Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

2 Strony  1 2 > 
Closed TopicStart new topic

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Mapper

post 23-11-2002, 01:31
Post #1




Savior of the Damned
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 278
Nr użytkownika: 8
Dołączył: 03-11-2002

Jest juz do sciagniecia nowy mapper wersja 0.97b

*Changed border of selected objects.
*Selection floor and roofs, fill selected region.
*Show drawing object.
*Show direction of object.
*Some errors fixed.

Data jest na tej stronie jutrzejsza - cóz inna strefa czasowa

download:

http://www.hot.ee/fallout/mapper2.zip
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-11-2002, 17:19
Post #2




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

Fajnie.
Wprowadził ułatwienia w rysowaniu obiektów (Większoœć ludu o to prosiła).
:)
Oby tak dalej
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-11-2002, 15:40
Post #3




SHM-3
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 871
Nr użytkownika: 14
Dołączył: 03-11-2002

Za rok, za dwa...;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-11-2002, 11:36
Post #4




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

Oby szybciej.
A tak przy okazji to wziołem się za rozgryzanie nieznanych wartoœci w plikach *.map i "unknown flags" nie jest już unknown.
:P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-11-2002, 18:28
Post #5




SHM-0
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 187
Nr użytkownika: 54
Dołączył: 06-11-2002

Nastepny werszyn,0.97c
-Changed tile selection border.
-Fixed bug with save map without objects. Now you can use empty map for template.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-11-2002, 20:33
Post #6




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

No i znowu niewielkie zmiany. Hej ludzie mam propozycje.
Może pomożemy w tworzeniu mappera, czyli zajmiemy się odkrywaniem nieznanych wartoœci w plikach *.map.

Nie jest to takie trudne, ja już pare rozgryzłem:p
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-11-2002, 21:50
Post #7




SHM-3
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 776
Nr użytkownika: 5
Dołączył: 03-11-2002

A wyslales do TeamX? :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2002, 17:50
Post #8




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

Jeszcze nie.
Zamierzam rozpracować większš liczbę ofsetow i wtedy wyœlę.
;)
Tylko przetłumaczenie tego na angielski nie będzie proste:confused:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2002, 18:04
Post #9




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

aha
Mam takie pytanko.
Czy ktoœ wie dlaczego mapper wyœwietla zawsze wartoœć offsetu
0x3C (Unknown 9) jako 0x01000000 gdy w żeczywistoœci (w plikach map) wynosi ona 0x00000000.
Jeœli zmieni jš się na 0x01000000 to mapper nie widzi właœciwie obiektów (przynajmniej u mnie).
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 05-12-2002, 14:06
Post #10




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

Wszystkich zainteresowanych mapperem i ogulnie zasadami działania fllouta zaptaszam na stronkę projektu Fallout Utils .
Goœcie robiš między innymi drugiego mappera (konkurencja dla TeamX :) ).


Fallout Utils
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-12-2002, 19:03
Post #11




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

Na stronie TeamX (twórcy mappera) wreszcie jest księga gosci więc jesli amcie jakieœ uwagi albo słowa poparcia to zapraszam do wpisywania : http://www.hot.ee/fallout/
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-12-2002, 00:35
Post #12




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 309
Nr użytkownika: 21
Dołączył: 04-11-2002

Hehe, wpisalem sie tam jako pierwszy :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-01-2003, 02:21
Post #13




Savior of the Damned
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 278
Nr użytkownika: 8
Dołączył: 03-11-2002

To juz trzeci mapper?

Ciekawe kiedy wreszcie którys z nich bedzie w pelni funkcjonalny.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-01-2003, 02:42
Post #14




SHM-3
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 776
Nr użytkownika: 5
Dołączył: 03-11-2002

Ten oficjalny jest w pelni funkcjonalny, a nawet za bardzo. Problemem jest wlasnie to, ze zawiera on zintegrowany edytor dzwiekow ACM, ktore byly licencjonowane od innej firmy, a jako ze nikt z programistow pracujacych nad F1 juz nie pracuje w IPLY, nie bardzo wiedza oni jak je usunac.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-01-2003, 11:22
Post #15




SHM-4
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 1 342
Nr użytkownika: 82
Dołączył: 21-11-2002

może ktoœ mi pomoże chciałem sobie poedytować mapki i biore rozpakuwywuje plik master.dat programem datexpl i wyprowadzam sobie np. arbridge.map i arbridge.map i gdy próbuje je sobie poedytować to mi wsykakuje błšd :( "internal error" a map.log`u pisze "Failed to init palette." używam mappera œcišgnoięteg z adresu podanego na tym topicu
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-01-2003, 13:35
Post #16




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

może go nie skonfigurowałeœ .
Wejdz do configuration i na górze wybierz sciężke do stepu do plików master.dat i critter.dat (muszš być w jednym katalogu zazwyczaj masz je w głównym katalogu fallouta) a nadole scięzkę dosepu do katalogu z mapami.
Jak to zrobisz to powinno wszystko działać.

BTW Ausir ale Chris Avellone (bodajże) napisał że pracuje nad tym programista w wolnym czasie i edytor powinien sie ukazać.
A od pewnego czasu cisza.:(
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-01-2003, 22:04
Post #17




SHM-4
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 1 342
Nr użytkownika: 82
Dołączył: 21-11-2002

mam kolejny problem z mapperem nie moge robić własnych palnsz :( moge tylko edytować te istniejšce. jak zrobić od nowa mape ?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-01-2003, 23:21
Post #18




Scourge of the Wastes
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 16
Nr użytkownika: 128
Dołączył: 18-12-2002

o ile sie nie myle to nie mozna robic wlasnych map tylko przerabiac istniejace ... no ale nie wiem moze wyszedl juz taki mapper ...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 08-01-2003, 13:21
Post #19




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

Teoretycznie da się zrobic nowš planszę.
Bierzesz jakšs mapę czyœcisz jš ze wszystkiego i uzywasz jako szablonu do nowych map.
A teoretycznie bo w praktyce to nie zawsze działa potem taka mapa. :confused:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-01-2003, 17:16
Post #20




SHM-0
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 187
Nr użytkownika: 54
Dołączył: 06-11-2002

Jak jestesmy przy robieniu nowych map, to przedchwila przyuwazylem jedna na forach NMA. >klik<
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Strony  1 2 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 13-12-2019, 05:37