Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

73 Strony < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Fallout Online: 2238, Ten po angielsku ;)

post 16-08-2009, 21:21
Post #41




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 56
Nr użytkownika: 9 955
Dołączył: 13-03-2009

Mały poradnik:
http://herpderp.com/fonlineguide.doc

Lagi są straszne, walka to katorga i prawie nikt nie ma wyższej charyzmy jak 1.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-08-2009, 21:21
Post #42




Zoor
Group Icon
Grupa: Super Moderator
Postów: 1 356
Nr użytkownika: 3 713
Dołączył: 18-09-2006

Ech, chciałem włączyć i nie chce w ogóle połaczyć się z serwerem.
Mega lag, czy coś powazniejszego - kto to wie...

Acha - zamiast niektórych NPCów pojawiają mi się takie płomienie/ogniki - nie wiem jak to nazwać w zasadzie. Ma ktoś może podobny problem?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-08-2009, 21:23
Post #43




Newsman Shamo
Group Icon
Grupa: Newsman
Postów: 455
Nr użytkownika: 1 895
Dołączył: 22-01-2005

U mnie na początku pisze że nie potrafi załadować jakiegoś pliku odpowiedzialnego za npców, to pewnie od tego te problemy z ich wyświetlaniem.

Teraz serwer padł jak pijana ladacznica, może jak się obudzi to będzie w niej więcej życia.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-08-2009, 21:24
Post #44




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

Acha, jak jest tak źle, to chyba sobie to podaruje.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-08-2009, 21:27
Post #45




Włóczęga
Group Icon
Grupa: OUTPOST
Postów: 504
Nr użytkownika: 1 779
Dołączył: 01-12-2004

QUOTE(Smiechu @ 16-08-2009, 21:47)
Lagi są straszne, walka to katorga i prawie nikt nie ma wyższej charyzmy jak 1.
*

Trochę bez sensu mieć charyzmę na 1, raz że ceny są wysokie to jeszcze nie można przewodzić dużej grupie (tak przynajmniej było w zamkniętych beta-testach).

QUOTE(Zoor @ 16-08-2009, 21:47)
Acha - zamiast niektórych NPCów pojawiają mi się takie płomienie/ogniki - nie wiem jak to nazwać w zasadzie. Ma ktoś może podobny problem?
*


W jakiej lokacji? możliwe że to bug w grze... kiedyś takie cuda też się zdarzały.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-08-2009, 21:28
Post #46




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 51
Nr użytkownika: 4 277
Dołączył: 02-04-2007

FOnline chyba przeszedl popularnascia najsmielsze oczekiwania tworcow
az wyjadlo im caly transfer na domenie forum

chyba bez solidnego dofinansowania na nowego dedyka sie nie przesiada...

nie mniej mam juz pare pytan :P

jak u licha stosowac skroty w wyborze celu?
wybieramy atak miezony pojawia sie moedl celu z przypisanymi wartosciami np 80 head (2)
przy torso mamy np 95 torso (1)
czy sa to skroty klawiszy?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-08-2009, 23:01
Post #47




Zoor
Group Icon
Grupa: Super Moderator
Postów: 1 356
Nr użytkownika: 3 713
Dołączył: 18-09-2006

Okej, istnieje w 2238 coś takiego jak system bankowy z tego poprzedniego? Noszenie ze sobą całego sprzętu to mało komfortowe rozwiązanie, a w miastach zadnych banków/magazynów/whatever nie widziałem.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-08-2009, 00:36
Post #48




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 480
Nr użytkownika: 1 878
Dołączył: 14-01-2005

Mnie również interesuje gdzie są banki i depozyt naszego mienia. Bo noszenie ze sobą klamotów ciężko zdobytych jest wielce ryzykowne.



EDIT:
W sprawie banków znalazłem takie info:

QUOTE
3.3 Banks
Cash-only banks are in the following towns:
Vault City
Broken Hills
Redding (The teller inside Ascorti's Casino.)
NCR
San Francisco
The Hub

It costs $100 to open an account. They all run independent of one another. Opening an account in Broken Hills does not mean you can withdraw funds in Redding.
They can all be identified by the FLC logo, except Redding's.


Ten post był edytowany przez Cubik: 17-08-2009, 00:44
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-08-2009, 03:43
Post #49




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 248
Nr użytkownika: 1 054
Dołączył: 26-11-2003

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-08-2009, 04:13
Post #50




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 36
Nr użytkownika: 9 063
Dołączył: 17-12-2008

Parę słów od ekipy:

Problem lagów jest już częściowo rozwiązany, od ~90 minut stoi nowa wersja serwera, raporty od graczy mówią że lag jest obecnie "akceptowalny". Dalsze poprawki performance'u w drodze, Cvet dwoi się i troi.

Z tamtego guide'a w .doc nie radzę korzystać, jest przestarzały i pisany przez osobę która nie grała w FOnline od dość długiego czasu.

Problem "ogników": trochę dziwny, ale można spróbować usunąć plik 94.103.87.42.2238.cache z katalogu data/, klient będzie ładował się nieco dłużej po pierwszym połączeniu, ale będą szansę że rzecz się naprawi. Jeśli nie - użyć świeżej wersji klienta.

Liczby w nawiasach przy aimed shooting to dodatkowe AP potrzebne do wykonania strzału (+3 w oczy itd.).

System bankowy - polecam instrukcję (tę oficjalną, już wklejona w poście wyżej), fragment rentable domiciles.

Ten post był edytowany przez Atom: 17-08-2009, 04:14
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-08-2009, 06:53
Post #51




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 497
Nr użytkownika: 850
Dołączył: 01-09-2003

Hm... te ogniki to dzieci... "pci" męskiej... Nie ma to przypadkiem związku z brakiem plików dzieci w angielskiej wresji critters.dat? Słyszałem że ktoś z ekipy Fonline dorobił jeden .frm dla dzieciaków... taki płonący :D

edit: faktycznie lag jest znośniejszy... i chyba mam swojego pierwszego buga: moja postać nie ma radia. Nie pojawiło się ani przy pierwszym uruchomieniu, ani przy respach...

Ten post był edytowany przez DrapiChrust: 17-08-2009, 06:57
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-08-2009, 09:18
Post #52




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 480
Nr użytkownika: 1 878
Dołączył: 14-01-2005

Wciskasz F4, chowa się menu i widzisz dolną ukrytą część mapy.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-08-2009, 10:28
Post #53




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 317
Nr użytkownika: 7 577
Dołączył: 09-07-2008

Chyba serwer nawalił, bo coś nie mogę się połączyć. Przed chwilą było ok...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-08-2009, 10:31
Post #54




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 112
Nr użytkownika: 3 972
Dołączył: 22-12-2006

Też to mam. A tak przy okazji, jeśli ktoś ma duży lockpick to może się łatwo wzbogacić idąc do katedry. Na piętrach jest mnóstwo sprzętu pochowanego w zamkniętych skrzyniach, w jednej znalazłem 5 szat. Pod katedrą znajduje się też trochę rzeczy, ale atakują wisielce, więc to już wersja dla hardcoreowców. ;d
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-08-2009, 10:36
Post #55




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 317
Nr użytkownika: 7 577
Dołączył: 09-07-2008

Masz te szaty przy sobie? Dobrym pomysłem było by schowanie do banku jakiś zapasowych i cennych rzeczy które mogą nam się później przydać :D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-08-2009, 12:48
Post #56




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 112
Nr użytkownika: 3 972
Dołączył: 22-12-2006

Niestety, przez laga zabiło mnie 5 kretoszczurów, straciłem 600 kapsli i mnóstwo sprzętu. ;c
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-08-2009, 13:27
Post #57




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 497
Nr użytkownika: 850
Dołączył: 01-09-2003

Ja mam lipe... dostałem w oko. Niby mam te 50% doctora, ale już 2 razy się nie udało... a czekać trzeba pół godziny z hakiem... jeeez
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-08-2009, 14:06
Post #58




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 248
Nr użytkownika: 1 054
Dołączył: 26-11-2003

lag to jest ostre przegięcie, mieli go poprawić, tym czasem na random encouter, gdy pojawia się ekran już leżysz martwy, nie mówiąc o lagu na exit grid...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-08-2009, 14:06
Post #59




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 317
Nr użytkownika: 7 577
Dołączył: 09-07-2008

No pięknie też zginąłem przez lag i straciłem sprzęt. Teraz mnie wywaliło i nie chce mnie połączyć ;/
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-08-2009, 14:21
Post #60




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 248
Nr użytkownika: 1 054
Dołączył: 26-11-2003

to teraz się modlę o rollback, odzyskanie mojego assault riffle i 10mm automatu, z 994$ - co zdobylem w sierra army depot XD
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

73 Strony < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 12-11-2019, 06:57