Postnuklearna muzyka
Portal | Blog | Album | Chat |
Witaj GO¦CIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Postnuklearna muzyka
![]()
|
||||||||||||
![]()
![]() |
Juuno Reactor ukladalo tez soundtracka do FF7 :) od tamtej pory przypadli mi do gustu :) |
|||||||||||
![]()
|
||||||||||||
![]()
![]() |
No, nie wiem czy "zaatuje", bo Sceptic, poza tym, że jest nieudolną podróbą Death, klimatu żadnego nie posiada... |
|||||||||||
![]()
|
||||||||||||
![]()
![]() |
heh,nawet nie wiedzialem ;),a muze z FF7 lubie bardzo. |
|||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
To wszystko zalezy od tego co sie komu podoba, ja na przyklad slucham metalu i twierdze ze postapokaliptyczny klimat ma muzyka wczesniej wspomnianej Apocaliptyki, oraz pare innych zespolow ale to tylko pojedyncze utwory.
Kazdy lubi inny typ muzyki i w jego obrębie znajduje sobie utwory wg. niego pasujace do Fall'a, czy ogólnie o postapokaliptycznym klimacie. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
O metalu lepiej nie mówmy, bo jestem bardzo ortodoksyjny w swoich poglądach... a co do gustów: jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki...
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
gdy gram w falla to zwykle slucham plytki "broken" nine inch nails (genialna kapela!). idealna jet tez muzyka briana maya z mad maxow. iscie fantastyczna muza. :twist:
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
na postnuklearne to się disco polo nadaje.... bo tam chyba ghule śpiewają
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
byl w sumie podobny temat na cat's paw juz ale szybko sie zofftopicowal :) (no jeszcze ostatni post by Rhotax jest na temat)
http://shamo.gry-online.pl/forum/showthrea...s=&threadid=517 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Sciagnał, trochę posłuchałem i skomentuje:
Black Hawk down (cały sountrack) - Pustynię tu czuć we wszystkich kościach, może jest wyczuwalny trochę inny region świata (np. Barra Barra), ale taki np. Vale of Plenty jest już bardziej amerykański, może to przez to brzmienie gitary. Jednym słowem świetne - dzieki Doc! Peter Gabriel (UP) - muszę przyznać, że dosyć oryginalna muzyka. Może pasować do wizerunku Fallouta chyba głownie dlatego, że jest to muzyka spokojna, naszpikowana niebanalnymi motywami przeplatającymi się na przemian (Darkness) - tak jak w muzyce Marka Morgana. THX czechu! System of Down (Toxicity) - co prawda nie mam jeszcze całej płyty, ale pojedyńcze utwory z tej płyty w liczbie 2 już mam od dawna (zgadnijcie które :)). Aerials kiedyś normalnie mnie znockoutował - nawet poleciałem do Empicu rozejrzeć się za płytą, no ale wiecie, ta cena... :) Dla tych którzy jeszcze togo nie znają - W drugiej częsci tego utworu jakieś "tribalskie" kawałki można usłyszeć ;). Linkin Park (kilka płyt) - ostatnio natrafiłem na kilka świetnych piosenek tego zespołu i postanowiłem się przyjrzeć nieco bliżej ich twórczości. No i znalazłem jeszcze kilka niezłych kawałków, niestety większość z utworów okazało się być tylko lepszymi lub gorszymi mixami ze znakomitej Hybrid Theory, czy równie dobrej Meteory. Co to ma wspólnego z Fallem? Jeszcze tego nie wiem, ale na pewno coś ma :), poza tym jest to bardzo dobra muzyka, jak dla mnie nieporównywalnie lepsza od Limp Bizkit. Juno Reactor - no mam tylko to co znalazło się na płytce z muzą z ostatniego Matrixa (Mona Lisa, Teahouse, Burly Brawl). Jest to głównie muzyka symfoniczna - filmowa, jak dla mnie trochę za bardzo pompatyczna. Niemniej jednak miejscami można się wsłuchać w coś rzeczywiście ciekawego. Fall? Może tylko pojedyńcze motywy, i niektóre przejścia, trudno jest mi jednak ocenić całą ich twórczość na postawie tylko 3 utworów i to z jednej filmowej ścieżki dzwiękowej. Puissance - o tym zespole słyszałem już wcześniej od Rhotaxa (dzięki Cunt Hunt za wszystkie nazwy albumów!). Co o nich myślę? Na razie - nic. A to dlatego, że jeszcze nie udało mi się do ich muzyki dotrzeć. Jak tak bardzo chwalicie to z pewnością jest to warte zachodu. Reszty nie mam wiec sie nie wypowiadam. A co do gustów. To i owszem niektórzy wolą pop, inni rocka, ale tak naprawdę jeśli utwór jest naprawdę dobry to powinien się spodobać jednym i drugim. Ja tak przynajmniej mam. No dobrze, może zupełnie nie trawię disco polo, ale np ostatnio próbowałem się przekonać do techno i muszę przyznać, że jeden utwór nawet mi się spodobał. Jeśli coś jest w miarę ambitne to obroni się samo, bez konieczności segregowania tego na konkretną półeczkę. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Człowieku! Jeśli usiłujesz znaleźć klimat Fallouta w Linkin Park, to ja się poświęcę i wrzucę dziś parę kawałków polecanych przeze mnie projektów. Więcej tam zagłady, zniszczenia, wojny i śmierci, niż ten zespół z castingu zarejestruje przez następne 20 lat.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Ja mam pewną ciekawostkę: puściłem na swoim jan-u-wine antee-cue sprzęcie radiowęzła Krypty kasetę zespołu Depeche Mode (album Music for the Masses). W jednym utworze (tytułu nie znam bo kaseta była skopiowana przez mojego brata, który był tak mądry że nie napisał tytułów ścieżek) były... te głosy co od czaas do czasu słychać w muzyce w V13 w Fallout1 (coś tam "the Brotherhood... research facility..."-nie pamiętam dokładnie, próbuję złapać ten kawałek teraz) ! Bardzo ciekawe i oryginalne nawiązanie, zamieśćcie to koniecznie np. na 13S! W ogóle co poniektóre utwory instrumentalne są bardzo klimatyczne i Falloutowe.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||||
![]()
![]() |
|
|||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
no i ja też :D ciekawe co to będzie... jeśli mówisz że deathmetal to ja nie chcę... Może... wiEm! DIsCo PoLo! Jak czegoś się w nim doszukkam to napiszę :) :band:
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Nigdzie nie pisałem, że będzie to death metal, prędzej militarny industrial i dark ambient.
Wrzucam te utwory, są dostępne pod adresem: http://www.puissance.prv.pl/cxhx (na razie tylko dwa, ale cały czas pcham kolejne. Wybrałem kilka kawałków różnych zespołów, dla urozmaicenia). Aha! Na stronie http://www.karjalansissit.prv.pl w dziale Music lub Sounds znajdują się cztery utwory Karjalan Sissit do ściągnięcia. Także polecam. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Daje wam do ściągnięcia kawałek Jeana Michela Jarra który do postnuklearnego świata Fallouta pasuje idealnie - niepożałujecie!!!:fboy:
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Może nie chciał się plik załadować i dlatego nic nie widzę. Ale może powiedz z jakiego albumu ten kawałek jest, może nawet mam ten album (w moich sporawych zbiorach kaset).
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
To piosenka z albumu Metamorphoses pt: Miss Moon - naprawde polecam.
A talk swoją drogą spróbuje zamieścić go tu jeszcze raz:fboy: |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
No i co panowie? Jakieś wrażenia po odsłuchaniu polecanej przeze mnie muzyki są?
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Dobre, dobre :)
Jak ktoś ma jakieś mp3 małodostępne w klimacie fallouta (fajnie, żeby były jakieś szybkie, mogą być nawet melodyjne :jezyk: ) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Dzieki Cunt Hunt za linki! Niestety dopiero co skonczylem sesje i moglem sie dossac do kompa, a poniewaz mam (jeszcze) modem, to sciagniecie tego wszystkiego troche potrwa. Tak wiec nie wywalaj plików z serwa w najblizszym czasie :).
|
|||||||||
![]() ![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 14-12-2019, 05:53 |