Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> PIE...MODY, niby fajnie ale...

post 23-09-2007, 12:06
Post #1




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 12
Nr użytkownika: 3 041
Dołączył: 27-01-2006

Cos mnie ostatnio naszlo na fallouta i od razu zaczalem od modow.Na pierwszy ogien poszedl Survivor mod-gra sie normalnie jak bez modu a tu niespodzianka-kupcy w SF,NCR i New reno nie maja towaru??!No po prostu fantastyczne!!Cala moja strategia walnela na pysk!Zawsze myslalem ze modowanie polega na dawaniu wiecej a tu zabrali.Kicha.No dobra instaluje Mega Moda-łaał!wszystkie mody w jednym!!To jest to!Gra sie od poczatku nawet przyjemnie az do momentu trafienia na nowa dodana przeaz tworcow modyfikacji lokacje.Juz zacieram łapki wreszcie cos nowego,wchodze a tam obraz wyczynia dziwne rzeczy zaczynam wczytywac gre i error.Sejwow zrobionych w SF nie da sie wczytac.Myslalem ze to wina limitu miast "zadałem"odpowiedniego pacza,gram od nowa i znow to samo!
Dalej juz nie próbuje zabawy z "mo...mi"Szkoda nerwow. :cenzura:
Pozdrowienia dla wszystkich :kapsle:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-09-2007, 12:32
Post #2




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 1 032
Nr użytkownika: 362
Dołączył: 15-03-2003

QUOTE(MUTEX @ 23-09-2007, 12:21)
Cos mnie ostatnio naszlo na fallouta i od razu zaczalem od modow.Na pierwszy ogien poszedl Survivor mod (...) No dobra instaluje Mega Moda-łaał! (...) a tam obraz wyczynia dziwne rzeczy zaczynam wczytywac gre i error.Sejwow zrobionych w SF nie da sie wczytac.


Być może mody nie są ze sobą kompatybilne, stąd niemożność wczytania sejwów sprzed instalacji drugiego moda. Wypadałoby zdecydować się na jednego moda albo skorzystać z jakiegoś programu do równoczesnego uruchamiania kilku modów.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-09-2007, 12:41
Post #3




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 12
Nr użytkownika: 3 041
Dołączył: 27-01-2006

QUOTE
Być może mody nie są ze sobą kompatybilne

Mega Mod full repack v2.11- z tego co zrozumialem jest to duza paka modow do instalacji i grania wiec chyba musi ze soba "grac"(teoretycznie)?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-09-2007, 12:48
Post #4




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 1 032
Nr użytkownika: 362
Dołączył: 15-03-2003

QUOTE(MUTEX @ 23-09-2007, 12:56)
Mega Mod full repack v2.11- z tego co zrozumialem jest to duza paka modow  do instalacji i grania wiec chyba musi ze soba "grac"(teoretycznie)?
*



Mówiłem o Survivor Mod, którego nie ma na wyposażeniu w/w mod packa.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-09-2007, 18:03
Post #5




Snajper Kontaktowy Ojciec Założyciel fMUDa
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 788
Nr użytkownika: 319
Dołączył: 22-02-2003

QUOTE
Zawsze myslalem ze modowanie polega na dawaniu wiecej a tu zabrali.
modowanie to inaczej modyfikowanie czyli nie zawsze dodawanie ...a do do Sv-moda to jak bys troche pochodzil to bys sie przekonal ze jest on b.dobry .

W sprawie problemów technicznych zapraszam na http://newfmc.prv.pl/
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-09-2007, 18:13
Post #6




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 12
Nr użytkownika: 3 041
Dołączył: 27-01-2006

QUOTE
Ja również mam problem z modem. Na pierwszy rzut oka wszystko działa bez zarzutu, zdzieranie pancerza, nowe grafiki i światynia prób. Problem pojawia sie przy nowych lokacjach na mapie, taki mały ale irytujący- nie mogę do nich wejść    Ląduje na poprzedniej mapce i myszka elegancko zaznaczam heksy (podobnie jak w łodzi podwodnej w san fran).  Wie ktoś może jak to naprawć?

Na forum FMC ktos mial identyczny problem ale rozwiazania nie widac....Pacz usuwajacy limit miast nie pomaga.Co do SV to jestem w trakcie i na razie poza nowymi gnatami i pustkami u zawsze dobrze zaopatrzonych kupcow w SF,NR i NCR
nic ciekawego(aha bryka sie zmienila,maly plus).Moja ocena na ta chwile to 2+.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-09-2007, 00:49
Post #7




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 190
Nr użytkownika: 731
Dołączył: 02-08-2003

MUTEX: odnośnie survirora i kupców w NCR SF itp...

Jeśli pamięć mnie nie myli autor moda CELOWO ich zmodyfikował - ustawiając odpowiednio wysokie poziomy postaci gracza jako "do przyjęcia" - tzn od danego poziomu wzwyż możesz coś u nich kupić, wcześniej nic

I bez urazy, ale w readme jest to bodajże opisane..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-02-2009, 14:56
Post #8




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 2
Nr użytkownika: 9 569
Dołączył: 31-01-2009

Gram w Survivor mod aktualnie.
Też miałem problem z kupcami w SF i NCR, ale w trakcie następnej wizyty, mieli już towary, nawet lepsze niż poprzednio. Problem z tym modem pojawił się gdy chciałem wejść do military base. Wybiłem pieski, wszystko elegancko, ale nie ma metal pole, którego potrzebuje do wejścia inside. Dolina!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-02-2009, 15:03
Post #9




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 480
Nr użytkownika: 1 878
Dołączył: 14-01-2005

Wejdź na stronę Survivor moda, http://members.chello.at/lisac2k/
i tam znajdziesz tzw spoilery i odpowiedzi jak dostać się do Military Base.
Ewentualnie w readme.txt będzie odpowiedź o ile sie nie mylę. Ale na pewno na stronie albo na forum survivor moda znajdziesz.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 15-11-2019, 02:51