To już 7 lat SHAMO!, znowu przegapiłem :(
Portal | Blog | Album | Chat |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
To już 7 lat SHAMO!, znowu przegapiłem :(
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Tak Panie i Panowie, SHAMO ma już okrągłe 6 lat (01-11-2002). Dużo przez ten czas się na scenie wydarzyło. Tysiące ludzi przewinęło się przez forum. Dziesiątki niezapomnianych wydarzeń: pierwsze OT, projekt Burżuazja, Hassan, Klakier etc. ;] A z początku miało być tak nie pozornie "może ze 4 tablice góra" ;]. Shamo z założenia nie miało być żadnym serwisem, lecz swego rodzaju "agregatem" różnych projektów post-apo i z pogranicza.
Parę statystyk: ponad 100 tablic, 3800 aktywnych kont (bez kasowania pustych nie aktywnych byłoby 8500), Liczba tematów 4659, Liczba odpowiedzi w tematach 170445... a nic z tego nie byłoby możliwe bez Was ;]. Jak wspominacie Shamo? Czy coś chcielibyście zmienić? P.S. Może i przegapiłem, ale szykuję pewne niespodzianki ;] |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Shamo - społeczność, która ma jakieś pojęcie na temat broni nuklearnej i postapo. Jej cała wiedza nie wyszła z podręcznika od chemii o wybuchu w Czarnobylu.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(Obsydian @ 02-11-2008, 10:00) Jak wspominacie Shamo? SHAMO to chyba pierwsze (ewentualnie drugie) froum na jakim się zarejestrowałem. Przez te pięć lat mojej tutaj bytności przychodziłem i odchodziłem z różnych for, a na SHAMO zawsze się wracało :). Oby istniało jak najdłużej, bo bez tego forum jakoś tak dziwnie pusto w internecie by było :) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Wyjatkowo popieram zdanie przedmowcy ;)
A ja jestem z Shamo od poczatku, tralalala... :P A powazniej - sporo ludzi poznalem dzieki temu foru (:P), szkoda ze nie w rilu, ale przeciez nic straconego, moze w koncu... jednakowoz jest to dosyc wazne miejsce w moim zywocie, wirtualnym badz co badz, ale jednak... |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Nie ma co ukrywać że w tym forum faktycznie coś jest. Nikt nie wie co ale wszyscy wiedzą że to jest. Jedna z tych rzeczy, która ciągnie człowieka do powrotu tutaj.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Dla mnie SHAMO to przede wszystkim ludzie, ktorych poznalem dzieki temu forum - zarowno w tzw. virtualu, jak i realu ;) ...
I najlepsze jest to, ze wiekszosc z nich znam wlasnie w realu :) ... |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Shamo dawno już wyrosło poza swój zamierzony cel - nie tylko zbiera ludzi zainteresowanych tematyką postapokaliptyczną, ale stało się bardziej miejscem spotkań i wymiany doświadczeń wielu inteligentnych ludzi. Okazało się, że poza falloutem interesuje nas wiele innych rzeczy, że możemy sobie porozmawiać na dowolne tematy, zainteresować nimi innych; okazało się, że mamy również swoje prywatne życie, problemy z nim związane i możemy tutaj szukać pomocy w ich rozwiązaniu.
Nie jesteśmy, czy może raczej nie chcemy być anonimowi, spotykamy się także w realu, zawiązujemy sympatie i antypatie. Tematyka, którą się interesujemy, okazała się też rozciągać na wiele aspektów mających miejsce w dzisiejszym świecie, nie jest tylko prostym motywem przewodnim starej gierki. Doszukujemy się w niej głębi, odniesień do aktualnych i zamierzchłych wydarzeń na świecie, i odkrywszy je, możemy tutaj przedyskutować. Krótko mówiąc, Shamo jest miejscem spotkań ludzi zainteresowanych tematyką postapokaliptyczną, ze zdecydowanym naciskiem na "ludzi". :) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
SHAMO przez lata wyparcowalo taka forme, ze chyba nie ma co zmieniac... 6 lat. Mi tam sie Fallout znudzil. ;) Kiedy wycisnie sie owoc do ostatniej kropli - pozostaje siegnac po inne owoce. ;) A, jak mowi entrop, innych owocow tu nie brakuje - pokrewnego rodzaju. Czekam na niespodzianki. ;)
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Korekta - Shamo powstało 02.11.2002 - co idealnie widać w dacie rejestracji użytkownika nr. 1 :)
Wspomnienia - mieszane. Zmienić - heh... to może wreszcie zostanie dodany styl 'śliwkowy tytanowy' ? :) Jop... sporo ludzi, lwia część gdzieś przepadła z tegoż forum... |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
ja serwis śledziłem od początku - dopiero ostatnio się zarejestowałem. Ale pojawiałay się tu i ówdzie moję anonimowe posty. Bardzo lubie to forum i was (nas?) - choć co prawda nie zawsze wiem jak to działa w drugą stronę... cóż życie :P
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Ja u Obsego widze 01.11...
QUOTE Obsydian post Dzisiaj, 10:00 IP: Prywatne | Post #1| I-szy Sekretarz SHAMO Group Icon Grupa: Założyciel Postów: 3 701 Nr użytkownika: 1 Dołączył: 01-11-2002 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(DrPotf0r @ 02-11-2008, 23:06) ja tez widze 02... To chyba kwestia czasu lokalnego Oo' My mamy godzine 23, a szpon i obsy 22 (a jest 21) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Ja widze godzine 22.15 na forum, a pisze o 21.35...
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
zmienilem na zimowy to jest 1.11 :)
Ale to i tak jest cos nie tak ;) GMT +1, czas zimowy, a godzina nadal bledna :( I to juz od dluzszego czasu tak jest ;] |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(SPEC) To chyba kwestia czasu lokalnego Oo' Po co takie skomplikowane wytłumaczenie? Ja to widzę dużo prościej. Shamo istnieje w dwóch równoległych rzeczywistościach i część użytkowników należy do jednego, a część do drugiego świata. Akurat tak wypadło, że czas utworzenia forum w obu rzeczywistościach nie jest identyczny... |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(Jim Cojones @ 02-11-2008, 22:19) QUOTE(SPEC) To chyba kwestia czasu lokalnego Oo' Po co takie skomplikowane wytłumaczenie? Ja to widzę dużo prościej. Shamo istnieje w dwóch równoległych rzeczywistościach i część użytkowników należy do jednego, a część do drugiego świata. Akurat tak wypadło, że czas utworzenia forum w obu rzeczywistościach nie jest identyczny... Mam nadzieje, ze na shamo nie ma opcji usuwania zdublowanych tematow. ;] |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Zakrzywienie czaso-przestrzenne ;] Data założenia i uruchomienia to 01-11-2002 ;]
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Ja tez pamietam ze pierwszego było rozpoczęcie, ale ten czas leci, lo matulko.
DoktorzePotworze, fakt ze ludzie sie porozchodzili, bo chocby tak jak ja podorastali.. do mienia żon chociazby ;] Jednak ostatnio da sie zauwazyc pewne comebacki, np. Twoje ;] life must go on... so do we !!! So does SHAMO!!! |
|||||||||
![]() ![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 15-12-2019, 05:30 |