Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

2 Strony < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Nowa modyfikacja Fallout2: LAST HOPE mod

post 23-01-2009, 19:20
Post #21




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 12
Nr użytkownika: 3 041
Dołączył: 27-01-2006

A może tak spolszczenie......?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-01-2009, 19:46
Post #22




Outlander
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 399
Nr użytkownika: 3 132
Dołączył: 03-03-2006

Droga wolna, możesz napisać, na pewno z chęcią zagram w wersję PL.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-01-2009, 21:50
Post #23




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 480
Nr użytkownika: 1 878
Dołączył: 14-01-2005

QUOTE(MUTEX @ 23-01-2009, 19:35)
A może tak spolszczenie......?
*



WOW świetny pomysł! Tjaa.. Bo dla nas, tytanów Fallouta i moddingu, i bóbr wie jeszcze czego, to tylko pstryknięcie palcami pstrykk... i już jest. Tylko leniwi jesteśmy niemiłosiernie dlatego długo to potrwa.
Będzie szybciej, gdy weźmiesz sobie dobry słownik i lekcje angielskiego.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-01-2009, 15:35
Post #24




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 480
Nr użytkownika: 1 878
Dołączył: 14-01-2005

Pojawił się na NMA poprawiony mod Last Hope v1.01 na bazie którego zrobiłem mniejszej wielkości pliki patchy do podstawowej wersji moda 1.00. Dzięki temu, ktoś kto już ma zainstalowanego moda (tego w wersji rozpakowanej oczywiście) ściąga tylko patcha i może grać.
Niestety stare sejwy raczej nie będą zbyt dobrze pracować z obecnymi poprawkami i bezpieczniej będzie rozpocząć grę od nowa. Mimo tego, ktoś odważny może kontynuować grę ale na własna odpowiedzialność.

Są dwa patche 1.01a i 1.01b.
Ten pierwszy zawiera tylko poprawki od autora. Ten drugi zawiera to samo plus bonus ode mnie w postaci ammo moda oraz ulepszonych napojów i innych drugów. Wszystko opisane w plikach readme.txt
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-01-2009, 22:18
Post #25




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 44
Nr użytkownika: 9 108
Dołączył: 22-12-2008

Witam!
Dlaczego ta wersja moda (ten pierwszy działał super, lecz ten drugi spowalnia mi gre tak że mam krucho z FPS-ami?) mi dlaczego, na czyściutko zainstalowanym Falloucie Dwójce, po zainstalowaniu moda i potem patcha, odpaleniu gry, ta mi chodzi tak okropnie a o FPS nie wspomne!. Co się stało? Oczywiscie mam tego moda z FMC sciagnietego itd.

I nie mam AMD K5 mogę zapewnic....
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-01-2009, 16:28
Post #26




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 480
Nr użytkownika: 1 878
Dołączył: 14-01-2005

QUOTE(qRQ2 @ 25-01-2009, 22:33)
Witam!
Dlaczego ta wersja moda (ten pierwszy działał super, lecz ten drugi spowalnia mi gre tak że mam krucho z FPS-ami?) mi dlaczego, na czyściutko zainstalowanym Falloucie Dwójce, po zainstalowaniu moda i potem patcha, odpaleniu gry, ta mi chodzi tak okropnie a o FPS nie wspomne!. Co się stało? Oczywiscie mam tego moda z FMC sciagnietego itd.

I nie mam AMD K5 mogę zapewnic....
*




Spróbuj w pliku ddraw.ini, znajdującym się w katalogu Fallouta2, edytować linijke w tej sekcji:
CODE
;XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
[Graphics]
;Set to 0 for 8 bit fullscreen
;Set to 4 for dx9 fullscreen
;Set to 5 for dx9 windowed
;A dx9 mode is required for any graphics related script extender functions to work (i.e. fullscreen shaders)
;Modes 1, 2 and 3 are no longer supported
Mode=4


zamień Mode=4 na Mode=0

Poza tym, nic innego się nie zmieniło w stosunku do oryginału, co mogłoby powodować drastyczne zmniejszenie FPS-ów w grze.

Jeśli pomoże, to daj znać.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-01-2009, 16:27
Post #27




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 44
Nr użytkownika: 9 108
Dołączył: 22-12-2008

Działa :D Dziękuję za fachową pomoc ;]
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-01-2009, 23:57
Post #28




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 480
Nr użytkownika: 1 878
Dołączył: 14-01-2005

Dzisiaj wieczorem pojawiła się kolejna edycja moda v1.02.
Zrobiłem na jego podstawie kolejne patche, jeden zawierający tylko poprawki autora (patch v1.02) a drugi ma ponadto dodatki ode mnie (patch 1.02b)
Obydwa tradycyjnie w download FMC lub na mojej prywatnej stronce.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 31-01-2009, 00:10
Post #29




Beer Lover
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 387
Nr użytkownika: 34
Dołączył: 04-11-2002

Jesli robię poważny błąd nie wczytując się w faqi na stronie to sorka - ale tak na
szybko powie ktoś na ile godzin przewidziana jest rozgrywka ?


Tak, popełniasz błąd. To się nazywa wygodnictwem :P

Ten post był edytowany przez Cubik: 31-01-2009, 00:17
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 31-01-2009, 00:19
Post #30




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 480
Nr użytkownika: 1 878
Dołączył: 14-01-2005

QUOTE(LoveBeer @ 31-01-2009, 00:25)
Jesli robię poważny błąd nie wczytując się w faqi na stronie to sorka - ale tak na
szybko powie ktoś na ile godzin przewidziana jest rozgrywka ?
Tak, popełniasz błąd. To się nazywa wygodnictwem :P
*



Gram od początku (czyli od tygodnia) prawie codziennie po 1-3 godziny i do tej pory zapewne nawet w połowie nie jestem.
Myślę, że rozgrywka przewidziana jest na tyle godzin co w Fallout1. Albo przynajmniej prawie tyle co w FO1.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-02-2009, 22:05
Post #31




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 480
Nr użytkownika: 1 878
Dołączył: 14-01-2005

Kolejne patche v1.0.3.0 z oryginalnymi poprawkami autora oraz v1.0.3.0.c z dodatkowymi rzeczami ode mnie (z literką "c").

Jest to ważna poprawka gdyż w pewnym momencie umożliwia pojawienie sie na mapie świata kolejnego miasta. Bez tej poprawki miasto nie będzie widoczne i w zasadzie gra zakończy się na mieście Golden Valley.

Jednak jest mały myk z tymi poprawkami. Autor moda zrobił coś takiego, że owszem miasto będzie widoczne ale dopiero po rozpoczęciu gry na nowo, natomiast moja wersja patcha czyli ta z literka "c" umożliwia kontynuowanie gry na starych sejwach.
Nie wrzuciłem swojej poprawki w jednym skrypcie do wersji patcha oryginalnych zmian od autora, gdyż to są jego poprawki a nie moje.

Kto chce korzystać z gry w oryginale musi zacząć grę od nowa, a kto się godzi na moje dodatki może grę kontynuować bez rozpoczynania na nowo.

Zapraszam do download na moją Cubikową prywatną stronę lub na FMC.


EDIT /15.02.2009/:
Kolejne patche w wersji 1.0.4.1 na FMC i na mojej stronie.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-04-2009, 20:02
Post #32




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 198
Nr użytkownika: 8 972
Dołączył: 09-12-2008

Grrr! Alles gutt, tylko choroba mam problem ze scrollingiem! Wrr!! Zacina sie glownie scroll w lewo i na dół, choroba...
8 bit mode
uwaga uwaga, nie śmiać się... GF2MX400 ;P
Siakieś porady poza "zmien kartę" ?

Nobra, po głębszej analizie okazuje się że to po prostu mapy są dziwne, czytaj "nie kwadratowe", stąd problem.
Anyway, mr Cubic, mam inny problem, zainstalowalem Twoja swieza wersje 1.0 "do patchowania", wrzucilem ostatniego, Twojego patcha na to a bugi jak byly tak (w wiekszosci jesli sie nie myle) są. I tak szeryf Golden cośtam po quescie z zaginionymi ludzmi nabil expa z 9 na 12 poziom, ale, co gorsza, o zgrozo, gdy zdejmuje metal armor gra sie wykrzacza, gdy daje go (nawet po ominieciu tego buga poprzez podmiane armoru na postaci) panowi przy moscie celem dostania lewego ID do nazwijmy ich "gun runnersow", gra tez sie wykrzacza. Coz, jesli jest siakis sposob na ominencie tego buga, chcialbym go poznac. Gwoli scislosci, na wspomniana instalke wrzucilem pliki ze strony "producenta" w wersji 1.4 i nic, dalej te same errory. Coz, pobawie sie z tym jeszcze, moze i od nowa zagram, na nowej instalce, heh, ale to jak sie wyspie, bo jak widzicie, mimo bugow, zawalilem przy tym ustrojstwie nocke... ;]
No i jeszcze jedno zasadnicze pytanie: Zostalo to zbetatestowane? Da sie to przejsc? Bo wieta, fajno sie gra w totalconversje, jeno problem je taki, ze czlowiek momentami nie wie, czy w to ze nie potrafi ich przejsc jest spowodowane jego klocowatoscia, czy bugami :P

Ten post był edytowany przez Havoc87: 08-04-2009, 06:04
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 11-04-2009, 10:58
Post #33




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 480
Nr użytkownika: 1 878
Dołączył: 14-01-2005

Mod jako mod jest ciekawy, ale okropnie zabugowany. To fakt i ja niestety nie jestem w stanie odbugować go, a choćby z tego względu, że nie jestem autorem gry i jeśli Forgotten Knight pracuje nad patchami to powstawałyby dwie wersje patchy, moja i jego.
Nie pamiętam już czy te problemy, które przedstawiłeś nie powinny wystąpić po zapachtowaniu moim patchem czy nie. Ale pytanie którego mojego patcha użyłeś? 1.04.1.c czy gołego? Spróbuj tego z literką C i daj znać.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Strony < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 23-07-2019, 19:18