Poradnia. Pytania i odpowiedzi., Kto pyta nie błądzi.
Portal | Blog | Album | Chat |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Poradnia. Pytania i odpowiedzi., Kto pyta nie błądzi.
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Witam! Istnieje już taki temat na nma ale przydałby się podobny w wersji polskiej. Tutaj zadajemy pytania ew. udzielamy wskazówek czy dzielimy się naukami jakie wyciągneliśmy z rozgrywki w FOnline. Myślę, że taki temat przyda się nie tylko początkującym ale też i doświadczonym graczom.
No więc ja jako totalny początkujący zadam pierwsze pytanie: Gdzie mogę znaleść junk? Pozdrawiam. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE Gdzie mogę znaleść junk? Tak samo jak Electronic Parts. W każdym mieście są beczki - przynajmniej po jednej "interaktywnej" (łapka). Wystarczy w niej pogrzebać aby znaleźć junk i electronic parts. Np w NCR ta beczka znajduje się na bazarze, za namiotem jednego z handlarzy (nie karła). |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Dla początkujących polecam tę stronę co prawda jest przetłumaczona przez translator ale lepsze to nic czytanie po francusku. Mi osobiście bardzo pomogła.
Edit: a ten link u góry nie jest tylko do craftingu można tam inne rzeczy przeglądać wystarczy najechać na napis 2238 i wybrać z listy :D. A jak już dajemy linki to do dodam 2 mapy: Mapa z dodatkowymi informacjami o miastach Mapa pokazująca gdzie może się pojawić jaskinia/baza w zależności gdzie się kupi Ten post był edytowany przez TomekDex: 22-10-2009, 00:07 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
PO STOKROĆ !!
http://www.fallout-files.de/sonstiges/fonl...FOnline2238.pdf http://www.fallout-files.de/sonstiges/fonl...IONAL-NOTES.pdf Drugie to wersja skrócona, opis craftu. Jeśli mnie pamięć nie myli żeby wydobyć sam junk, potrzebujesz 40/60 repaira, sprawdź w linkach. I założenie takiego tematu to dobry pomysł, mam nadzieję że będzie teraz mniej pytań w głównym temacie o fonline. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Dzięki za liny panowie.
Coś czuję, że będę najbardziej aktywny w tym temacie jeśli chodzi o pytania hehe. A więc: 1) Jak mogę zdobyć "Tube"? Czy da się to zbudować? 2) Gdzie mogę zdobyć "Tool" i książkę o elektronice? Ten post był edytowany przez WitchDoctor: 22-10-2009, 11:35 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Witam jestem nową osobą w świecie FO.
Wbiłem już poziom 2. Specjalizuje się w First Aid, Doctor. Obecnie jestem w klamath jakieś sugestie co do dalszych poczynań ? Jakieś misje dla początkujących graczy poza krowami ? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(xandar @ 22-10-2009, 11:44) Jest jeden dobry quest na sam początek: Udaj się do New Reno i w kasynie Desperado porozmawiaj z Lil' Jesusem Mordino. Da Ci do rąk teczkę, którą masz zanieść Metzgerowi w Slavers Guild w Norze(Den). W podzięce od Metzgera dostaniesz nówkę Shotguna + 20 śrutów i 800 exp. Potem wróć do Lila po następne 1500 exp. Fantastyczny quest na sam początek , tylko jak się niesie tekę to trzeba uważać pomiędzy New Reno a Den na rabusiów. Jesteś w Klamath więc masz rzut beretem. edit: Z tego co zasłyszałem, żeby wykonywać questy w 2238 trzeba mieć minimum 3 charyzmy ale nie jestem w stanie tego potwierdzić. A taka mała wskazówka: raczej proponowałbym się przenieść z Klamath do bezpieczniejszych mieścin gdzie litera prawa ma jakieś znaczenie. Ja od siebie polecam Hub i Junktown. Jest tam w miarę bezpiecznie ( przynajmniej na razie). Ten post był edytowany przez WitchDoctor: 22-10-2009, 12:32 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Interesuje mnie system komunikacji w grze.
Jest jakiś kanał na którym rozmawiają Polacy ? Jak zdobyć radio. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(WitchDoctor @ 22-10-2009, 11:35) 1) Jak mogę zdobyć "Tube"? Czy da się to zbudować? 2) Gdzie mogę zdobyć "Tool" i książkę o elektronice? Tuble można kupić u handlarzy zazwyczaj maja po 2-3 ale ja trafiłem 2x mieli po 50 :D Tool też można kupić Książkę o elektronice można zdobyć na kilka na sposobów Jak byś spojrzał na mapę zobaczył byś ze w Hub jest book shop tam w księgarni można kupić ale dosyć drogie i tylko za capsle niektórzy handlarze mogą mieć tez książki ja zalazłem u handlarze w hyb tuz obok księgarni tez w NCR podobno jeden handlarz tez czasem ma. Chyba przy nauce Energy Expert lv 1 dostaje się jedna Oczywiście wszystko to można kupić do graczy xandar jeśli chodzi o radio to można zrobić ale tez można kupić do hadlarzy bo tam gracze lądują tego i nie raz handlarz ma tyle tego ze ciężko szukać innych itemów tez możesz kupić od innych graczy Ten post był edytowany przez TomekDex: 22-10-2009, 13:17 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Polacy używają kanału 44. Tylko weź pod uwagę że spora ich część to zwykłe szumowiny.
Prze energy expert 1 dostajesz Dean's Electronics. Z farmieniem questów też radzę uważać, nie wiem jak teraz ale kiedyś kwitł proceder gankowania questerów. Na początek polecam Hub albo NCR. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(WitchDoctor @ 22-10-2009, 11:35) 1) Jak mogę zdobyć "Tube"? Czy da się to zbudować? 2) Gdzie mogę zdobyć "Tool" i książkę o elektronice? Ad 1) Tube nmożna uzyskać podczas "demontowania" starych zepsutych broni za pomocą skill-a Science (nie udaje się to za każdym razem, zależy od szczęścia i zapewne od science, lecz jesli posiadasz spora ilość niepotrzebnego sprzętu to warto próbować) Ad 2) W bibliotece-sklepie u pewnej laski w Hub, lecz jedynie za kapsle i dość drogo. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
O rozkładaniu broni nie wiedziałem aż sobie przetestowałem :D ale i tak lepiej tuble kupić u kupca.
Ten post był edytowany przez TomekDex: 22-10-2009, 16:02 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
A jak to wygląda z naprawą przedmiotów? Zdobyłem na jednym ecounterze HiK Cawsa i szkoda mi sie go pozbywać a ma detoriation 72%.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Po prostu używasz skila naprawa na itemie ale musisz mieć wysokiego im bardziej uszkodzony tym trudniej naprawić i do tego jeszcze trudniej jak już był naprawiany. Ja proponuje zacząć naprawiać tak uszkodzone dopiero jak się będzie mieć ponad 200 skilla Repair
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Z naprawianiem broni i innego sprzętu jest tak:
- sprzęt ma ograniczoną ilość napraw (10x) - im wyższy repair tym łatwiej naprawić sprzęt i więcej punktów naprawy można uzyskać. W każdym razie gdy sprzęt jest zepsuty w mniej niż 100% to na pełne jego naprawianie praktycznie potrzeba kilku prób naprawy aby osiągnąć 0% deterioration - w przypadku nieudanej próby naprawy sprzęt ulega dodatkowemu uszkodzeniu - bardzo pomocne przy naprawie jest Tools, lub super Toolkit (czy jak to zwał) - w związku z powyższym, aby jak najdłużej cieszyć się sprzętem najlepiej doprowadzić do jego całkowitego zepsucia ponieważ za jednym (udanym) podejściem sprzęt zostaje naprawiony w 100% !!! - prawdopodobnie poziom Luck też ma wpływ na skuteczność naprawy sprzętu, ale nie jest to potwierdzone. Pewne jest, że Luck ma wpływ na czas cooldown-a (czas czekanai na odświeżenie się skilla) Przykład podam: Postać ze skillem repair > 190% bez używania Tool zepsuła 48% Laser rifle, natomiast z użyciem Tools naprawia praktycznie za każdym razem dowolnie zepsuty sprzęt. Ponadto, istnieje duża szansa na zniknięcie Tool użytego podczas naprawy. Używanie Tool jest automatyczne, wystarczy mieć go w ekwipunku. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Hmm z tym ograniczeniem to nie jestem pewien bo ja pierwszy H&K naprawiłem chyba z 30x :P a i zepsucie do końca nie zawsze działa bo broń można uszkodzić tak ze już jej nie będzie
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Czy są jakieś miejsca gdzie można przechowywać swoje przedmioty?
O banku wiem. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Tak jest parę miejsc, podstawowe miejsce do namiot
Namiot możesz zrobić mając 10 skór braminów idziesz na dowolna lokacje na word mapie i używasz na nich skila science jak nie wejdzie to wychodzisz i wchodzisz jeszcze raz. Gangi tez maja jaskinie lub / i bazę |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(xandar @ 22-10-2009, 22:09) QUOTE(TomekDex @ 22-10-2009, 22:24) Tak jest parę miejsc, podstawowe miejsce do namiot Namiot możesz zrobić mając 10 skór braminów idziesz na dowolna lokacje na word mapie i używasz na nich skila science jak nie wejdzie to wychodzisz i wchodzisz jeszcze raz. Gangi tez maja jaskinie lub / i bazę Dodam jeszcze tylko, że Brahminy najczęściej można spotkać w okolicach Nowej Republiki Kalifornii. Warto mieć przy sobie jakiś pistolet i trochę amunicji. Chyba, że ma się szczęście i trafi na patrol NRK ćwiczący na krowach. Wtedy 5 skór wpada do ekwipunku bez większego wysiłku. :) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Wiecie skąd zdobyć meble do namiotu??
Ten post był edytowany przez Ryba24: 26-10-2009, 19:00 |
|||||||||
![]() ![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 10-12-2019, 21:46 |