Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

5 Strony  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Hummer->hmve

post 02-10-2004, 13:23
Post #1




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 258
Nr użytkownika: 1 241
Dołączył: 29-01-2004

Czesc małe sprostowanie Hummer to nazwa cywilna tegoz wozu, Bractwo jest
pozostałością po US Army a w wojsku uzywa sie nazwy HMVEE (bodajze Higt Mobile Vehicle jak sie machnołem to poprawcie pisownie po angielsku)

Ten post był edytowany przez Kit: 18-06-2005, 15:18
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-11-2004, 22:21
Post #2




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 232
Nr użytkownika: 1 729
Dołączył: 07-11-2004

Heh, powiedz lepiej jak nim wjechać na misje :D !
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-11-2004, 22:49
Post #3




Zasłuszony
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 1 889
Nr użytkownika: 33
Dołączył: 04-11-2002

autka sa tylko do jezdzenia po mapie, po bunkrze i po randomach... nigdzie indziej nim nie wjedziesz.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-11-2004, 03:45
Post #4




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 258
Nr użytkownika: 1 241
Dołączył: 29-01-2004

No i misje gdzie je dostajesz :D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-11-2004, 20:54
Post #5




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 232
Nr użytkownika: 1 729
Dołączył: 07-11-2004

Wiem, ale myślałem, że ktoś ma moda, co to naprawia :) .
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 20-11-2004, 17:18
Post #6




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 258
Nr użytkownika: 1 241
Dołączył: 29-01-2004

Takiego moda chyba nie ma do FT
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-12-2004, 15:44
Post #7




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 73
Nr użytkownika: 1 811
Dołączył: 17-12-2004

Żeby taki mod zadziałał, trzeba by modyfikować mapy, ponieważ to przeszkody terenowe uniemożliwiają wjazd pojazdem do większości lokacji...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-12-2004, 17:04
Post #8




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

Można by zmodyfikować tylko te mapy, na, których jest miejsce, gdzie na starcie można chociaż postawić auto.
Taki APC stanowi świetny punkt obronny, ponieważ można schronić się w nim przed ciężkim ostrzałem.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-12-2004, 18:32
Post #9




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 73
Nr użytkownika: 1 811
Dołączył: 17-12-2004

Pojazdy mają jeszcze wiele innych zalet - na przykład cała drużyna może z niego prowadzić ogień maszynowy nie strzelając sobie wzajemnie po plecach.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-12-2004, 19:46
Post #10




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

Taki mod można zrobić bardzo prosto, ale każdy musi robić dla siebie, bo mapy ważą prawie 30 mega.
Aby móc jeździć pojazdami w misji trzeba wypakować misje z mis-core_* do Fallout Tactics\core\campaigns\missions\core.
Następnie otworzyć je w edytorze misji, wybrać zakładkę level i zaznaczyć vechicles allowed.
Trzeba tylko sprawdzić czy da się dojechać do extraction point, bo inaczej można utknąć z pojazdem.
Przed chwilą robiłem misję w Jefferson, na, którą pojechałem APC z dwójką żołnierzy od lekkiej broni i dwójką od ciężkiej.
Możliwość używania ciężkio opancerzonego pojazdu całkowicie zmienia oblicze gry.
Jechałem sobie przez miasto a mutanci się po prostu rozpadali.
Niestety, w po godzinie grania wyrzuciło mnie do windows ze sławnym mss32.dll.
Ale to już zupełnie inna sprawa.

Wszystkim polecam takie usprawnienie gry, bo jazda scouterem po mieście pełnym ciężko uzbrojonych mutantów, to absurd.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-12-2004, 20:12
Post #11




Czarny Król
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 1 579
Nr użytkownika: 20
Dołączył: 04-11-2002

Chcialbym zauwazyc, ze to po prostu cheat...
Skoro tworcy gry nie dali mozliwosci jazdy podczas misji to pewnie mieli jakis powod... (utrudnienie rozgrywki)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-12-2004, 20:32
Post #12




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

1. To, co wymyślili twórcy gry nie ma sensu.
Żadna organizacja wojskowa nie rezygnuje z przewagi po to, misja była trudniejsza.
Po to zostałem modderem, żeby móc zmieniać to, co mi się w grze nie podoba.
Wysyłanie lekkiego wozu zwiadowczego i sześciu ludzi na misję, w, której trzeba się przebijać przez barykady i walczyć z ciężko uzbrojonymi, odpornymi na ostrzał super mutantami jest kompletnym idiotyzmem.
Równie dobrze twórcy gry mogli dać wielki, czerwony napis mówiący:
"TO JEST GRA. NIE MOŻESZ WZIĄĆ CIĘŻKIEGO SPRZĘTU, BO CHCEMY, ŻEBY MISJA BYŁA TRUDNIEJSZA"
Coś takiego naprawdę rozwala klimat.
Zamiast normalnie wykonywać misję muszę się zastanawiać, co za idiota wymyślił takie zasady.

2. To nie jest cheatowanie, tylko modowanie w celu urealnienia gry.
Cheatowaniem i to szczególnie wulgarnym, bo nie wymagającym żadnego wysiłku jest odsejwowywanie gry po stracie każdego żołnierza :P .

Ten post był edytowany przez Sorrow: 30-12-2004, 22:48
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-12-2004, 21:00
Post #13




Wilk Bardzo Zły
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 2 119
Nr użytkownika: 833
Dołączył: 27-08-2003

CYTAT (Kit @ 02-10-2004, 12:40)
Czesc małe sprostowanie Hummer to nazwa cywilna tegoz wozu, Bractwo jest
pozostałością po US Army a w wojsku uzywa sie nazwy HMVE (bodajze Higt Mobile Vehicle jak sie machnołem to poprawcie pisownie po angielsku)

Małe sprostowanie do sprostowania :)

Wojskowe modele nazywane są "Humvee". Nazwa pochodzi od "HMMWV", czyli "High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle"
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-12-2004, 22:43
Post #14




Czarny Król
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 1 579
Nr użytkownika: 20
Dołączył: 04-11-2002

Jako ze tablica FT nie ma moderatora a Griga na razie nie ma na forum, Sorrow otrzymuje ode mnie ostrzezenie za "wielki czerwony napis"...

I wyedytuj prosze swojego posta, wystarczylo po slowach "wielki czerwony" wziac tresc napisu w cudzyslow i kazdy by zrozumial...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-12-2004, 22:50
Post #15




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

O.K. Postaram się w przyszłości być mniej dosłowny.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 13-01-2005, 15:27
Post #16




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 258
Nr użytkownika: 1 241
Dołączył: 29-01-2004

A tak przy okazji ciekawe na co jest napedzany HMVVE w FT
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-01-2005, 01:36
Post #17




Czarny Król
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 1 579
Nr użytkownika: 20
Dołączył: 04-11-2002

Sadzac po odglosie silnika - jest to silnik spalinowy... kolejne niedociagniecie w FT...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-05-2005, 23:01
Post #18




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 687
Nr użytkownika: 2 139
Dołączył: 21-04-2005

Mogli chociaż zrobić tak, jak w falloucie 2, czyli dać cosik w rodzaju paliwa.
Energetycznego lub zwykłą benzynę.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-05-2005, 20:23
Post #19




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 212
Nr użytkownika: 323
Dołączył: 24-02-2003

CYTAT (Abadon @ 13-01-2005, 22:51)
Sadzac po odglosie silnika - jest to silnik spalinowy... kolejne niedociagniecie w FT...

Hmm a to ciekawe, mozesz rozwinac ta mysl ? ^_^
Szczerze mowiac bardziej dziwiloby mnie napedzanie ogniwami niz zwykla staroswiecka ropa, ewentualnie olejem rzepakowym (takiego wojskowego diesla ktory przepali wszystko)

Ten post był edytowany przez TeQuila SunRise: 04-05-2005, 20:24
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-05-2005, 21:32
Post #20




SHM-3
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 993
Nr użytkownika: 872
Dołączył: 09-09-2003

Chyba chodzilo o benzynowy co? Ja tam powiem zadnej roznicy w odglosie silnikow nie slysze. <_<
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

5 Strony  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 22-11-2019, 10:31