Kulki
Portal | Blog | Album | Chat |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kulki
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
ja mam z kulkami ten sam problem, jakiej firmy by nie były - zawsze brakuje ich w najmniej odpowiednim momencie :) a co do kulek z bazarku - ja sobie "załatwiłem" UZI CB właśnie nimi - bardzo dobra nauczka ... :)
E tam Śledź, jak ktoś ma sprężynkę to może się tak bawić, ale jak się ma AEGa to jest kiepsko (kulkami w sumie nie sypię, ale i tak zużywalność jest o wieeele większa nie ma co :) ) Ten post był edytowany przez kivan_666: 17-04-2007, 20:45 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Ludzie, nie przesadzajmy. 200 kulek, to ilości, które da się pożyczyć.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
tak, tylko że to są 3 lowcapy, czyli nic jak ktoś cię przydusi i będziesz musiał się wydostać (a w takich sytuacjach najlepiej sprawdza się ogień zaporowy IMO :) )
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(Wędrowca) myślałem o zrobieniu pipe rifla na Old Town wyglądającego jak miniaturka pistoletu do silikonu z 60 cm lufą To z tego chyba nie będzie serią strzelał ani lowcapów do tego wkładał. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
A i o szybkostrzelności może zapomnieć. Ale pytanie - czy się uda. Zrobić takiego pipe'a w wydaniu ASG, bez części, może dostarczyć nieco problemów.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
pardonsik pomyliłem się, ale można to potraktować jako apel do wszystkich, którz chcą strzelać na tzw "krzysia" :) a jeśli chcesz zrobic Pipe Rifle to polecam jako bazę to http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=243 będzie miało wygar :)
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Pomysł niezły, tylko z Rugerem trzeba uważać - krowa strasznie mocna jest. Kolegę jednego nieźle z niego podziurawiono. I niestety brak tu klimatu pipe rifle'a. Raczej wyjdzie coś w stylu pistoletu z przedłużoną ludą - fajna sprawa w sumie.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
O ho ho, koledzy... właśnie o to w tym wszystkim chodzi żeby tego pipe rifla złożyć z domowej rupieciarni a nie na bazie dopasowanych spręzyn, gotowych mechanizmów spustowych i profesjonalnych komór. :) Ja myślałem żeby taką strzykaweczke z napełniacza tuszu do drukarki wykorzystać :canadian: ładować tak jak pistolet do silikonu (odciągnięcie do tyłu pręta) i przeładowywując przez odsunięcie lufy do przodu i z powrotem :D.
Żeby was jeszcze bardziej zgasić to powiem że jako możliwe materiały na lufę rozważam albo samodzielne zwijanie z blachy albo znalezienie gotowej rurki z plastiku/miedzi o żądanej średnicy... |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Samodzielne zwijanie nie da Ci szczelności - kulki nie będą latać jak trzeba. No chyba, że tylko lufę zew., wtedy wszystko ok. A fakt, stworzenia lufy z rurki nie jest niczym nowatorskim.
Może jakiś plan, jakbyś chciał to zrobić? Nie rozumiem, jak można coś przeładować, przez przesuwanie lufy. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Jakiś czas temu w ofercie Gunfire.pl pojawiły się kulki extreme czarne. Teraz zastanawiam się nad ich przydatnością. Na pewno będą mniej widoczne zwłaszcza w nocy. Trudniej będzie zauważyć strzelającego, bawiącego się np repliką "z tłumikiem". Oczwiście wszyscy z praktyki wiemy że nie zasze poczuje się trafienie, a wtedy pomaga zobaczenie kulki przez trafianego lub strzelającego.
Co myślicie o takich kulkach? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Mój pomysł co do czarnych:
niedługo przesiadam się z low capów na real, wtedy oststnie 3 kulki będę ładował czarne, żeby wiedzieć, kiedy sie magazynek kończy. Co do lufy, to w castoramie są rurki 6.0x mm, jakieś 5 zł za metr. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Postaram się jako tako nakreślić mój plan działania... Strzykawka, jak wiadomo, ma z przodu taką 4mm rurkę fi ok. 3mm. Na tą rurkę trzeba nałożyć pasowną o długości 2cm fi wew. 3mm i fi zew. 6mm. Teraz potrzebna w lufie "na początku" wycinamy odpowiedni otwór: ścinamy górną połowę rurki na długość 1,5cm. Po nałożeniu lufy na tą pasowną rurkę przy strzykawce powstaje rodzaj prymitywnego zamka. Odsunięcie lufy do przodu o 1,5cm w stosunku do komory tłoczka powoduje powstanie na oko 1cm otworu, do tego otworu wpada lub jest wciskana zspręzyną kulka. Po zasunięciu lufy z powrotem komora się zamyka. W tym rozwiązaniu są jeszcze trzy problemy techniczne: trzeba przytrzymać kulkę żeby nie wyleciała sama przez lufę kiedy się przechyli broń; lufa musi meć ogranicznik żeby jej sobie w wiże walki nie wyrwać z broni :); i wreszcie potrzebny jest magazynek umieszczony nad lufą (bądź w postaci pojemnika w którym kulki same sie zsypują, bądź szeregowy ze sprężyną jak w normalnych replikach).
Pierwszy problem można rozwiązać przez nawiercenie lufy i wklejenie odpowiedniego kawałka gumy, bądź przez przyklejenie po wewnętrznej stronie lufy bardzo cienkiego paska gumy. Drugi problem łatwo rozwiązać z metalową lufą bo wystarczy nagwintować ją i nakręcić na nią płytkę która będzie ogranicznikiem (do plastikowej lufy można przykleić ogranicznik). Z trzecim problemem nie wiem jak będzie bo nie wiem czy kulki same będą wpadać pod własnym ciężarem do komory... Ps. Wiadomo że to totalna amatorka i prowizorka ale o to mi chodzi, jak bym chciał profesjonalne wykonanie to bym kupił gotowca... :) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Szmerglu, kulki są do kitu czy rurki z Castoramy?
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Kulki raczej nie, bo to normalne Xtreemy (jedne z najlepszyck kulek), tylko czarne.
Rurka z castoramy może nie ma jakiejś specjalnej jakości i jest używana do "tuningu" "replik", które kosztuję mniej, niż precka. Do Wędrowcy: wsadziłem preckę do AK i stockowa lufa (455 mm), razem z komorą hopa leżą niepotrzebna za łóżkiem. Jak chcesz, mogę ci ją wysłać. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
goldfrajery zacinaja sie w lufie, excele fajne ale drogie, ekonomiczne są extreme, ale PESTKI biją wszystkie na leb w cenie :) jeszcze zalezy jak sie strzela
link: www.asg.com.pl do pestek |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Gunfire, Goldfire - te same kulki, tylko sprzedawane w dwóch różnych opakowaniach ;) ogólnie niezłe, ale nie nadają się do precek. Pestki ostatnio niszczą wszystko i wszystkich. Na WMASGu poważane osoby wypowiadają się o nich bardzo dobrze. Czas spróbować.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Śledziu, było by miło. Ale jak mam sie za cośzabrać to dopeir opo maturce czyli tak mniej więcej za miesiąc... jak mi nie przejdzie ochota to sie do ciebie zgłosze, ok?
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Ja używam kulek "EXCEL" 0.23gBB kupiłem w "SpecShop" I nie narzekam.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Ja osobiście używam rożnych kuleczek.
Ale ostatnio do m24 podeszły mi 0.33 P&J. Do b92fs używam 0.25 CG. największy problem to nakarmić pożyczanego SAW'a - tu zlewam jakie kulki ważne żeby box był pełny. - ostatnio nawet zużyłem zapas archaicznie starych kulek 2kg które kupiłem za czasów plastikowej mp40 - i też strzelało . Gdy dostane w końcu l85a2 myślę że wtedy zaopatrzę się w coś lepszego np. excel 0.25. Do AirMaxa K9100 używam kulki 0.36 straight /0.33 pestki. Ale to i tak w piwnicy tylko bo gnat nie jest kompletny a poza tym ma za dużą moc :P |
|||||||||
![]() ![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 11-12-2019, 19:35 |