Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Fonline -> jak zacząć?

post 24-10-2009, 14:41
Post #1




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 8
Nr użytkownika: 10 200
Dołączył: 27-04-2009

Tzn. chodzi mi o to jak zmusić wszystko do działania ... nie znalazłem nigdzie żadnych info po angielsku/po polsku.


Mam fallouta 2 wersja 1.02 do tego ściągnąłem klienta Fonline (The life after), stworzyłem postać i gdy próbuje się zalogować wyskakuje mi "Conneton enstabilished".
Właśnie ściągam klienta fonline 2238 więc zobaczę czy to zadziała.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-10-2009, 15:28
Post #2




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 13
Nr użytkownika: 10 566
Dołączył: 14-09-2009

QUOTE(nekkoru @ 24-10-2009, 15:41)
Tzn. chodzi mi o to jak zmusić wszystko do działania ... nie znalazłem nigdzie żadnych info po angielsku/po polsku.
Mam fallouta 2 wersja 1.02 do tego ściągnąłem klienta Fonline (The life after), stworzyłem postać i gdy próbuje się zalogować wyskakuje mi "Conneton enstabilished".
Właśnie ściągam klienta fonline 2238 więc zobaczę czy to zadziała.
*



Akurat teraz możesz mieć problem z logowaniem:] Coś im padło i sam nie moge sie zalogować
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-10-2009, 17:26
Post #3




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 317
Nr użytkownika: 7 577
Dołączył: 09-07-2008

Polecam tę stronę http://fonline.scose.net/ - masz tutaj status serwera, instrukcje, clienta i wiele innych ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-10-2009, 18:39
Post #4




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 8
Nr użytkownika: 10 200
Dołączył: 27-04-2009

Dobra,dzieki. Zaraz obadam.

Akurat jestem na świeżo po 60hspędzonych w F3 (wcześniej miałem za słabego kompa) i tak jakoś świat fallouta wciągnął mnie po raz kolejny a grzechem byłoby nie zagranie w FOnline'a

pozdr all

EDIT: Mimo wprowadzenia danych ze strony (adres serwera, port) dalej nie chce mi się łączyć. Moze to być wina klienta? (ma 99,7mb wersja 0.1). Moze ustawień w zakładce "Hosts" ?

Ten post był edytowany przez nekkoru: 24-10-2009, 18:46
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-10-2009, 19:05
Post #5




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 13
Nr użytkownika: 10 566
Dołączył: 14-09-2009

QUOTE(nekkoru @ 24-10-2009, 19:39)
Dobra,dzieki. Zaraz obadam.

Akurat jestem na świeżo po 60hspędzonych w F3 (wcześniej miałem za słabego kompa) i tak jakoś świat fallouta wciągnął mnie po raz kolejny a grzechem byłoby nie zagranie w FOnline'a

pozdr all

EDIT: Mimo wprowadzenia danych ze strony (adres serwera, port) dalej nie chce mi się łączyć. Moze to być wina klienta? (ma 99,7mb wersja 0.1). Moze ustawień w zakładce "Hosts" ?
*



Nadal występują problemy z połączeniem. Mimo, że serwer wydaje się być 'on'. Spróbuj jutro. Ewentualnie śledź irc irc.forestnet.org na kanale #2238.

Pozdrawiam
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-10-2009, 19:40
Post #6




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 58
Nr użytkownika: 4 600
Dołączył: 05-07-2007

przeczytaj poradnik Tommy'ego, zrób wszystko wg zaleceń i powinno działać.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-10-2009, 19:51
Post #7




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 76
Nr użytkownika: 6 232
Dołączył: 10-02-2008

TuX
Sat Oct 24, 2009 15:10
This is strange. Yesterday i was playing without any problems but today i have the same problem like greentea10 and sirdond. When i try to enter the game i see only "Connecting to server" and "Connection established, authentication" but nothing happens. I downloaded the files Reconite recommended but it didn't work.

Is this the Wipe?


JuliJulia
Sat Oct 24, 2009 16:05
Can't connect to server as above mentioned, first my other char didn't work, and finally I couldn't connect with the char I was in game today. Didn't update anything.


MiguelBebop
Sat Oct 24, 2009 18:18
Same here.


david1989
Sat Oct 24, 2009 18:18
why cannot login...

Wipe now?


asdasd
Sat Oct 24, 2009 18:33
same problem.....



Ja się zastanawiam, czemu wskazuje na populację serwera ok 30 osób. Test zamknięty, czy co?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-10-2009, 20:01
Post #8




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 317
Nr użytkownika: 7 577
Dołączył: 09-07-2008

Być może te 30 osób to admini i jacyś specjalnie wytypowani gracze. Może sprawdzają jakieś bugi czy coś? Hmm...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-10-2009, 20:02
Post #9




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 8
Nr użytkownika: 10 200
Dołączył: 27-04-2009

fajnie fajnie, wszystko fajnie tylko ten poradnik dotyczy Fonline 2238 a ja mam tą drugą wersje (Live after czy coś w ten dekiel). To ma znaczenie ?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-10-2009, 20:22
Post #10




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 317
Nr użytkownika: 7 577
Dołączył: 09-07-2008

Pobierz clienta stąd: http://rapidshare.com/files/267969085/FOnline.zip i zrób tak jak w poradniku.

---EDIT---

Znaczenia nie ma tylko musisz w opcjach zmienić adres serwera na 94.103.87.42 i porty na 2238.

Ten post był edytowany przez cerberix: 24-10-2009, 20:24
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-10-2009, 21:52
Post #11




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 8
Nr użytkownika: 10 200
Dołączył: 27-04-2009

dobra, już coś do przodu ruszyło. Teraz pokazuje mi że mam nieodpowiednia wersje. Ściągnąłem updatera ale macie pomysł się go obsługuje (jest najpewniej po rusku)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-10-2009, 01:32
Post #12




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 58
Nr użytkownika: 4 600
Dołączył: 05-07-2007

poradnik mówi Ci wszystko krok po kroku.... przeczytaj uważnie ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-10-2009, 13:49
Post #13




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 8
Nr użytkownika: 10 200
Dołączył: 27-04-2009

Rejestracja OK, ale przy próbie zalogowania

http://img10.imageshack.us/img10/3493/beztytuupi.jpg

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-10-2009, 14:34
Post #14




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 317
Nr użytkownika: 7 577
Dołączył: 09-07-2008

Coś źle masz. Serwer 2238 teraz jest włączony i w dodatku powinieneś mieć tło takie jak na tym screenie w poradniku. Wejdź w FOconfig i zmień tam serwer i porty. Pobierz updater wsadź go w folder z grą odpal, poczekaj aż się pobierze i spróbuj.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-10-2009, 15:12
Post #15




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 8
Nr użytkownika: 10 200
Dołączył: 27-04-2009

hmm już dałem sobie z tym radę ... problem był z plikami "exe" (po spatchowaniu) - zassałem z forum no mutants allowed i jakoś działa ...

... no prawie działa. Co chwile mam zwisy (nie do uratowania - tylko reset działa) w różnych odstępach czasu od włączenia gry (max = 3minuty). Szczerze to F3 bez patchów był mniej problemowy :/. Fallout 2 działa bez zarzutów.


tak wygląda zwis: http://www7.zippyshare.com/v/34295292/file.html

Macie na to jakiś knif? :/
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-10-2009, 15:28
Post #16




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 317
Nr użytkownika: 7 577
Dołączył: 09-07-2008

QUOTE(nekkoru @ 25-10-2009, 16:12)
hmm już dałem sobie z tym radę ... problem był z plikami "exe" (po spatchowaniu) - zassałem z forum no mutants allowed i jakoś działa ...

... no prawie działa. Co chwile mam zwisy (nie do uratowania - tylko reset działa) w różnych odstępach czasu od włączenia gry (max = 3minuty). Szczerze to F3 bez patchów był mniej problemowy :/. Fallout 2 działa bez zarzutów.
tak wygląda zwis: http://www7.zippyshare.com/v/34295292/file.html

Macie na to jakiś knif? :/
*




Łoooo kurde co to ma być? Jak ci F3 poszedł to dlaczego FOnline nie chce działać? :P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-10-2009, 15:55
Post #17




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 8
Nr użytkownika: 10 200
Dołączył: 27-04-2009

owszem - jakiegoś kompa z kosmosu to nie mam, ale f3 działa bez zarzutu.

Pentium IV 3.00 GHZ, 2gb ramu (od miesiąca - i dlatego kupiłem f3) do tego radeon x800gt (256mb 256bitów) - słyszałem od ludzi że mam się cieszyć że gra mi rusza (z F3 też miałem podobne problemy ale wystarczył ctrl+alt+del i zmaksymalizować grę- od czasu spatchowania do 1.7 działa bez problemu).

Bawiłem się ustawieniami graficznymi - wydaje się że na pełnym ekranie zwisy są rzadziej - po 6 minutach gry
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-10-2009, 18:00
Post #18




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 76
Nr użytkownika: 6 232
Dołączył: 10-02-2008

Mogłeś ustawić za wysokie rozdzielczości tekstur. Spróbuj na 2048.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-10-2009, 20:07
Post #19




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 8
Nr użytkownika: 10 200
Dołączył: 27-04-2009

żartujesz? Mam na 512 :P

PS. Podobny problem zauważyłem z najnowszym stalkerem, ale sprawa jest do odratowania bo gdy wciskam ctrl+alt+del to normalnie do pulpitu wyskakuje i jak maksymalizuje grę to wszystko jest okay

-mam najnowsze directX
-najnowsze stery do grafy
-win XP Sp2 z wszystkimi łatkami
więc nie wiem w czym problem może być. Mimo iż mam sporo martwych pikseli na moim LCd wątpię by to była wina monitora.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 22-07-2019, 04:43