Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Fallout 1 limit czasowy

post 20-07-2010, 18:59
Post #1




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 2
Nr użytkownika: 10 484
Dołączył: 21-08-2009

Witam

Wszyscy wiemy, że Fallout 1 posiada limit czasowy na dostarczenie water chipu. Po dostarczeniu tego urządzenia, teoretycznie nie mamy ograniczeń i możemy do woli eksplorować pustynie.

Niestety, nie jest tak. Gra posiada ukryty limit czasowy który wynosi 13 lat. Osobiście słyszałem o tym, lecz nikt nigdy nie potwierdził tego oficjalnie. Postanowiłem zatem wykonać mały eksperyment.

Włączyłem F1 na laptopie, zainstalowałem program który automatycznie wciska klawisz myszy co 5 sekund. Ustawiłem ekran odpoczynku tak aby co 5 sekund nasz drogi Vault Dweller odpoczywał 24h. Po wielu godzinach w realu, 13 lat w grze minęło. Okazało się, że upływie tego czasu gra po prostu:

ZAWIESZA SIĘ :(

Moje pytanie brzmi:
Czy jest możliwość żeby usunąć ten limit czasowy?

Bardzo mi zależy na tym, nie lubię być ograniczony w jakikolwiek sposób.

Szukałem w necie rozwiązania tego problemu, lecz nikt nie pomógł w podobnych wątkach.

Mam nadzieję, że polska scena Falloutów da rade sprostać temu zadaniu :)

Proszę o odpowiedzi i pozdrawiam!

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-07-2010, 15:30
Post #2




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 112
Nr użytkownika: 3 972
Dołączył: 22-12-2006

Wydaje mi się, że gdzieś na NMA był mod usuwający ten limit, ale pewien nie jestem, poszukaj w dziale Download.
Możesz ewentualnie spróbować na FMC.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-07-2010, 15:51
Post #3




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 2
Nr użytkownika: 10 484
Dołączył: 21-08-2009

Przekopałem NMA i nic takiego nie znalazłem. FMC też nie miało tego pliku, teraz są oflline.

Sfall usuwa limit czasu dla Fallouta 2
http://falloutmods.wikia.com/wiki/Sfall

Jednak funkcja ta nie działa dla Fallouta 1 :(

Czekamy na dalsze propozycje :)

Ten post był edytowany przez Prethorius: 21-07-2010, 16:48
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-08-2010, 19:26
Post #4




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

QUOTE(Prethorius @ 20-07-2010, 18:59)
Bardzo mi zależy na tym, nie lubię być ograniczony w jakikolwiek sposób.

Zdajesz sobie sprawę, że możesz spokojnie wykonać wszystkie questy i odwiedzić wszystkie lokacje bez przekraczania tego limitu?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-08-2010, 20:38
Post #5




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

Zanim minie Ci te 13 lat w grze, zapomnisz o F2 kilka razy :P Albo zrobisz formata i bedziesz musial zaczynac od nowa... Na Twoim miejscu nie przejmowalbym sie tym 'ograniczeniem' ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-09-2010, 10:24
Post #6




SHM-0
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 242
Nr użytkownika: 3 168
Dołączył: 16-03-2006

Tutaj masz dość dokładne informacje na ten temat. Generalnie żeby całkowicie usunąć ten problem trzeba mieć kod źródłowy gry lub znać się na inżynierii wstecznej (o ile w tym przypadku by to coś dało).
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 14-10-2019, 04:07