Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

9 Strony « < 7 8 9 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Sprzęt a Fallout 3

post 24-11-2008, 20:31
Post #161




Mechanik
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 450
Nr użytkownika: 2 326
Dołączył: 25-06-2005

QUOTE(mbwrobel @ 24-11-2008, 20:15)
Edytka ;) :
4 GB RAM-ek w 32-bitowym systemie nie będzie w pełni wykorzystane (...)
*


Chyba na Windows XP. :P Na (przykładowo) Linuksie i innych systemach z rodziny Windows przy użyciu PAE spokojnie będzie wykorzystane sporo więcej, bo aż do 64 GB.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-11-2008, 22:35
Post #162




Fallout Project Proud Member
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 47
Nr użytkownika: 1 302
Dołączył: 02-04-2004

Będzie wykorzystany. Limit 2GB odnosi się tylko do przestrzeni dla konkretnego procesu. Rzadko który program wymaga więcej. A 4GB to limit przestrzeni adresowej procesora (bez PAE), który określa max dla RAM + RAM na karcie graficznej. A więc np. dwa procesy mogą korzystać z rozłącznych fragmentów pamięci 2GB każdy i nie korzystać ze swapa na dysku.
A że Fallout lubi puchnąć, zwłaszcza przy wysokiej jakości teksturach, wygodniej mu pewnie będzie w 4GB. Pytanie czy te wysokiej jakości tekstury udźwignie karta.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-11-2008, 23:03
Post #163




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 584
Nr użytkownika: 590
Dołączył: 12-06-2003

QUOTE(mbwrobel @ 24-11-2008, 20:15)
Zasilacz, obudowa oraz napędy na razie ze starego kompa

Zwykły Codegen 300W raczej już tego nie pociągnie. Poza tym z zasilaczem jest jak z ubezpieczeniam. Lepiej mieć (porządny zasilacz) i go nie potrzebować niż nie mieć i potrzebować. Przy zwykłym zasilaczu marki chujumuju w razie większej awarii (tak, wiem, zdarza się to bardzo rzadko, ale jednak się zdarza) pali się połowa podzespołów lub cały komputer, przy dobrym najwyżej sam zasilacz.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-12-2008, 21:10
Post #164




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 31
Nr użytkownika: 4 618
Dołączył: 10-07-2007

Panowie, a jakieś rady na wywalanie się gry do windows'a/ lub jej wieszanie przy przejściu do VATS, na VISTA 64 BIT. Może się gdzieś już to pytanie pojawiło, jeżeli tak to sorry :P.

Pozdr.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-12-2008, 22:05
Post #165




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 584
Nr użytkownika: 590
Dołączył: 12-06-2003

http://shamo.gry-online.pl/agora/index.php?showtopic=9425
może tu znajdziesz rozwiązanie problemu
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-12-2008, 22:55
Post #166




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 314
Nr użytkownika: 4 080
Dołączył: 27-01-2007

Nie chciałbym krytykować, ale akurat Vista 64 bity nie jest najszczęśliwszym systemem operacyjnym do gier, ponieważ nawet sam jej autor nie za bardzo radzi sobie ze sterownikami nawet do popularnych urządzeń.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-12-2008, 23:03
Post #167




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

Ja jeszcze tydzien temu mialem wlasnie Viste x64 i F3 chodzil mi na niej tak samo bezproblemowo, jak na Viscie x86 (czyli 32 bitowej ;) ). Dodatkowo, niedawno wlasnie zmienilem system na XP Pro x64 i tez F3 bangla bez zarzutow. A ze sterami pod XP x64 mailem spory problem, bo dopiero niedawno wypuscili sterowniki pod XP - wczesniej byly tylko pod Viste - o wersji 64bitowej juz nie wspominajac.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

9 Strony « < 7 8 9
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 19-11-2019, 22:56