Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Fallout 2 pomoc, Pomoc związana z grą Fallout 2...

post 16-07-2008, 14:19
Post #1




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 317
Nr użytkownika: 7 577
Dołączył: 09-07-2008

Witam!! Nie wiem czy ktoś czytał mój temat oprócz piv vauh ale chciałem wrzucić Fallouta 2 do urządzenia przenośnego USB i potem na laptop. Udało mi się ale gdy chcę otworzyć grę to mi wyskakuje jakiś błąd: coldn't find/load text fonts. Co to jest i jak to naprawić? Mój system na laptopie i domowym komputerze to XP. Mam polską wersje językową 1.02 Ponoć w polskiej wersji po zakończeniu gry dzieci Wrightów nie mogą się zapytać o usunięcie z dysku itp (u mnie to jest:)) Proszę o pomoc.

Ten post był edytowany przez cerberix: 16-07-2008, 14:20
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-07-2008, 15:49
Post #2




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 96
Nr użytkownika: 4 241
Dołączył: 04-03-2007

Przekopiowałeś grę, ale chyba brakuje jej czcionki, która rozpakowuje się do C\WINDOWS\Fonts. Nie wiem, jak się nazywa, ale możesz przekopiować wszystkie z komputera do laptopa (tylko nie podmieniaj tych, które już są).
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-07-2008, 16:01
Post #3




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

1. Nie pisz tak chaotycznie i. Używaj. Interpunkcji.
2. Nie zakładaj 2 wątku na ten sam temat.

3. Czy ścieżka dostępu do Fallouta na laptopie jest taka sama jak na kompie
4. Jeśli nie, to problemem jest rejestr, a dokłądnie - brak wpisów w nim na laptopie. Rozwiązanie to albo przenieść wpisy z rejestru -co będize mozolne, nudne i czasochłonne - albo kupić/pożyczyć Fallouta 2 i zainstalować na tym nieszczęsnym laptopie, dograć te same mody, które masz na kompie, upgradeować do tej samej wersji, którą masz na kompie i przegraćsave'y. I mieć nadzieję, że będzie działało, bo pewności nie będziesz mieć. Ale za to gry rozpoczęte od nowa powinny smigać.


Edited:

A....albo brakuje czcionki ;PPPP

Ten post był edytowany przez piv vauh: 16-07-2008, 16:02
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-07-2008, 16:06
Post #4




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 96
Nr użytkownika: 4 241
Dołączył: 04-03-2007

Przy braku wpisu do rejestru (chyba) wyskakuje błąd aplikacji Windows, ale w sumie to też trzeba go przenieść, bo bez niego gra nie powinna działać.

Ten post był edytowany przez MattBaker: 16-07-2008, 16:06
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-07-2008, 16:42
Post #5




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

To zależy, mam CD z Falloutem 1 pod dosa i ta instalka wogóle nie rusza rejestru, nie dodaje zadnego wpisu. A z innej płyty - owszem.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-07-2008, 18:27
Post #6




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 317
Nr użytkownika: 7 577
Dołączył: 09-07-2008

Spoko:P Właśnie zamówie sobie na gram.pl SAGE FALLOUT:) Dzięki za chęci w pomocy...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-07-2008, 22:16
Post #7




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 314
Nr użytkownika: 4 080
Dołączył: 27-01-2007

Bez żadnego problemu odpaliłem Falla jedynkę na drugim kompie metodą kopiowania. Wystarczy przekopiować pliki z płyty, by nie wołał CD (tak dla wygody) oraz zmienić wpisy w pliku konfiguracyjnym (z odwołań do lokalizacji na CD na odwołania do lokalizacji w folderze instalacji falla).
Jakiś czas temu miałem Fallouta na pendrivie - mogłem grać na dowolnym komputerze z USB. Wystarczyło jedynie w konfigu zapodać właściwą literę dysku, przyporządkowaną pendrivowi. Grało się normalnie - jedynie save i load trwał wyraźnie dłużej, niż z HDD :)

Edit: Falla 2 nie udało mi się zainstalować na pendrivie, bo miał za małą pojemność :...(

Ten post był edytowany przez mbwrobel: 17-07-2008, 22:18
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-07-2008, 12:16
Post #8




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 317
Nr użytkownika: 7 577
Dołączył: 09-07-2008

Ten tamat można już skasować mam Sage Fallout więc już nie musze się męczyć z USB :P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 12-11-2019, 23:34