Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Fallout 1 A Win Xp :/

post 18-03-2005, 19:11
Post #1




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 2
Nr użytkownika: 2 036
Dołączył: 18-03-2005

Co zrobić żeby można było grać w fallouta 1 na win XP ?? Istnieje w ogóle taka możliwość??
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-03-2005, 19:44
Post #2




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

Nie rozumiem po co załorzyłeś 2 razy ten sam topic na 2 różnych tablicach. Tak tylko możesz dostać ostrzeżenie...

Za spam tez... ostatni raz upominam. Ab

Ten post był edytowany przez Abadon: 19-03-2005, 01:23
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Guest
post 19-03-2005, 14:08
Post #3




Unregistered

Ja mam Fallouta 1 i mi chodzi na xp.
Kupiłem go w aktualnym numerze CLICK.
Go to the top of the page
+Quote Post
post 19-03-2005, 15:04
Post #4




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 46
Nr użytkownika: 1 986
Dołączył: 27-02-2005

Z tematu Fallout 1 I Windows 2000
CYTAT (rahs)
Na No Mutant Allowed jest opis jak zainstalowac F1 pod Win2k
http://www.nma-fallout.com/article.php?id=1593

Pod tym linkiem jest też instrukcja dla WinXP
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 20-03-2005, 18:18
Post #5




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 2
Nr użytkownika: 2 036
Dołączył: 18-03-2005

Dzięki za pomoc, za link i w ogóle. Ps. jaki spam?! nie wysylam zadnych spamow! A co do dwoch takich samych tematow to naprawde człowieku niemasz widze do czego sie przyczepiac! Wrzuć na luz...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 20-03-2005, 19:36
Post #6




S.M.A.R.T.I.E.
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 1 147
Nr użytkownika: 1 501
Dołączył: 19-06-2004

Variatto...aluzja dot. spamu nie dotyczyla akurat Ciebie (a pamietaj ze na forum za spam rownież uznaje sie posty nie wnoszace nic do tematu)
Natomiast odnosnie 2 takich samych tematow...Czytaj regulamin forum...i uzywaj czasem opcji "Szukaj" ktora tobie oszczedzi kupe czasu, a administracji pomoze zapanowac nad chaosem ktory niekiedy sie tu wyrabia...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-04-2006, 15:46
Post #7




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 5
Nr użytkownika: 3 293
Dołączył: 27-04-2006

mozesz tez zrobic co innego: prawym przyciskiem myszy naciskasz na ikone tej gry.potem naciskasz wlasciwosci.znajdz przycisk zgodnosc.tam w oknie bedzie pisac tryb zgodnosci.na dole bedzie przycisk.nacisnij go i wybierz swojego windowsa.powinno ci wejsc


ps:sorki ze nie robie ś ć ą ę ó ł ż ź

:offtop: :offtop: :pobity: :offtop: :offtop:

EDIT: Za pisanie bez ogonków nic ci nie grozi... ;]...ale z emotkami nieco przesadzasz

Ten post był edytowany przez martEEnez: 30-04-2006, 17:21
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-04-2006, 17:32
Post #8




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-11-2007, 20:05
Post #9




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 17
Nr użytkownika: 5 303
Dołączył: 06-11-2007

Ja niestety fallouta nie mogę zainstalować bo muszę otwierać okno instalacji za pomocą Demon Tools.No i jak teraz zrobić żeby pod XP chodził?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-11-2007, 20:14
Post #10




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

Na chudego ci DT? Chyba ze sciagnales jakas nielegalna wersje z neta :/ ...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-11-2007, 11:05
Post #11




Maxi - Kaz
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 677
Nr użytkownika: 2
Dołączył: 01-11-2002

Materko, no wlasnie opisz dokaldniej swoj problem bo o otwieraniu w deamonie Falli tez jeszcze nie slyszalem. Moze jakos pomozemy.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-11-2007, 15:43
Post #12




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 312
Nr użytkownika: 4 212
Dołączył: 28-02-2007

ja mam Win XP i wszytko chodzi jak należy :huh:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-11-2007, 18:41
Post #13




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 69
Nr użytkownika: 3 428
Dołączył: 20-06-2006

Ja mam spolszczoną wersę jedynki na XP i też się czołga (w sensie jest spoko).
Faktycznie może mieć nielegalną.

Ten post był edytowany przez Poszukiwacz: 27-11-2007, 18:42
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-11-2007, 23:33
Post #14




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 178
Nr użytkownika: 2 168
Dołączył: 28-04-2005

Daemon Tools służy do otwierania plików zapisanych jako obrazy (.iso, .mds, inne) tworząc sztuczny, wirtualny napęd płyt CD/DVD. Komputer myśli, że masz jeden (do czterech) dysk/-ów więcej i w ten wirtualny dysk jest wlepiany format obrazu, który jest uważany jak każda normalna płyta i otwierany/instalowany/rozpoczynany/wszystko_co_tam_się_robi_z_płytą.

Stawiam mojego Fallouta 1, że koleś ma swą wersję z internetu. Na 100%.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2007, 11:11
Post #15




Maxi - Kaz
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 677
Nr użytkownika: 2
Dołączył: 01-11-2002

Chodzi glownie o to ze ma wersje ktora wymaga plyty w napedzie do odpalenia a chlopak szuka No-CD Cracka... przykro stary tutaj nigdzie czegos takiego nie znajdziesz.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2007, 18:17
Post #16




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 312
Nr użytkownika: 4 212
Dołączył: 28-02-2007

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-02-2008, 14:32
Post #17




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 1
Nr użytkownika: 6 205
Dołączył: 09-02-2008

a ja mam nastepujacy problem:
odpalam fallouta 2 (pod Xp), wlącza sie bez problemu, gram ok 10 min i komputer pada tzn zasilanie dalej jest ale nic pozatym cos jakby dyski sie wylączaly. Mial ktos podobny problem? wie ktos jak to naprawic?


Przestrzegaj proszę zasad poprawnej pisowni-widgetrex
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 05-03-2008, 23:45
Post #18




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 480
Nr użytkownika: 1 878
Dołączył: 14-01-2005

Posiadam Fallout 1 z Sagi, czyli w języku polskim w wersji 1.2 z poprawką"steal bug fix".
Z instalacją pod WinXP nie mam żadnych problemów. Natomiast problem jest podczas gry. Nie dość że czasem zdarza się że gra uruchamia się koszmarnie długo i każde przejście do kolejnej lokacji trwa również bardzo długo to dosłownie co kilka sekund obraz cały się zaciemnia uniemożliwiając dalszą grę bez wcześniejszego poruszenia myszką (wówczas odkrywa się fragment obrazu ) albo wogóle odświeżenia ekranu poprzez chwilowe wejście/wyjście do menu zapisu gry. Po tej operacji po kilku sekundach ekran ponownie się zaciemnia.

I nie pomaga ustawienie w trybie zgodności pod jakimkolwiek systemem innym niż WinXP, instalacja najnowszych sterów do karty graficznej (GF7600), czy instalacja DirectX9c czy jakiekolwiek inne zabiegi.

Pomaga tylko sfall Timeslipa w wersji dla Fallout1 pod WinXP. ale jest jeden ból. Plik falloutw.exe pochodzący z Sagi jest niekompatybilny z sfall-em, lecz można to ominąć instalując plik falloutw.exe pochodzący z amerykańskiej wersji Fallout1 ale w wersji 1.2 (najlepiej ten z patcha TeamX-a z wersji 1.2).
Korzystając z tej porady trzeba tylko w pliku ddraw.ini w [Graphics] ustawić opcję Mode=4 i potem można odpalać grę i cieszyć się płynnie działającą grą. Jednak wówczas filmiki będą trochę się zamazywać, ale to chyba da się przeżyć, no nie? ;)

I jeszcze jeden mały drobiazg, ale nieco upierdliwy.
Po zastosowaniu tych zabiegów podczas grania gdy zechcemy sobie sprawdzić stan obserwowanej postaci (swojej czy też przeciwnika), to teksty wyświetlane w lewym dolnym okienku (tzw display) będą obcinane
np. tekst brzmi "Wygląda na istotę, która"
a powinno być "Wygląda na istotę, która jest w pełni sił" itp

Ale na ten błąd (jak też na inne) będzie wkrótce polska wersja patcha od TeamX dla FO1 wzbogacona o poprawki typowo dla polskiego Fallouta. Informacji o tym patchu szukajcie niedługim czasie na FMC. Patch będzie w wersji 1.34 PL

Pozdrawiam

Ten post był edytowany przez Cubik: 05-03-2008, 23:48
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 19-11-2019, 05:41