Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> [F2] Problem z big guns i wybrakowanymi grafikami

post 03-10-2006, 12:49
Post #1




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 46
Nr użytkownika: 1 986
Dołączył: 27-02-2005

Nie wiem czemu tak się dzieje, ale za każdym razem kiedy chcę przełądować jakąś broń typu Big Gun gra się wykrzacza i wywala mnie do Windowsa. Próbowałem różnych sposobów przeładowania i wszystkie kończyły się tym samym. Myślę, że ma to związek z prędkością procesora, bo gdy kilka lat temu grałem na jakimś 300MHz to wszystko było w porządku. Teraz instalując grę z tej samej płyty co kiedyś mam właśnie takie coś.

Drugi problem dotyczy oprawy graficznej. W niektórych lokacjach zamiast grafiki podłoża jest po prostu czarna dziura. Kiedy moj bohater przejdzie po tej czarnej dziurze to zostaje w jej miejscu coś w rodzaju smug z grafiki bohatera. Nie jest to zbyt przeszkadzające, ale wygląda nieładnie i czasem spowalania grę. Przykładowe lokacje z takimi dziurami to pierwsza lokacja w Modoc i special encounter z wielorybem. W New Reno dzieje się coś podobnego z tym, że nie ma czarnych dziur. Gra spowalania gdy jestem blisko środka lokacji gdzie są kasyna, a ja nie jestem w środku kasyna (nie "odsłonił" się dach kasyna). Początkowo myślałem, że to wina karty graficznej, ale po wymianie karty nic się nie zmieniło, dlatego uważam, że to może być wina za szybkiego procesora.

Zwykle gram na oficjalnym patchu 1.02, nieoficjalnych jeszcze nie probowalem.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-10-2006, 13:12
Post #2




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 1 032
Nr użytkownika: 362
Dołączył: 15-03-2003

A jaki masz teraz [ hydro ] procesor?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-10-2006, 13:26
Post #3




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 46
Nr użytkownika: 1 986
Dołączył: 27-02-2005

Teraz mam Atholna XP 1700+, ale to samo miałem przy Celeronie 1200.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-10-2006, 13:28
Post #4




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 1 032
Nr użytkownika: 362
Dołączył: 15-03-2003

Ja w każdym razie mam Athlona XP 1800+ i nie mam tego problemu.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-10-2006, 13:55
Post #5




Wieczny Malkontent
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 722
Nr użytkownika: 1 290
Dołączył: 31-03-2004

A czy robisz pełną instalkę czy jedziesz z płyty?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-10-2006, 14:37
Post #6




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 46
Nr użytkownika: 1 986
Dołączył: 27-02-2005

Oczywiście, że pełną instalkę.

Zapomniałem dodać, że gra wysypuje się u mnie również na intrze. Intro można pominąć, ale tak dawno widzałem je w całości, że nie pamiętam jak wygląda :P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-10-2006, 15:26
Post #7




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 4
Nr użytkownika: 3 593
Dołączył: 14-08-2006

na jakim systemie operacyjnym jedziesz bo to tez może mieć wpływ na granie, no i czy masz odpalone jeszcze jakieś inne programy przy tym, mi się robiło podobnie jak miałem win 98 i włączony do tego gg
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-10-2006, 15:40
Post #8




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 46
Nr użytkownika: 1 986
Dołączył: 27-02-2005

Jak miałem Win98 to tak się działo, jak miałem Win2000 to też tak się działo, teraz mam Win2003 i dalej się tak dzieje. A z programami to jest mi ciężko powiedzieć, bo na przestrzeni 4 lat przewinęło się tego trochę.

I przypomniała mi się kolejna rzecz :P Odnośnie tych big guns to ból jest jeszcze taki, że dowolna postać przeładowująca big gun w lokacji, w któej się znajduję również wysypuje mi grę. I to bez znaczenia czy to członek mojej drużyny czy wróg.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-12-2007, 17:19
Post #9




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 46
Nr użytkownika: 1 986
Dołączył: 27-02-2005

No i zagadka (chyba) rozwiązana. Problem tkwił w skopanej płycie CD. Po instalacji F2 z innej płyty nie stwierdziłem anomalii graficznych w Modoc (w Reno jeszcze nie byłem i nie miałem encountera z wielorybem). Big guna rzadnego w łapie jeszcze nie trzymałem, ale nie występuje inna rzecz, o której zapomniałem powiedzieć - intro nie wykrzacza mi gry. Po raz pierwszy od kilku lat miałem możliwość zobaczenia całego intra F2 <chlip, chlip>. Myślę, że temat można uznać za zamknięty.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 19-07-2019, 11:27