam bartona 2500@3200 1GB ramu Ati X800XT i też się nie martwię. Natomiast wiele osób ma bardziej przeciętny komp niż ja. Następny Fallout nie powinien mieć wyśrubowanych wymagań. Pożyjemy, zobaczymy. Pozdrawiam.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-03-2006, 23:49
Post #48




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 1
Nr użytkownika: 3 150
Dołączył: 09-03-2006

no cholera ! to ma chodzic na gf 5900fx :P chcialbym zeby nowy fallout nie byl w 3d, bo to zabije klimat :(
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-03-2006, 01:41
Post #49




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 22
Nr użytkownika: 3 152
Dołączył: 10-03-2006

wlasciwie fallout jest jedna z dwoch gier pod ktore moglbym kupic jakakolwiek karte graficzna z prawdziwego zdarzenia ;-)

moja obecna to X600XT kupiony kiedys na allegro za 70 pln jako niesprawny (oczywiscie naprawilem ja sobie). Reszta sprzetu jest ok gdyz jestem pasjonatem hardware/overclocking.

Ja rowniez obawiam sie 3D mode. Fallout 1/2 byl piekny, nawet jesli chodzi o grafike, ale... w inny sposob.

a jak zobaczylem screeny z "The Fall" to mnie az odepchnelo...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-03-2006, 18:29
Post #50




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 1 032
Nr użytkownika: 362
Dołączył: 15-03-2003

CYTAT (boundrose @ 15-03-2006, 00:56)
Ja rowniez obawiam sie 3D mode. Fallout 1/2 byl piekny, nawet jesli chodzi o grafike, ale... w inny sposob.

Otoz to! :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-03-2006, 21:38
Post #51




Drunken Master
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 1 614
Nr użytkownika: 266
Dołączył: 27-01-2003

Fallout w 3D moglby byc ok - oczywiscie gdyby zrobili go odpowiedni ludzie w odpowiedni sposob - tyle, ze nie bylby to tytul, ktorego tak wszyscy pragniemy i wyczekujemy.. no i nie mogloby byc to RPG a jedynie zwykła rąbanka z elemantami fabuly (cos ala HL)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-03-2006, 23:21
Post #52




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 136
Nr użytkownika: 2 681
Dołączył: 16-10-2005

W najgorszym razie F3 będzie hack 'n slashem, ale wątpię w to i sądzę, że będzie to najwyżej postnuklearny Morrowind. B) A w najlepszym razie będzie to Fallout.

Jak kupię sobie Fallout 3, to poczekam z graniem do nowej karty graficznej. Na GF2MX-400 64mb nie pójdzie na pewno.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 11-04-2006, 18:48
Post #53




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 25
Nr użytkownika: 3 183
Dołączył: 20-03-2006

Co do obka to juz jestem po , na 1 gb ram procu 3300+ i 6800GT(prawie ultra ;] ) to na wolnych przestrzniach i w miastach prawie grac sie nie dalo na "cieszacych oko" ustawieniach. Podejrzewam ze w tej kwestii Fallout bedzie "pazerniejszy" wiec zmienie grafe i wogole platforme dopiero jak wyjdzie F3 ;]
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-04-2006, 21:04
Post #54




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 17
Nr użytkownika: 3 104
Dołączył: 19-02-2006

CYTAT (Vault @ 11-04-2006, 17:03)
Co do obka to juz jestem po , na 1 gb ram procu 3300+ i 6800GT(prawie ultra ;] ) to na wolnych przestrzniach i w miastach prawie grac sie nie dalo na "cieszacych oko" ustawieniach.

By grać w Obliviona na "cieszacych oko" ustawieniach to trzeba mieć 2GB ramu! :) Pozdrawiam.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-05-2006, 19:18
Post #55




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 22
Nr użytkownika: 3 152
Dołączył: 10-03-2006

btw, jak wam sie wydaje, Fallout 3 wyjdzie jeszcze bazujac na directx 9.0 czy juz na 10'tkę ?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 19-05-2006, 14:51
Post #56




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 136
Nr użytkownika: 2 681
Dołączył: 16-10-2005

A może na 11? :D Jak na razie cholera wie, kiedy Fallout 3 będzie. Ale pewnie na 10...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 19-05-2006, 17:00
Post #57




Demon Spawn
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 61
Nr użytkownika: 1 308
Dołączył: 03-04-2004

Widząc politykę Bethesda Softworks - Obilvion wymaga sprzętowego DX9 podczas gdy fani już stworzyli narzędzie umożliwiające odpalenie go na DX8 (Oldblivion). Fallout 3 na 90% (według mnie) będzie wymagał najnowszego wspieranego sprzętowo DX a to czy będzie to 10 czy 11 zależy już tylko od tego ile czasu zajmie im produkcja.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 20-05-2006, 00:36
Post #58




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 22
Nr użytkownika: 3 152
Dołączył: 10-03-2006

szkopul w tym ze dx 10 bedzie absolutnie niekompatybilny wstecz, tj dx 9.0 bedzie jedynie emulowany.

swoja droga ciekawie musi chodzic oblivion na karcie z dx 8.1 :) chyba jest ""sens"" odpalac obka tylko na gf 4200ti / radkach 8500 i lepszych
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 20-05-2006, 12:14
Post #59




Demon Spawn
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 61
Nr użytkownika: 1 308
Dołączył: 03-04-2004

Na stronce Oldbliviona są screeny z GF 3 Ti. HDR i reszta nie wyglądaja tak dobrz jak na karcie z SM 3.0 ;) wrżcz wcale nie wyglądają. Otwarte przestrzenie nie mają tego uroku na ale cóż, lochy za to wyglądają nawet przyzwoicie.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 20-05-2006, 13:01
Post #60




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 22
Nr użytkownika: 3 152
Dołączył: 10-03-2006

wyglada calkiem niezle tylko przydalby sie fraps w prawym gornym rogu, podajacy liczbe fps
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

9 Strony < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 17-11-2019, 12:27