D&D 3rd.???
Portal | Blog | Album | Chat |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
D&D 3rd.???
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Czy ktokolwiek na tym forum gra/grał w D&D 3rd.?
Jeli tak, to zapraszam do konwersacji. :fboy: |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
w 3 edycje gralem tylko w postaci NWN ;) Osobiscie nie przepadam za tymi klimatami, chociaz granie w Ertdalna elfem homoseksualista bylo ciekawe.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Ja osobiscie nie przepadam za D&D (za duzo Hack'n'slash)
WARHAMMER :wub: |
|||||||||
![]()
|
||||||||||||
![]()
![]() |
Ravenloft(jeden ze swiatow do AD&D 2nd edition) i zmienisz zdanie :) - Mlotek to bajkowa kraina w porownaniu z Raveloftem. Co do mlotka("Gotrek Gurnisson rzadzi!") - niestety widzialem sesje na ktorych zrobiono z niego HnS. Ze wszytkiego sie da - nawet z Toona:P |
|||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
No niestety w "srodowisku" panuje opinia o D&Dowcach i ci ktorych spotkalem jedynie mnie w tym utwierdzili...
Calkiem mozliwe, ze te sesje, ktore widziales byly rozgrywane przez graczy ktorzy dopiero przesiedli sie na mlotka. Ale wiadomo, moge nie miec racji, to tylko takie upierdliwe pierdzenie z mojej strony ;) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Ravenloft jest jedynym swiatem jaki mi sie podoba z D&D... sam system to heroik fantazy... nawet w 3... ktora ma swietny podrecznik (a rysunki to kopia zadek)...
Warhammer RPG ma TRAGICZNY swiat, polowe bestiariusza zrypali a pozostala czesc jest... nie-przeczytalna :) ale za to WH:FB ma swietny swiat (niby ten sam co RPG... ale moim zdaniem bogatszy i bardziej mroczny) a najlepiej do WH rozgrywac przygody w miescie Mordheim i wzorowac sie na podreczniku do mordhajma... wtedy jest naprawde... mocno. Samo D&D traci niestety bohaterstwem ... postaci graczy i ... takimze swiatem kolorowym... nie wiem czemu. Ale Baldurs Gejt odzwierciedla calkowicie idiotycznosc swiata D&D... kolorowo, fajnie i przyjemnie, tam nawet ruiny sa ladne i rozowe orki tez.... w Ravenlofcie jakos sprawa ma sie inaczej. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Na pierwszy kwartal 2005 zapowiedziana jest premiera 2 edycji WFRP wiec moze przypadnie Ci do gustu. ;)
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Ja grałem sporo w DnD.
Ogólnie system sprzyja powergamingowi, ale zręczny MG potrafi robić cuda. No i ma jedną zasadniczą zaletę. Banalnie prosta mechanika. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
No ale mlotek tez nie ma przeciez zbyt spomplikowanej mechaniki :huh:
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||