Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Fallout W 1024x768, Czy To Możliwe?

post 23-02-2005, 13:24
Post #1




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

Okazuje się że tak, jdoe407 zrobił małego haka który uruchamia Fallouta 2 w takiej rozdzielczości.
Powoduje to pare problemów(interfejs jest niepoprawnie wyświetlany), ale pokazuje mozliwości enginu FO2.
Tu macie pare screnów:

Obrazek1
Obrazek2
Obrazek3
Obrazek4

A tu macie jeszcze Fallouta w trybie z paleta kolorów 16 bit:

obrazek16BIT

Ciekawe prawda, gdybyśmy mieli kod źródłowy, możnaby sporo zdziałać.


Wejdz na Fallout Modding Centre
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-02-2005, 18:55
Post #2




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 290
Nr użytkownika: 799
Dołączył: 20-08-2003

bardzo ciekawe... co do interface'u to moze jego pozycje opisuje jakis parametr odleglosci od lewego gornego rogu ekranu i tak jest...

a 16bit miodzio by bylo...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-02-2005, 11:33
Post #3




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

Parametr opisuje, owszem ale to jest hak a to znaczy że zalezienienie tego dla wszystkich okienek i buttonów w nieopisanym kodzie ASM graniczy z cudem.
Co innego gdy ma sie kod. ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-02-2005, 21:49
Post #4




SHM-4
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 1 342
Nr użytkownika: 82
Dołączył: 21-11-2002

eeee jakoś mnie to nie rusza.... fall zawsze mi sie kojażył z niską rozdziwlczością. jakoś nie wyobrażam sobie możliwości zobaczenia połowy miasta na 1 ekranie ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-02-2005, 15:33
Post #5




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

A mnie się to wszystko wydaje identyczne... ale to chyba tylko tak na screenach
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-02-2005, 19:24
Post #6




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

Ace przy zmianie rodzielczości z 640x480 na 1024x768 pole widzenia powieksza sie zaledwie niecałe 2 razy, i nie ma z tym problemu popatrz dokładnie na screeny.
A efekt oczywiście nie jest jakiś niesamowity, chodzi o to ze ludzie ciągle narzekają jaki to Fallout miał kiepski engin (na tamte czasy)a to niezupełnie tak jest. ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-02-2005, 20:35
Post #7




SHM-4
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 1 342
Nr użytkownika: 82
Dołączył: 21-11-2002

niech jeszcze dadzą 32 bity i real time :D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 08-03-2005, 02:05
Post #8




Street Samurai
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 388
Nr użytkownika: 870
Dołączył: 08-09-2003

Jak zobaczylem topic, chcialem wstawic rotfl - a i splynac. Ale te screeny robia wrazenie. :))
Jargo - szczerze powiedz - jest szansa na kod?
I kto go teraz ma? Bethesda? Moze jest szansa, ze ci nie beda tak twardoglowi jak I-play (choc przed premiera F3 to chyba raczej nie).

A jeszcze jedna sprawa (tez o source code-zie). Wiem po swoim projekcie SRun, ze wydawcy nie sa tacy zli, jak zamiast tysiaca maili pojdziesz, poczekasz az znajda troche czasu i pokazesz, ze jestes fanem. Skoro mi udalo sie wyrwac <za miesiac zobaczycie - ale na twardym juz mam ;] > do Shadowrun-a, to moze z source code-m tez jest jakas szansa... ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-03-2005, 21:00
Post #9




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 324
Nr użytkownika: 903
Dołączył: 29-09-2003

CYTAT (mattness pl @ 08-03-2005, 00:20)
- jest szansa na kod?
I kto go teraz ma? Bethesda? Moze jest szansa, ze ci nie beda tak twardoglowi jak I-play (choc przed premiera F3 to chyba raczej nie)

AFAIR nadal InterPlay, Bethesda ma "tylko" prawo wydania 3 następnych gier z serii (za wyjątkiem MMORPG)

Patcher widziałem, ale nie bede sie z nim bawił - mi sie Fallout podoba taki jaki jest :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 11-03-2005, 13:46
Post #10




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

Tak silencer raczej ma rację, kod Fo2 leży gdzieś na zapomnianym dysku i sie marynuje, ale fajnie że mamy IanOuta chociaż. ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 18-07-2019, 03:58