Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

5 Strony  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Anarchy Online, Porady dla początkujących i inne...

post 11-01-2005, 21:32
Post #1




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

do 15 stycznia można się zarejstrować na jeden ze światów za darmo i to na cały rok :-)

http://www.anarchy-online.com/free/ad_camp...ns/freecampaign
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-01-2005, 18:49
Post #2




Trzynasty Schron [13S]
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 20
Nr użytkownika: 109
Dołączył: 08-12-2002

Fajne to jest?? A jak tak to na jakim sprzęcie i łączu można się spokojnie pobawić??
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-01-2005, 07:51
Post #3




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

To znaczy... wydaje mi się, że już za późno. Co prawda miałem jakiś mail, w którego tytule była sugestia przedłużenia darmowej oferty, ale to najlepiej samemu sprawdzić na stronie gry.

Jak gra chodzi to trudno mi powiedzieć bo mam dość dziwną konfigurację (C@750, 390ram, GF4) W zależności od sytuacji inaczej działa i nabieram przekonania, że to jakiś feler w konfiguracji mojego sprzętu. No generalnie to wydaje mi się, że graficznie u mnie chodzi całkiem dobrze na średnio-niskich ustawieniach, ale jak wspomniałem nie zawsze. Nie sądzę, by to były lagi bo gra zdaje się bardzo mało ciągnąć z łącza... choć nie sprawdzałem dokładnie ile (ale nie zdziwił bym się gdyby ok 30-60Kbitów), ale w każdym razie mam łacze ok. 750Kb/s więc szanse na lagi z mojej strony są znikome (Neostrada).
Hym... Na stronie podają takie wymagania:

Minimum

Windows 98/ME/2000 SP1+2/XP Pentium II 300 128MB RAM 2X CD-ROM drive DirectX 3D 8Mb video card DirectX compatible sound device 700MB free hard drive space Internet connection, 28.8K Modem

Recommended

Pentium II 450 256 Mb RAM 3D card with 32MB RAM, DirectX 8X CD-ROM drive 1GB free hard drive space Internet connection, 56K Modem

W moim przypadku, są miejsca w których gra działa tragicznie wolno... ale na szczęście jest ich nie wiele i ponad połowa z nich zacina się tylko przez kilka sekund.

A na pytanie czy jest fajne... Hym... Podobno World of Warcraft bije rekordy popularności, ale ma cukierkowatą grafikę, a Anarchy Online jest Sci-Fi i ma wiele regionów przypominających fallouta. Jak dla mnie AO to najlepsza gra MMORPG w jaką grałem.

EDIT: Najnowszy dodatek (nie był dostpny w darmowej ofercie) do gry ma takie wymagania:

As minimum
1 GHz CPU
512 MB RAM
64MB Direct3D Video card w/T&L processor

Ten post był edytowany przez DoPr: 18-01-2005, 08:23
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-01-2005, 00:46
Post #4




Trzynasty Schron [13S]
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 20
Nr użytkownika: 109
Dołączył: 08-12-2002

Jednak nie było za późno... właśnie zacząłem ściągać torrentem i na razie leci 10-15 kB.

Łącze też mam Neo, konkretnie 768kb więc raczej powinno być ok, a sprzęt sporo lepszy od wymaganego. Mam nadzieję, że fajnie się w to gra. I tak nie mam teraz za dużo czasu ale trochę się znajdzie...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-01-2005, 16:27
Post #5




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

Heh, mam to samo łacze więc wyciągniesz około 90KB/s :)

Ale tak btw, spróbuj się od razu zarejestrować - nie ma to żadnego związku z ściaganym plikiem, a od razu będziesz wiedział czy dostałeś się na rocznym koncie.

Aha, jak się uda to daj znać, bo kumpel też chciał sobie w to pograć ale po terminie już nie próbował.

ps.
mam za wysoki poziom byśmy mogli razem grać, ale jak by co to mój nick to "Dopr" i gram na "Atlantean (Rubi-Ka 1)"

http://www.dopr.republika.pl/scrn0023.jpg
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-01-2005, 18:37
Post #6




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

Nie ma problemu zeby dostac konto. W koncu jest darmowe do 15 stycznia 2006. Ja juz sobie sciagam...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-01-2005, 19:10
Post #7




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

CYTAT (Święty @ 25-01-2005, 17:54)
Nie ma problemu zeby dostac konto. W koncu jest darmowe do 15 stycznia 2006. Ja juz sobie sciagam...

Czyli jednak... Dam znać kumplowi. : )

EDIT: jak przebrniecie przez noob-wyspę (warto tam trochę pobyć) i nauczycie się korzystać z globalnej mapy to proponuję krajoznawczą wycieczkę na tereny pod murami "Old Athen" - ruiny, wraki, trupy... chyba najbardziej przypominający Falla widok. :D

Ten post był edytowany przez DoPr: 25-01-2005, 19:33
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-01-2005, 21:06
Post #8




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

Heh fajne to. Jestem inżynierem i nie zabardzo wiem co mam robic. Bic moby czy znalesc sobie jakas fuche? Jesli tak to gdzie? DoPr ty w to grasz dluzej help mi :rolleyes:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-01-2005, 08:35
Post #9




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

CYTAT (Święty @ 26-01-2005, 20:23)
Heh fajne to. Jestem inżynierem i nie zabardzo wiem co mam robic. Bic moby czy znalesc sobie jakas fuche? Jesli tak to gdzie? DoPr ty w to grasz dluzej help mi :rolleyes:

hym... też jestem inżynierem... a do przed wczoraj najgorszym na tej planecie :D Robić bronie nauczyłem się dopiero wczoraj, więc za bardzo jeszcze się nei orientuję co jest poszukiwane a co nie, ale mogę podpowiedzieć w sprawie walki. Do walki używamy przedewszystkim naszych robotów... i na razie warto walczyć bo jeśli chcesz sobie zrobić broń lub kupić nowy program robota, to potrzebujesz kasy i xp. możesz wziąć jakąś misję z terminalu, ale lepiej iść do metra i tam tłuc potwory aż do 25 lvl. ;)

A tak właściwie to nie wiem gdzie jesteś... noobisland? Borealis (neutralne miasto)? Czy wylądowałeś u omni lub w clanie? : )

aha, nie inwestuj XP w walki wręcz lub bronią białą - raczej pistolety. jak nie wiesz naco wydać XP lepiej sobie je zostaw bo później się to przydaje. Np. teraz robię bronie i musiałem sobie wyresetować pieć cech by odzyskać źle zainwestowane XP. poza tym z tego co widzę, nie da się zrobić inżyniera od wszystkiego. Chyba trzeba się nastawić albo na bronie, albo na implanty albo na nano-programy... choć nie jestem pewien, bo dopiero zaczynam się tym bawić - i co chwilę nie mam kasy. : ]

a tak poza tym... generalnie każda profesja jest w jakiś sposób opłacalna, ale super poszukiwani są medycy. Są miejsca w których są wychwytywani do drużyn jak świerze bułeczki nawet jeśli mają niskie poziomy. To jedyne co wiem na pewno. Lol, 58lvl i nadal jestem noob. :D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-01-2005, 09:34
Post #10




I-szy Sekretarz SHAMO
Group Icon
Grupa: Założyciel
Postów: 2 971
Nr użytkownika: 1
Dołączył: 01-11-2002

Heh zarejestrowałem się w AO już grubo ponad miesiąc temu ... na dysku leży 800Mbajtowa instalka i nie mam czasu tego ruszyć ... może przez weekend odpale ;].
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-01-2005, 15:28
Post #11




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

Obsy to INSTAL now! Fajne to :)

DoPr ja jestem w Rzymie? Tym miescie omni. Mam chyba z 3 level :) i zabijaja mnie nawet jakies robale :) Gdzie jest metro?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-01-2005, 17:20
Post #12




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

Oho, widzę że przeszedłeś noobwyspę w błyskawicznym tempie... Dobrze jest tam się podciągnąć do poziomu 5 bo wtedy można wejść do metra (subway lvl 5-25 allowed). : )

Co do Rome... Myślę, że powinieneś się kogoś zapytać czy jest tam metro (subway) i gdzie, bo niestety ja nie mam pojęcia... A jak byś nie mógł znaleźć to zapraszam do neutralnego Borealis, bo tam jest bardzo łatwo je znaleźć (choć nie wiem czy metro nie jest ograniczone to Neutralnych w borealis... w każdym razie podobno każde miasto ma jakieś "dungeon" dla początkujących :) ).

Kilka rad dla początkującego:
1. czytaj czaty a dowiesz się mnóstwa rzeczy
2. warto zadawać pytania na czatach głównych... aha, w zależności od miasta, bo w miastach np. neutralnych pytania lepiej zadawać na czatach Neu, a np. w miastach Omni na OT.
3. komenda prywatnej wiadomości: /tell imię treść
4. szybka odpowiedź na PM: /r treść
5. by otworzyć osobne okno rozmowy z kimś, można kliknąć na jego imieniu w czacie
6. W czacie pokazują się wszelkie informacje z konsoli (choć właściwie można całego czata skonfigurować klikając na "i")
7. troszkę przydatnych informacji związanych z grą: /help
8. warto wszystko przeczytać: /tipoftheday
9. W Globalnej mapie kliknij na "?" i potem pierwszy z linków w okienku, by włączyć mapę z nazwami i mapą ścieżek whom-pah'ów - mnóstwo osób o tym nie wie, a jest to niezmiernie ważne gdy chcesz pozwiedzać świat (plus i minus też zmieniają wygląd).
10. Do 10 lvl nic się nie traci chyba, do 20lvl po śmierci musisz odebrać swoje rzeczy przy "reclaim", a powyżej 20lvl to już trzeba odbierać rzeczy z reclaim, a stracone XP odzyskuje się tylko podczas zdobywania nowych.

Myślę, że dziesięć porad starczy na start... AHA, podciągnij sobie lvl do poziomu 5 zabijając wszystko, co ma jasnozielony pasek zdrowia. Ewentualnie możesz próbować zabijać robale z żółtym paskiem zdrowia, ale te są mniej więcej na twoim poziomie więc nie jest łatwo samemu - nie zbliżaj się do czerwonych, jeśli w ich opisie pisze, że mogą cię zaatakować (wyjątkiem są strażnicy, bo oni patrzą raczej na twoje wyczyny, więc na razie trzymaj się zdala od miast Clanu - jak chcesz zwiedzić mury pod Old Athen to będziesz musiał się tam wybrać na piechotę i z większym lvl'em).

Uh... dodam jeszcze jedno. Komenda: /cc addbuddy Dopr -doda mnie do listy kumpli, więc jeśli będę online to można mi zadać pytanie przez /tell i jesli będę miał czas to odpowiem lub nawet wpadnę do Rome. :D
Choć oczywiście, często można też uzyskać wszelkie potrzebne odpowiedzi na lokalnych kanałach - generalnie mnóstwo osób pomaga, bo nawet na którymś tam lvl zadaje się mnóstwo pytań jak coś zrobić itp. ; ) (np. taki Engi siedzi sobie w sklepie i biedzi się jak tu wykombinować część o niższym poziomie, to ma czas odpowiedzieć na pytania :lol: )

PS!!!!!!!
Zapomniałem, że o tym nie napisałem. By zobaczyć opis przedmiotu, kogoś lub swój kliknij Shift+LPM

Ten post był edytowany przez DoPr: 27-01-2005, 17:34
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-01-2005, 22:03
Post #13




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

Teraz jak juz to wszystko mniej wiecej kumam to jest jeszcze fajniej :) I mam wlasnego robota :D
Dzieki za pomoc DoPr!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-01-2005, 05:55
Post #14




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

CYTAT (Święty @ 27-01-2005, 21:20)
Teraz jak juz to wszystko mniej wiecej kumam to jest jeszcze fajniej :) I mam wlasnego robota :D
Dzieki za pomoc DoPr!

Hehe... Nie mów hop bo jeszcze jest mnóstwo rzeczy, których ty i ja nie wiemy. Każdego dnia uczę się czegoś nowego np. wiem już mniej więcej gdzie omni mają swoje metro, oraz znajomy Engi dał mi cynk, że na biżuterii można nieźle zarobić jeśli ma się kamienie. : )
poza tym mnóstwo ludzi obrabia fragmenty ciał potworów na jakieś próbki krwi - nie wiem jeszcze po co to, ale musi być opłacalne. : )
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-01-2005, 12:50
Post #15




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

To engi robia bizuterie? :blink: Fajnie :P
A z tego co wiem to te probki krwii sa potrzebne do wyrabiania medykamentow...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-01-2005, 13:02
Post #16




I-szy Sekretarz SHAMO
Group Icon
Grupa: Założyciel
Postów: 2 971
Nr użytkownika: 1
Dołączył: 01-11-2002

Dzisiaj wieczorem będę we Wrocławiu to instalne wkońcu AO i zobaczymy co to warte ;].
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-01-2005, 15:22
Post #17




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

Wow jestem w Borealice i nie wiem gdzie jest to metro :( Wlazlem za to na Junkyard gdzie lazi pelno mutantow w body armorach a zdejmuje je jednym strzalem z pistolsa :P

BTW. DoPr gdzie mozna znalesc jakis dobry tani pistolet bo na solarze niedaleko pociagne...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-01-2005, 16:46
Post #18




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

co do próbek krwi... Możliwe. Jak takiemu jednemu sprzedałem Monster Parts o lvl'ach 40-90 to zarobiłem ponad 10000 i do tego dostałem stima o podwójnym działaniu w prezencie. :)

Co do metra to jeśli przyłaczyłeś się do neutralnych to musiałeś pokazać się w Borealis tuż koło reclaima... W każdym razie powinieneś zostać w mieście, ale zamiast skręcić i iść w kierunku sklepów i tłumów ludzi, trzeba było iść prosto i zejść troszkę w dół asfaltowądrogą. To jest jakieś 50 metrów od miejsca w którym się pokazałeś. :)


-|S
|U
-|B


-------|^^^^|--save xp i reclaim----
...........X
start

aha, co do pistoletów to możesz mieć zdobyczne z misji lub na potworach, kupić w sklepie lub samemu zrobić - choć to ostatnie może wymagać biegania po kilku miastach w poszukiwaniu jednej części - ja wczoraj miałem szczęście i kumpel Omni znalazł mi część o potrzebnym lvlu (oczywiście nieźle też na tym azrobił bo aż 9k) :)

ps.
dla początkujących jest "General Store", nie "Fair Trade"

Ten post był edytowany przez DoPr: 28-01-2005, 16:56
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-01-2005, 17:15
Post #19




Czarny Król
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 1 579
Nr użytkownika: 20
Dołączył: 04-11-2002

Ja zainstalowalem....
Uruchomilem....

DoPr - zapodaj jakas klawiszologie:)

Bo na starcie zaczalem szukac, nacisnalem F7, gosciu usiadl... i tak zostal;)
I co ja mam z nim teraz zrobic:)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-01-2005, 18:55
Post #20




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

Ab tam na gorze jest taka ikonka siadania. Kliknij ja ;)

DoPr metro znalazlem juz ale i tak te pchly w metrze mnie zabijaja :(
Junkyard jest dobre ale nie moge go teraz znalesc :D
Mam juz z 5 wszczepionych implantow ale polowa z nich nie dziala bo nie maja jakiejsc czesci :)
Na nic nie mam kasy ibrakuje mi lvl zeby niesc jaka bron wiec mam jeszcze troche pracy :o Mam 6 lvl :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

5 Strony  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 22-08-2019, 08:45