Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> pytanie techniczne...

post 25-01-2008, 19:10
Post #1




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 5
Nr użytkownika: 6 052
Dołączył: 25-01-2008

Witam, ostatnio kupilem sobie Fallout'a i mam problem z jego uruchomieniem:( instalacja idzie ok, ale przy uruchomianiu po wstepnych filmikach zamiast menu mam zielony ekran... co mozna z tym zrobic?? mam celerona 2 GHz, Radeona 9200 SE no i windowsa xp; wiem ze on moze sprawiac problemy... probowalem juz uruchamiac ze zgodnoscia ale nic to nie daje, nawet probowalem zmieniac rozdzielczosc:) hyhy zainstalowalem tez testowo ta gra u ojca na kompie ktory ma Geforce'a i jemu dziala poprawnie, wiec podjerzewam ze problem tkwi w karcie graficznej.... ma ktos jakis pomysl jak to naprawic??
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-01-2008, 19:19
Post #2




SHM-3
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 968
Nr użytkownika: 4 233
Dołączył: 03-03-2007

a XP ma SP1 albo SP2 czy goły?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-01-2008, 07:50
Post #3




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 5
Nr użytkownika: 6 052
Dołączył: 25-01-2008

goły i wesoły:) wgram, zobaczymy czy pomoże:)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-01-2008, 08:51
Post #4




SHM-3
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 968
Nr użytkownika: 4 233
Dołączył: 03-03-2007

No raczej nie zapytałem sie bo SP1 i SP2 sprawiają problemy z niektórymi grami.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-01-2008, 10:53
Post #5




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 584
Nr użytkownika: 590
Dołączył: 12-06-2003

http://www.nma-fallout.com/article.php?id=1593
Spróbuj zaistalować według tego poradnika.

Co do działania pod XP, ja nie miałem z tym nigdy problemów Fallouty działały mi na gołym XP i XP+SP2. Również karta graficzna nic nie zmieniała... działały i na Rivie TNT2 i na Radeonie 9550 i w chwili obecnej na GF 6600GTS. Także nie byłbym 100% pewien czy to rzeczywiście wina karty.
Poza tym w dziale "Fallouty i Problemy Techniczne" jest sporo tematów odnośnie Fallouta i WinXP... tam bym szukał rozwiązania problemu (wyżej wymieniony link pochodzi z jednego z tamtych tematów).
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-01-2008, 12:57
Post #6




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 5
Nr użytkownika: 6 052
Dołączył: 25-01-2008

oj to przepraszam; widze ze nie w tym dziale zamiescilem post:)
tak czy owak zainstalowalem SP 1 i 2 ale nic nie daly... jak mam zielony ekran zamiast menu tak mam...
zainstalowac wg poradnika rowniez nie moge poniewaz kupilem SAGA Fallout i pliki sa tam troche inaczej skonstruowane:]
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-01-2008, 13:46
Post #7




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 584
Nr użytkownika: 590
Dołączył: 12-06-2003

Możesz spróbować doinstalować patcha - na pewno nie zaszkodzi...
http://www.nma-fallout.com/forum/dload.php...ile&file_id=871

Poza tym można by popróbować zmian ze sterownikami do grafiki... tylko nie mam pojęcia za bardzo jakie polecić (starsze czy nowsze?). Ja za czasów mojego radeona używałem najprawdopodoniej sterowników ngo:
http://www.ngohq.com/home.php?page=Files&go=cat&dwn_cat_id=9

Są jeszcze sterowniki omega:
http://www.ngohq.com/home.php?page=Files&g...t&dwn_cat_id=14
Ale musiałbyś użyć wersji 3.8.252 lub starszej. W nowszych nie ma obsługi kart 7xxx 8xxx i 9xxx-9250,

Jeśli to nie pomoże to nie wiem co mogłoby rozwiązać problem.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-01-2008, 19:10
Post #8




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 5
Nr użytkownika: 6 052
Dołączył: 25-01-2008

zainsatlowalem patcha... nic:( zainstalowalem sterowniki NGO... nic:( zainstalowalem sterowniki Omega... zadzialalo!!!!!!!!!<lol> wielkie dzieki za pomoc!!:) ide ocalic resztke cywilizacji!! jeszcze raz wielkie dzieki:)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-01-2008, 19:50
Post #9




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 584
Nr użytkownika: 590
Dołączył: 12-06-2003

Żaden problem... tylko teraz ktoś władny mógłby przenieść temat na dobrą tablicę i zmienić nazwę, tak żeby sugerowała problem z zielonym ekranem...
I wrzucam jeszcze link do glownej strony z tymi sterownikami:
http://www.omegadrivers.net/
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 14-12-2019, 05:45