Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

2 Strony  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> DARKFALL DEMO - komentarze, wrazenia, znalezione bledy, itp.

post 15-02-2006, 03:40
Post #1




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 170
Nr użytkownika: 86
Dołączył: 24-11-2002

TEMAT WYDZIELONY Z http://shamo.gry-online.pl/agora/index.php...?showtopic=5902

Huh, pogalem juz troche i jestem pod wrazeniem B) Fajnie ten pierwszy tutorial przeprowadzony :P I ten Deathclaw... cisnienie mi podskorzylo uciekajac korytarzem :o
Pierwsze miasto tez całkiem fajne. Tylko nie wiem dla czego jak weszlem do jakiegos baru to zaczeli do mnie strzelac... potem cale miasto sie na mnie rzucilo :P I jak probowalem isc do innego miasta to mi pokazalo obrazek konczacy z FT i wywalilo do menu... Myslalem ze to demo bedzie dluzsze :P :P :P

Ten post był edytowany przez martEEnez: 15-02-2006, 18:12
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-02-2006, 15:58
Post #2




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 321
Nr użytkownika: 104
Dołączył: 06-12-2002

Myślę, ze demo zostało wypuszczone również po to, aby można się było poprzypieprzać do błędów - oto się przypieprzam.

Jest masa literówek takich jak na przykład Falme zamiast flame, gdzieś na początku (chyba w pierwszej gadce naszego bohatera) pojawia się też uor zamiast our... Ogólnie troche ich było, ale teraz przypominam sobie tylko te dwie. Wypadałoby sprawdzić całość pod tm względem (wiem, że łatwo powiedzieć). Poza tym mam pewne wątpliwosci co do angielszczyzny. Nie stoi ona u mnie na najwyższym poziomie, więc mogę się mylić, ale dla przykładu pojawiło się coś takiego jak He is ain't (coś na tej zasadzie). Wydaje mi się, ze powinno być po prostu He ain't.

No i nie bardzo wiem osochozi, bo kiedy przyszedłem ratować córkę włascicielki restauracji, nie mam za bardzo co zrobić. Nie mogę pogadać z Bishopem, natomiast gdy atakuję któregoś ze strażnikó, córka rzuca się na mnie solidarnie ze swoimi 'oprawcami'... Weirdo..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-02-2006, 16:53
Post #3




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 170
Nr użytkownika: 86
Dołączył: 24-11-2002

Huh do tej dziewczyny musisz po raz drugi zagadac i wtedy zgodzi sie z toba pojsc :P Ja juz jestem pare questow dalej i czyszcze Lost Town aktualnie :D
Wykonanie questow i pomysły na nie pierwszorzedne B) Jak dotad mam tylko problem z Hummerem policji... bo jest to pomaranczowe swiatlo a nie pisze co tam trzeba do tej naprawy :P
Jedwabista misja jest z arcybiskupem :P Jak w commandosie sie poczulem prawie :P
Fajny tez jest pomysl z tymi motywami muzycznymi :) Daje klimacik.
Jedyne co mnie dotad ugryzlo to niektore lokacje :P To pierwsze miasto wydaje mi sie troche za "czyste". Zadnych zniszczonych budynkow, jakichs wyrw w asfalcie itp. Troche tez malo szczegolowe sa te "questowe" lokacje... Az sie prosi aby tam dac troche jakichs malych obiektow podnoszacych klimacik :P
Ale ogolnie jedwabiscie sie gra, az chce sie nastepny quest brac :D Klimacik jak na dzikim zachodzie B)

EDIT: purystą jezykowym nie jestem, ale reg. forum wyraznie mowi - nie bluzgamy! (nie tutaj :-) ) Otrzymujesz +1 do upomnien. SMARTIE

Ten post był edytowany przez martEEnez: 16-02-2006, 00:51
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-02-2006, 17:32
Post #4




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 846
Nr użytkownika: 1 851
Dołączył: 02-01-2005

a ja dopiero sciagam. ciekawe co z tego wyjdzie ;)

[edit]

heh, no to sobie pograłem
"nie znalezionu punktu wejscia procedury _ail_auto_update_3d_position@8 w bibliotece mss32.dll."

wielkie dzieki. usunalem moda i caly czas mam ten sam blad... (heh reinstalowac bedzie trzeba~~)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-02-2006, 17:57
Post #5




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 321
Nr użytkownika: 104
Dołączył: 06-12-2002

CYTAT (Manior @ 15-02-2006, 17:47)
a ja dopiero sciagam. ciekawe co z tego wyjdzie ;)

[edit]

heh, no to sobie pograłem
"nie znalezionu punktu wejscia procedury _ail_auto_update_3d_position@8 w bibliotece mss32.dll."

wielkie dzieki. usunalem moda i caly czas mam ten sam blad... (heh reinstalowac bedzie trzeba~~)

Mod działa poprawnie, więc nie 'wielkie dzięki', tylko zastanów się co moze być prawdziwą przyczyną... Co jak to nie ma nic wspólnego z Darkfallem?

Anyway - Wydaje mi się, ze gadałem 2 razy z tą dziewczyną.. No nic.. Zaraz spróbuję jeszcze raz. Anywya - Silnik Fallouta rzeczywiście nie należy do rpzyjaznych jeżeli chdozi o modowanie :\ Niektóre rzeczy strasznie wkurzają - choćby to, ze aby z kimś pogadać, trzeba podejść tak, aby być obok niego (w ten sposób nie da się pogadać z barmanem 'przez bar')
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-02-2006, 18:58
Post #6




SHM-3
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 871
Nr użytkownika: 14
Dołączył: 03-11-2002

1) Co do baru - to powinno byc tak ze w barze w zlej dzielnicy wchodzac Snakeshitem rzuca sie na nas koles (w opisie tej postaci jest ze ma duzo wrogow w Forsayth).chcialem zrobic ciut zywsze NPC. jesli jednak nie bylo wrzasku ze strony jegosmoscia przy barze - to bug (chociaz nikt mi go nie zglaszal z beta a i mi dzialalo okay)

2) Literowki - no niestety staralem sie poprawiac, bo tlumacz (nie wiem kto) dal ciala i ponawalal pelno takich kwiatkow, nie mam czasu sleczec nad kazdym tekstem i poprawiac. niestety jestem zmuszony to zrobic do full version.

3) Co do corki - tu jest roznie. generalnie jest fanatyczka jak inni, choc chce uciec. ale dopoki jest pod okiem straznikow to bedzie z nimi solidarnie walczyc. mozna ja przekonac Charyzma, lub inaczej, ale najprosciej jest zatluc staznikow wtedy sie przylaczy, a jak ona nas bije to jej nie ruszac.niech sie kobieta zmeczy ;)

4) miasto mialo byc w miare czyste, bo takie bylo zalozenie "cukierkowego" Forsayth ktore dostanie kopa :)

5) co do lokacji - to pierwsze sa slabiej wykonane, bo mam komplet ladnych map na pozniej do wazniejszych misji (ze wzgledu na brak mapera musze oszczedzac :( )

6) ten blad to chyba brak patcha 1.32 to fallout tactics, trzeba zerknac w FAQ darkfalla

7) dzieki za dobre slowo i ciesze sie ze sie podoba :) troche sie nad tym nasiedzialem i nawk...denerwowalem :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-02-2006, 19:23
Post #7




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

Tlumaczenie - pracowaly nad tym trzy osoby (w tym ja). Z tego co wiem, jedna robila straszne literowki. Chyba sam DargH mi o tym pisal. Staralem sie wylapac, co sie dalo, ale to byla naprawde masa textu, a trzeba bylo zrobic to jak najszybciej. Poza tym oprocz korekty mialem jeszcze swoja czesc do tlumaczenia i kurcze nie moglem znalezc czasu, zeby siasc i raz a porzadnie wszystko przeczytac.
Niestety pracowalismy nad tlumaczeniem osobno, kazdy tlumaczyl kilka innych lokacji/questow. Jakosc tlumaczenia moze wiec sie roznic w niektorych miejscach ;) ...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-02-2006, 19:47
Post #8




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 170
Nr użytkownika: 86
Dołączył: 24-11-2002

Czemu to demo jest takie krótkie!!! Oczywiscie przeszedlem cale... szkoda ze nie mozna bylo walczyc do ostatniej kuli...
Hmm co do tego baru... to jak wszedlem tam po raz drugi (po loadzie) to nikt mnie juz nie atakowal :P Dziwne...
Nie dziala tez ten quest z jednorekim bandyta... albo za male staty mialem...

To kiedy bedzie ta pelna wersja?:P

P.s.: od kiedy to słowo na Z którego uzylem jest przeklenstwem??

Ten post był edytowany przez Raptor: 15-02-2006, 19:48
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-02-2006, 21:21
Post #9




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 846
Nr użytkownika: 1 851
Dołączył: 02-01-2005

CYTAT
6) ten blad to chyba brak patcha 1.32 to fallout tactics, trzeba zerknac w FAQ darkfalla


... to ja sobie odpuszcze.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-02-2006, 21:24
Post #10




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 687
Nr użytkownika: 2 139
Dołączył: 21-04-2005

A ja mam zonka! Sciagnelem bete i ne mialem pliku .exe :/ .
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-02-2006, 23:33
Post #11




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 480
Nr użytkownika: 1 878
Dołączył: 14-01-2005

Skąd można jeszcze ściągać to demo, bo z tego adresu którego podałeś DargH to już się nie da? Został przekroczony limit transferu z serwera dla tego konta. :(
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-02-2006, 00:45
Post #12




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 6
Nr użytkownika: 2 659
Dołączył: 12-10-2005

CYTAT (Raptor)
P.s.: od kiedy to słowo na Z którego uzylem jest przeklenstwem??


Pewnie od czasu kiedy kiedy jest kojarzone z Michałem W. ;)

Ja za to mam problem ze spolszczeniem - instaluję patha i nic - odpala grę - dalej english (instaluje w folderze moda tak jak w instrukcji). Mam FT w wersji co do CD-Action dodawali.

Czy po instalce patha zmiania się scieszka ze skrótu? U mnie jest tylko dopisek "path darkfall" - może trza to na coś zmienić?

Pozrdawiam
Ryba

dopisek: teraz zauważyłem że tutorial jest po polsku, natomiast tworzenie postaci, po polsku i angielsku, a sam początek gry (pierwszy brieafing i kilka dialogów) po angielsku...

Ten post był edytowany przez Ryb: 16-02-2006, 01:02
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-02-2006, 16:17
Post #13




SHM-3
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 871
Nr użytkownika: 14
Dołączył: 03-11-2002

Nic nie rozumiem :/

Sprawdzalem - mi dziala. Instalujesz plik do katalogu darkfalla. Ew. mozesz po prostu zrobic tak:
1) zainstalowac patcha nap. na C:\patch
2) wyciac katalogi z tego katalogu ktory powstanie (w srodku bedzie game, errors, gui, missions etc.)
3) wkleic je do katalogu darkfall/locale

Jutro wrzuce na serwa jeszcze raz, tym razem bedzie mial domyslna sciezke na locale wlasnie.

Co do dema i zapchanych downloadow...coz...nic nie poradze :/
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-02-2006, 21:37
Post #14




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 6
Nr użytkownika: 2 659
Dołączył: 12-10-2005

CYTAT

Sprawdzalem - mi dziala. Instalujesz plik do katalogu darkfalla. Ew. mozesz po prostu zrobic tak:
1) zainstalowac patcha nap. na C:\patch
2) wyciac katalogi z tego katalogu ktory powstanie (w srodku bedzie game, errors, gui, missions etc.)
3) wkleic je do katalogu darkfall/locale


Zrobiłem jaki pisałeś... teraz działa :) Dzięki wielkie - w poniedziałek dopiero się będę miał czas się do porządku zabrać za demo, to napisze potem może cos jeszcze...

Wielkie dzięki i pozdrowienia...

Ryba
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-02-2006, 22:10
Post #15




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 170
Nr użytkownika: 86
Dołączył: 24-11-2002

A i jeszcze wielka pochwala sie należy za bronie. Ich mnosgosc, dzialanie i dzwieki :P
Szczegolnie mi przypadl do gustu Mossberg ^_^. Naprawde znaczaco wplywa to na klimat :P Moim zdaniem bylo by nawet lepiej gdyby usunac spluwy z F2 i FT i na ich konto dac jakies inne, o nowoczesnym designu. Wielka radosc sprawialo mi bieganie z ta snajperka -nagroda w ktoryms quescie i oczywiscie wspomnianym Mossbergu. Taki najemnik z prawdziwego zdarzenia ze spluwami z filmow akcji :rad:

Theya
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-02-2006, 22:40
Post #16




SHM-3
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 871
Nr użytkownika: 14
Dołączył: 03-11-2002

Spoko :) Bronie w koncu to wazny element gry. Wywalac nie ma mowy, bo nie ma kto robic sprite'ów. Poza tym ktos moze lubi te z FT, a ktos te z Fo1/2.
Mialem nawet wywalic energetyczne i dac podzial na small arms (pistolety i smg) oraz long arms (strzelby, shotguny, karabiny, snajperki).
Pare znanych broni bym jeszcze dodal, ale niestety nie mam jak :/ Poza tym w demku jest dostepna niewiele ponad polowa :) wystarczy zajrzec do readme - tam jest spis wszystkich :)

No, czyli patch dziala tylko moze zle cos wpisalem w instalatorze i nie kazdy wie jak instalowac. Zrobie go tak jak mowilem.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 20-02-2006, 14:47
Post #17




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 170
Nr użytkownika: 86
Dołączył: 24-11-2002

Kurde chcialem wyprobowac wersje polska moda i nie ma juz dostepnego pacha polonizujacego :/ Ma ktos jakis dzialajacy link?:P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-02-2006, 16:20
Post #18




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 6
Nr użytkownika: 2 659
Dołączył: 12-10-2005

Raptor -> Jak mi dasz maila to ci wyślę.

Tymczasem ja mam kolejny problem - bug w lokacji kościoła św. płomienia. zarobiłem tam już jednego questa z córką szefowj baru (było ok, nikt mnie wtedy nie atakował), a teraz szukam dwóch kolesi którzy wykiwali sprzedawce broni -jeden był w burdelu, i powiedział mi że drugiego mam szukać w kościele - i teraz nie mogę wejść do lokacji kościoła ponownie - wyświetla się "tura: komputer" na dole i pasek nie idzie do przodu. Gdy wchodzę do lokacji z wyłączonym trybem turowym jest nadal to samo.

Tak sobie myslę że to może być wina mojego wndowsa (XP) bo coś go długo nie reinstalowałem B) ... Ktoś jeszcze ma taką "atrakcję"?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 12-03-2006, 12:22
Post #19




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 6
Nr użytkownika: 3 108
Dołączył: 20-02-2006

Czy może ktoś zamieścić plik polonizujący na http://qfile.de/?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-07-2006, 20:12
Post #20




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 38
Nr użytkownika: 3 477
Dołączył: 07-07-2006

Forsayth:

Police station
- typek automatycznie witaajcy cie wali w texzcie literowke: "secific way" zamiast specific way
- John Doe ma literowki: "lookinf" i " He is ain't:

Klinika
- moja postac od razu strzela do obu pacjentów.. lol..

Betty
- "holy falme" zamiast flame
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Strony  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 21-11-2019, 05:44