Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

2 Strony  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Power Armor?, O rany rany!

post 23-11-2008, 16:40
Post #1




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 321
Nr użytkownika: 104
Dołączył: 06-12-2002

Elosz dzieciaki! Chciałem zapytać o Power Armory. Właściwie ile wersji tego świństwa można znaleźć? Jak na razie udało mi się trafic na:

Zwykly waszyngtoński Power Armor
Power Armor Mark II od Enklawy
Tesla Power Armor, ktory swoją drogą wygląda wedlug mnie śmiesznie.
Power Armor Outcastów
Totalnie Oldskulowy, przegenialny i sprawiający, że Beth pod tym względem odzyskała trochę punktów szacunu - Power Armor z pierwszego Fallouta.
Jakiś dziwny eksperymentalny twór, który do mnie mówi i ma właściwości "medyczne" (Wygląda jak podstawowy Power Armor, tylko ma inną teksturę)

Jest cos jeszcze? Gdzie sie pokręcić, aby cos ciekawego znaleźć?

Ogólnie buziaki!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-11-2008, 17:03
Post #2




Zoor
Group Icon
Grupa: Super Moderator
Postów: 1 356
Nr użytkownika: 3 713
Dołączył: 18-09-2006

Więcej nic nie znajdziesz - co prawda drużyna Lyons Pride ma inne insygnia na swoich PA, ale nie można takich założyć.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-11-2008, 17:18
Post #3




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

Jak nie, dzisiaj zdiąłem taki PA z martwego członka Pride.

Nie ja zabiłem go. Słowo daje :P

Można wspomnieć o nieco zbugowanym dodatku do Tesla Armor, czyli "plecaku", poszukajcie na Fallout Wiki a znajdziecie

Ten post był edytowany przez Ulyssaeir: 23-11-2008, 17:18
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-11-2008, 23:27
Post #4




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 6
Nr użytkownika: 8 610
Dołączył: 05-11-2008

QUOTE(Tommy_gun @ 23-11-2008, 16:42)

Totalnie Oldskulowy, przegenialny i sprawiający, że Beth pod tym względem odzyskała trochę punktów szacunu - Power Armor z pierwszego Fallouta.

*



gdzie go znalazłeś? :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-11-2008, 23:47
Post #5




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 585
Nr użytkownika: 7 827
Dołączył: 03-08-2008

http://fallout.wikia.com/wiki/You_Gotta_Sh...7Em_in_the_Head Tutaj masz wszystko ślicznie opisane :)

W skrócie, zbierz wszystkie klucze od osób "do odstrzału" po czym udaj się do fort constantine gdzie się ten pancerz znajduje (w środku już sobie chyba poradzisz?).

Albo wpisz ;) player.additem 000A6F77/000A6F78 (Pancerz/hełm)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-11-2008, 01:15
Post #6




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 290
Nr użytkownika: 799
Dołączył: 20-08-2003

A czy jest Advanced Power Armor z F2 (z okładki F2) ?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-11-2008, 02:27
Post #7




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 321
Nr użytkownika: 104
Dołączył: 06-12-2002

Nie sądzę. Zakładając, że Enklawa teoretycznie jest "tak samo uzbrojona jak ci z Kaliforni" - wychodzi na to, ze to co widzimy w F3 na żołnierzach Enklawy ma być "interpretacją" Bethesdy jak takie coś ma wyglądać. Bardziej przypomina PA z Tacticsa... Szkoda.

Co do PA z F1 - Muszę powiedzieć, że strasznie się naszukałem tego fortu, jako, że misję robiłem z ciekawości, nie wiedząc, gdzie zleceniodawca pójdzie po tym jak uzyska klucze. Śledziłem go dość sporo od Miasta Ghuli aż do samego fortu... No ale cóż - opłacało się. Szkoda zaś, że PA nie mają jednego stałego rozmiaru a są zależne od wielkości modelu postaci. Trochę to bez sensu jak dla mnie...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-11-2008, 23:35
Post #8




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 6
Nr użytkownika: 8 610
Dołączył: 05-11-2008

aaaa to zadanie :)
wiem wiem zamierzam wybrać sie do tego fortu bo przez retorykę dowiedziałem sie gdzie on jest ale jakoś nie moglem sie zebrać (kluczy jeszcze nie oddałem)

zastanawiałem sie co tam jest i czy warto się tam fatygować teraz wiem z tak :P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-11-2008, 23:46
Post #9




Zoor
Group Icon
Grupa: Super Moderator
Postów: 1 356
Nr użytkownika: 3 713
Dołączył: 18-09-2006

Oryginalnego PA i tak nie warto nosić - nie ma go czym naprawić, także jedynym sensownym wyjściem było by oddanie go towarzyszowi broni... a to by po prostu nie wyglądało tak, jak trzeba ;).
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-11-2008, 00:41
Post #10




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

Jedynym sensownym wyjściem jest zamontowanie moda który podmienia PA Bractwa na T-51b, przez co nie brakuje pancerzy nie dość, że fajnych, to jeszcze dobrych ;P a wycieczka do Fort Constantine dla zasady... ;P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-11-2008, 10:10
Post #11




Zoor
Group Icon
Grupa: Super Moderator
Postów: 1 356
Nr użytkownika: 3 713
Dołączył: 18-09-2006

Ale klikadziesiąt T-51b to już nie będzie to samo - chociaż w Bractwie kilka takich pancerzy mogłoby się pojawić - ale podniszczonych i jedynie wśród elity - w końcy taszczyli je z Zachodniego Wybrzeża...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-11-2008, 11:39
Post #12




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

Poprawcie mnie, jesli sie myle, ale czy nie jest czasem tak, ze tylko Enclave na dostep do technologii pozwalajacej budowac nowe PA?
Bractwo chyba nie moze tworzyc nowych, a jedynie naprawiac stare, ktore powstaly jeszcze przed wojna...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-11-2008, 18:45
Post #13




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 63
Nr użytkownika: 3 779
Dołączył: 13-10-2006

QUOTE(Deat©hClaw @ 25-11-2008, 11:41)
Poprawcie mnie, jesli sie myle, ale czy nie jest czasem tak, ze tylko Enclave na dostep do technologii pozwalajacej budowac nowe PA?
Bractwo chyba nie moze tworzyc nowych, a jedynie naprawiac stare, ktore powstaly jeszcze przed wojna...
*


Nie mylisz się. W kanonie BOS nie ma możliwości tworzenia T-51b.
Nie wiem z czego to wynika - bo żadnej wyraźnej informacji w grach na ten temat nie ma. Co najwyżej można to wnioskować z - trudności w uzyskaniu zbroi w F1 oraz faktu że w F2 nawet członkowie bractwa noszą jakiś szajs (choć może wynika to zachęci nie rzucania się w oczy; no i nie licząc grupy poszukującej świętego granatu ręcznego :D ).
Nie pamiętam na 100% ale chyba nawet dokumenty Van Bruena nic nie wspominały na temat możliwości lub braku produkcji Power Armor przez BOS.
Z drugiej strony Beth sprawnie wybrnęła - bo BOS produkuje szajs w porównaniu ze sławetną T-51b - co zdecydowanie IMHO nie psuje konwencji. :)
Konwencje nieco psuje hełm nowej zbroi bractwa, który IMHO za bardzo przypomina hełm szturmowców imperium. :(

Ten post był edytowany przez gpmars: 25-11-2008, 18:46
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-11-2008, 18:56
Post #14




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 585
Nr użytkownika: 7 827
Dołączył: 03-08-2008

A właśnie, skoro nowe pancerzyki Bractwa zostały wytłumaczone, to co z MKII Enklawy?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-11-2008, 19:14
Post #15




Zoor
Group Icon
Grupa: Super Moderator
Postów: 1 356
Nr użytkownika: 3 713
Dołączył: 18-09-2006

Hej, a nie jest tak, że Bractwo wykorzystuje wcześniejszy model Power Armora? Ten wykorzystywany w walkach na Alasce? W końcu mogło być tego złomu pełno w waszyngtońskich magazynach...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-11-2008, 19:19
Post #16




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 312
Nr użytkownika: 4 212
Dołączył: 28-02-2007

Skoro to wcześniejszy model to czemu T-51b ma w grze gorsze osiągi?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-11-2008, 19:22
Post #17




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

QUOTE(Zoor @ 25-11-2008, 19:16)
Hej, a nie jest tak, że Bractwo wykorzystuje wcześniejszy model Power Armora? Ten wykorzystywany w walkach na Alasce? W końcu mogło być tego złomu pełno w waszyngtońskich magazynach...
*


No wlasnie tak powinno byc. BoS wykorzystuje tylko przedwojenne pozostalosci, a Enclave rozwija technologie Pancerzy Wspomaganych i buduje nowe, lepsze modele...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-11-2008, 19:31
Post #18




Zoor
Group Icon
Grupa: Super Moderator
Postów: 1 356
Nr użytkownika: 3 713
Dołączył: 18-09-2006

QUOTE(Nurgle)
Skoro to wcześniejszy model to czemu T-51b ma w grze gorsze osiągi?

Gorsze? Pancerz BoS 40DR, T-51b 50DR, przynajmniej tak podaje Krypta.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-11-2008, 19:59
Post #19




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 63
Nr użytkownika: 3 779
Dołączył: 13-10-2006

QUOTE(Zoor @ 25-11-2008, 19:16)
Hej, a nie jest tak, że Bractwo wykorzystuje wcześniejszy model Power Armora? Ten wykorzystywany w walkach na Alasce? W końcu mogło być tego złomu pełno w waszyngtońskich magazynach...
*


T-45cośtam?? Z tego co pamiętam to nie miały one mieć wewnętrznego zasilania i działały na micro fusion cells. Zatem te nowe pancerze to chyba nie to.
Można się co najwyżej zastanowić, czy nowe pancerze bractwa nie mogłyby być połączeniem techów z obu wersji zbroi. Ale to rozważanie z kategorii ""ruscy strzelający do prezydenta" - żadnych podstaw do takiego twierdzenia nie ma :P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-11-2008, 20:02
Post #20




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

T-45d nie wystepowal w Falloutach, Bractwo uzywa T-51b, ktory jest ulepszonym T-45d. Z tym, ze T-51b rowniez zostaly wyprodukowane przed Wielka Wojna. Pewnie dlatego np. w F1 niektorzy nie maja w swoich PA helmow - po prostu nie nadaja sie juz do uzytku...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Strony  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 21-11-2019, 21:52