Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Mod amunicyjny do Fallout2

post 04-08-2005, 12:53
Post #1




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 480
Nr użytkownika: 1 878
Dołączył: 14-01-2005

Zrobiłem nową wersję moda amunicyjnego do Fallouta 2.
Jest on o wiele lepiej dopracowany od wersji poprzedniej, która ukazała sie w czerwcu na FMC i V21. Moda należy stosowac osobno, nie należy instalować go łącznie z innymi.

Mod ten w skrócie wprowadza następujące zmiany w grze:
- przede wszystkim stosowanie amunicji typu AP stało się nareszcie sensowne (przeciwko celom opancerzonym jest lepsza od JHP, która to znowu jest lepsza na słabo opancerzonych przeciwników od AP)
- zwiększa damage broni palnej i białej
- zmienia statystyki amunicji,
- zmienia statystyki pancerzy (konwencjonalne, laserowe, plazmowe, elektryczne, impuls elektromagnetyczny, ogień, elektryczność i ogień)
- zmienia statystyki pancerzy crittersów stosownie do ich wyglądu
- zmienia nieco charakterystyki medykamentów i płynów "chłodzących" ;-)
- możliwe będzie odnalezienie Świętego Granatu oraz poprawiony został system losowych spotkań w przypadku grania na szybkim komputerze - random encountery będą się pojawiać częściej.

Mod zwiększa nieco trudność gry (ale bez przegięć!) co z pewnością usatysfakcjonuje weteranów walk na pustkowiach.
Nie będę sie tutaj wiele rozpisywał na jego temat, dosyć obszernie opisane wszystko jest w pliku readme.txt załączonym do archiwum a oraz odsyłam do strony http://cubik2k.w.interia.pl, gdzie można będzie sobie o nim sporo poczytać.

Aha, modyfikacja jest w ciągłej fazie rozwoju, tzn, będa ulepszenia, dodatki itp.
Życzę przyjemnej zabawy!

EDIT:
Od pewnego czasu do pobrania ze strony jest nowa wersja moda 1.01c wraz z dodatkiem do niego. Gra jest lepiej zbalansowana i pozbawiona błędów. Dodatek wprowadza tryb strzelania seriami dla Pistoletu 14mm i poprawia statystyki kilku broni, amunicji oraz pancerzy bohatera i crittersów.

Ten post był edytowany przez Cubik: 09-09-2005, 15:20
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-09-2005, 15:23
Post #2




Wicked Woman
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 1 113
Nr użytkownika: 994
Dołączył: 01-11-2003

No to super, bo strzelanie było wielce irytujące. :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-09-2005, 15:57
Post #3




SHM-2
Group Icon
Grupa: Persona Non Grata
Postów: 624
Nr użytkownika: 1 515
Dołączył: 26-06-2004

Theya, chodzi Ci o to że zabijałaś wrogów jednym strzałem :) Heh...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-01-2006, 20:18
Post #4




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 182
Nr użytkownika: 2 683
Dołączył: 17-10-2005

no teraz bozarem będzie trzeba 2 razy strzelić w szczura aby był sztywny:D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-01-2006, 20:26
Post #5




First to Fight!
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 633
Nr użytkownika: 1 860
Dołączył: 07-01-2005

CYTAT (Crzych @ 07-01-2006, 18:33)
no teraz bozarem będzie trzeba 2 razy strzelić w szczura aby był sztywny:D

a Cassidy posle 2 serie z Panzor'a by zabic pigrat'a :)

Sciagam. Zainstaluje i zobacze a potem ci napisze AAR'a
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 08-02-2006, 19:19
Post #6




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 5
Nr użytkownika: 3 052
Dołączył: 29-01-2006

A jest może jakis sposób aby działał jednocześnie z modem b-team? bo u mnie coś sie gryzą(kumple z drużyny obrywaja jakby nago chodzili a po załadowaniu gry wracaja na pierwszy level <_< )
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-02-2006, 09:23
Post #7




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 480
Nr użytkownika: 1 878
Dołączył: 14-01-2005

Powinny działać ze sobą. Ważna jest kolejność instalacji modów. Spróbuj najpierw zainstalować Ammo moda a potem B-Team moda. W zasadzie powinny współpracować ze sobą poprawnie.
Aha, poprzez instalację rozumiem wrzucenie plików wypakowanych z .dat do głównego katalogu Fallout2\data. A nie jakieś tam patch000.dat.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-02-2006, 11:52
Post #8




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 5
Nr użytkownika: 3 052
Dołączył: 29-01-2006

Wgrałem do folderu pliki, załączyłem drużyne b. niby wszystko ok, tylko później przy egzaminowaniu wrogów pojawiały sie polskie nazwy broni i amunicji(ja gram w wersję us). odpaliłem grę ponownie, problem znikł, dałem kolesiom combat armory, a cassidiemu pancora. i właśnie wtedy zauważyłem problem z pancerzami. sulik z 10 hexów obrywał serią od cassidiego po 100-150, a po loadzie znów miał pierwszy poziom :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-02-2006, 12:59
Post #9




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 220
Nr użytkownika: 2 586
Dołączył: 20-09-2005

Widzę Cubik że masz wielki natłok na swoim forum. :P

Moda już ścągnołem niedługo będę wyprubowywał
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-02-2006, 12:45
Post #10




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 480
Nr użytkownika: 1 878
Dołączył: 14-01-2005

Zrobiłem dużo lepszą i poprawioną wersję moda 1.02. Do pobrania z mojej strony w download:

http://cubik2k.w.interia.pl

http://cubik2k.w.interia.pl/download/ammo_....02_pl_test.zip

Jest to wersja testowa, ponieważ do uzupełnienia pozostały skrypty kupców w miastach oraz konieczne jest przetestowanie moda przez kilka osób. Mod był testowany kilka razy, ale tylko przeze mnie. Grało mi się przyjemnie, chociaż w moim odczuciu poziom trudności jest nieco większy. Prośba do tych ludzi, którzy zagrają z tym modem o uwagi, najlepiej w tym temacie albo emailem, z góry dziękuję :).
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-05-2006, 22:52
Post #11




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 2
Nr użytkownika: 2 918
Dołączył: 26-12-2005

Znalazłem buga w wersji 1.02; gdy npc awansują, zwiększa im się tylko aktualne hp, a nie maksymalne. W efekcie postać ma np. 80/70 hp i po stracie tych 10 hp nigdy już ich nie odzyskuje. Dostrzegłem to u Vica i Sulika, ale nie wiem czy bug dotyczy wszystkich npc.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-08-2006, 20:54
Post #12




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 480
Nr użytkownika: 1 878
Dołączył: 14-01-2005

Sorry za "nieco" spóźnioną moją reakcję na uwagę RipperJacka, ale jakimś niezwykłym sposobem przegapiłem jego posta.

Błąd dotyczy prawdopodobnie wszystkich NPC-ów jakich można dołączyc do drużyny, ponieważ przegapiłem tę sprawę gdy edytowałem statystyki w plikach postaci w efekcie czego jest problem utraty hp podczas awansu NPC-a.

Dzięki Kubo-Rozpruwaczu za uwagę, z ilości i daty postów domniemywam, że pewnie nawet nie przeczytasz tej odpowiedzi ale cuda sie zdarzają ;) czy też moze ktoś inny skorzysta.

Ten i inne nie opisane tutaj błędy będą poprawione oczywiście w następnym wydaniu modyfikacji.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Closed TopicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 10-12-2019, 13:50