Fallout a życie rzeczywiste :),, Temat poł±czony z "Wy i F2"
Portal | Blog | Album | Chat |
Witaj GO¦CIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Fallout a życie rzeczywiste :),, Temat poł±czony z "Wy i F2"
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Chciałbym poruszyc pewien istniejacy aczkolwiek niedostrzegany czesto problem: - otoż czesto nie zdajemy sobie sprawy jak Falout wplywa na nasze życie (przynajmniej na moje :)) oraz ile elementow ze Swiata Fallouta wystepuje w naszym zyciu codziennym :)
Zacznijmy od tego, ze wielu z nas dostalo juz swoja dawke promieniowania - mowie o urodzonych przed 26 Kwietnia 1986 roku - czyli przed wybuchem reaktora w Czarnobylu - ja mialem wtedy prawie 3 lata :) - pamietam, jak przez mgłę, ale znam glównie z opowiadan wędrówki do miejscowej przychodni po dawki jodu 23 :) ażeby organizm nie wchłaniał radioaktywnego jodu z opadu - ale na niewiele sie to zdalo bo Ruski przyznaly sie do awarii reatora dopiero w Maju - gdyby nie Szwedzi pewnie wogole by o niczym nie bylo wiadomo.. A w jaki sposób wplywa na nas sama gra?? - w moim przypadku dosyc znacznie - podam przyklad: niejednokrotnie na lekcjach matmy, zamiast o logarytmach, myślałem o tym jak naprawić elektrownie w Gecko lub jak dostać się do bazy mutków w Saint Louis :bs: - co skutecznie pogorszyło mi oceny :) - to byly czasy... Nie byłem wprawdzie na takim poziomie zmaniakowania abym myslał, ze książki znikają po przeczytaniu :bs: , ale i tak bylem niezłym maniakiem :) - z resztą obawiam się, że jak wyjdzie Fallout 3 to znów skutecznie zabierze mi kilka godzin dziennie :) A Wy? Macie jakieś przemyślenia na ten temat? Sypiacie z Desert Eagle pod poduszką? a może widzieliście super mutanta? Zapraszam do wywnetrzniania się na ten temat :) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
No ja tylko tyle, ze wierze w to ze ludzkosc sie wybije w 2077.
Chociaz Newton pisal ze w 2060, ale wtedy nie mieli komputerow i mogl zle wyliczyc. ;) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Na mnie to raczej wplynela dzialalnosc w Trzynastym Schronie - przez pierwsze 3 miesiace to na wiekszosci lekcji myslalem tylko o tym, co nowego zrobie na Schronie jak wroce do domu i wlacze kompa ;-)
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
dragh źle napisałeś oni nie mieli falla :D
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
no ja na razie nazbierałem 33 kapsle... jestem tak uzależniony od Falla że ciągle gadam teksty z niego;-))
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
jest kilka skojarzen ktore sie powtarzaja ale jeden motyw pojawia sie zawsze... jak mnie jakis profesorek z uczelni wkurzy mysle sobie jak milo by bylo pociagnac go z boza z odleglosci jednego heksa i jak jego flaki zabryzgaly by pol sciany a po madrym profesorku zostaly by tylko nogi glucho osuwajace sie na podloge...:twist:
:killer: Edit by SPEC Ten post był edytowany przez SPEC: 03-10-2005, 16:37 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Kiedyś całą noc grałem w Falla i później 'położyłem się na chwilę'... Jak się obudziłem około 13.00 to moją pierwszą myślą było, że trzeba wczytać save'a, bo na 9 miałem koło z anatomii... Makabra.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Jak grałem cały dzień, a wieczorem wyszedłem. ide sobie, ide przechodze przez ulice . tir jedzie. my�le sobie- eee tam od sejvu włącze:D
w ostatniej chwili sie opamiętałem. that's fact jack | Czasem mi sie zdaży ze mi level podskoczy, bo słysze ten dzwięk i potem się jako� lepiej czuje:why: Pomy�lcie jakie traitsy/perki mogą mieć wasi "bliscy"| W jednym poscie :) Edit by SPEC Ten post był edytowany przez SPEC: 03-10-2005, 16:43 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Zdarza sie :D:D - pamietaj - jak idziesz na randkę to tez zawsze saveuj - jak cos zle pojdzie zawsze mozesz załadować stan z przed spotkania :):)
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Ale, żeby nie było samych negatywnych aspektów, to Fall pomógł mi zdać egzaminy wstępne na fizykę... Dostałem pytanie 'jak powstaje energia atomowa', hehe.
A jeżeli chodzi o traity i perki, to jest jedna taka "subkultura", która ma włączonego bruisera :D . Tylko brakuje jeszcze czegoś w rodzaju 'bully' (background z Arcanum). |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Ja mam troche inaczej...mianowicie slepo wierze w realistycznosc falla...i przezywam ciezkie rozczarowania gdy np. okazuje sie ze moja postac nie moze skorzystac z kibla :( (Simsy rules! ;) )...kiedys kolega zalil mi sie tez ze dmuchanych lalek nijak nie da sie wykorzystac :jezyk: :D
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Ja to czesto tak mam, ze robie cos, uznaje, ze zrobilem (powiedzialem) zle i chce zrobic load.
Pamietam nawet, ze mialem kiedys jakis fajny sen, obudzilem sie i przez dobre pol minuty zastanawialem sie, czemu mam takie dziwne uczucie braku czegos..... po chwili zrozumialem, ze mialem wielka ochote "zaladowac" sobie "gre" z wczorajszego wieczoru i jeszcze raz przezyc ten sen! ;-)))) Tez kiedys jak mnie nauczycielka z histori wziela do odpowiedzi to przeszla mi taka mysl: "kurde, chyba zaladuje wczorajsze popoludnie i sie tym razem troche historii poucze". ;-) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
[QUOTE]Zapoczątkowane przez Sajdon
Tez kiedys jak mnie nauczycielka z histori wziela do odpowiedzi to przeszla mi taka mysl: "kurde, chyba zaladuje wczorajsze popoludnie i sie tym razem troche historii poucze". ;-) [/QUOTE] a ja dziś miałem klasówke poprawkową z matmy i jak zobaczyłem że mam te same zadania co wtedy i które miałem rozwiązane w zeszycie też pomyślałem - trza by zlołdować i nauczyć sie na pamieć tych przykładów - a tak tylko 3 pamiętałem :-/// i to chyba źle |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
[QUOTE]Zapoczątkowane przez Kat_ja
...kiedys kolega zalil mi sie tez ze dmuchanych lalek nijak nie da sie wykorzystac :jezyk: :D [/QUOTE] Jeśli ten Twoj kumpel nie wiedzial co z prawdziwą lalą zrobić to jak on sobie w życiu poradzi?? ;) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
tydzień temu miałem klasoofkę z PO i miałem wielką ochotę zrobić loada... albo po każdym weekendzie :D
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Szczegolnie po jakiejs imprezie nieraz przydalyby sie loady - gdy rankiem kacyk meczy, czlowiek obiecuje sobie, ze nastepnym razem mniej wypije - z loadem moznaby wrocic do imprezy z dnia poprzedniego i po prostu nie schlać sie jak świnia :bs: :bs:
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Ale wtedy Twoj umysl nie pamietalby przyszlosci (czytaj: ile masz wypic zeby sie za mocno nie schlac) i gucio...historia by sie powtorzyla :bs:
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
ale miałby loada :bs:
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Tak czy inaczej niektore imprezy wartałoby przeżyć jeszcze raz :):)
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
[QUOTE]Zapoczątkowane przez Vault Dweller
tydzień temu miałem klasoofkę z PO i miałem wielką ochotę zrobić loada... [/QUOTE] Miales ochote zrobic loda?? - Komu ???:eek: :eek: :eek: ten.....tego....moze ja o czyms nie wiem........:jezyk: |
|||||||||
![]() ![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 13-12-2019, 10:41 |