Guns, guns, guns - czyli czym strzelamy...
Portal | Blog | Album | Chat |
Witaj GO¦CIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Guns, guns, guns - czyli czym strzelamy...
![]()
|
||||||||||||
![]()
![]() |
jesli chodzi o mnie to niestety bozar
zupelnie niezbalansowany z reszta gry, wrecz absurdalny - kpina... moim zdaniem gra wiele by zyskala na usunieciu bozara, po jego znalezieniu walka staje sie glupia nawalanka bez chociazby odrobiny myslenia i kombinowania
|
|||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
ma pewnie jeszcze traita 'fast shot'
btw> bozar znowu nie jest tak powszechny, jeno dobry na wyprawę ku Enklawie> tam nie mamy zbyt wiele do kombinowania ;> |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
A gdzie pulse?! krytyk w oczka jest chyba najładniejszy
nie licząc tego z bozarem |
|||||||||
![]()
|
||||||||||||
![]()
![]() |
w dwojce strzal z turbo plasma rifle kosztuje 5 ap 5ap - fast shot -> 4ap 4ap - bonus rate of fire -> 3ap w dwojce strzal z turboplasmy nie kosztuje 4ap, sam sprawdzalem |
|||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
W f2 niecelowany strzał z turboplasma rifle kosztuje 4 AP (5 AP kosztuje strzał ze zwykłej Plasma Rifle)
Trait 'szybki cyngiel' - 3 AP Perk 'walenie gruchy wzmacnia paluchy' ;) - 2 AP |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
nieprawda. gralem na patchu 1.02d *bardzo dlugo* i turboplasma nie miala zmniejszonego o 1ap kosztu strzalu tak jak w `jedynce`
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||||
![]() |
Praktycznie rzecz biorąc gauss też jest bronią energetyczną, tzn nie ma żadnych części mechanicznych z wyjatkiem spustu... |
|||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Po prostu zajżyjecie tu:
http://www.powerlabs.org./coilguns.htm Nie jest to jeszcze superpotężna arcysilna turbormata, ale zapowiada się ciekawie :) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||||
![]()
![]() |
Ja tej broni nie uzywalem w F2 prawie w ogole - wiec moze palnalem - jesli faktycznie 5AP standardowo to padam na twarz :cry: ;) Gerard> nom, moze wkrotce... :> |
|||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Uważam że najlepszą bronią wF2 jes Bozar,który wymiata przeciwników zamieniając ich w czerwone plamy,chodzi mi głównie o twardszych przeciwników,a co do tych słabszych preferuje M72 Gauss,według mnie to najlepsze bronie w grze:fboy:.Co do części pierwszej bezprecedensowo najlepszymi broniami są Plasma Rifle i Laser Getling.
:fboy: |
|||||||||
![]()
|
||||||||||||
![]()
![]() |
Ale bazuje na umiejętnościach "broń palna" :jezyk: |
|||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
... co jest oczywistą bzdurą, wynikającą z polskiego tłumaczenia. Od kiedy wiatrówka to broń palna? :) Po angielsku to jest skill Small Guns i wtedy nie powinnien budzić wątpliwości.
A zaszufladkowanie Gauss Rifle do Small Guns ma uzasadnienie w tym, że przy takim natłoku potężnych Big guns i Energy weapons biedne Small guns nie budziły by większego zainteresowania w dalszym etapie gry (jak np. throwing). Natomiast Gauss równoważy sytuację. Pozatym, uważam że podstawą klasyfikacji powinien tu być rodzaj pocisku - jest to zwykły pocisk kinetyczny, zadający obrażenia 'normal' a nie skoncentrowana plazma czy promień laseru. Przy tym gabaryty broni zdecydowanie wskazują na kategorię Small. BTW mam pytanie- czy tylko mi brakuje ciężkich karabinów przeciwsprzętowych w kategorii BG? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Moja ukochana: YK42B Pulse Rifle. Gdy juz wpadnie w moje rece nic wiecej sie nie liczy.
"Zdrowie niewazne, zycie niewazne, nic nie wazne" :fboy: |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
VINDICATOR MINIGUN!!
Zawsze po przybyciu do SF kupuje sobie to cacko i kradne wszystkim w mieście amunicje:twist: Casless ammo rox! |
|||||||||
![]()
|
||||||||||||
![]()
![]() |
tak, afair ta bron zadaje najwiekszy damage ze wszystkich big guns zaluje jedynie, ze celnosc tak drastycznie zmniejsza sie przy odleglosciach wiekszych niz 1 hex |
|||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Nie ma to jak M72 Gauss Rifle najlepsza bron ze Small Guns i nie tylko to cacuszko towarzyszy mi przez cala gre. Nie ma to jak krytyki z tej splowy, a po uzyskaniu takich perk'ow jak snajper, strzelec wyborowy, wtrobione oko, 3*czestsze trafienie krytyczne, zwiekszone obrazenia krytyczne, znajomosc anatomi itd. uzyskujemy straszliwa maszynke do zabijania.
tak swoja droga to jest splowa dla prawdziwych twardzieli:smoke: |
|||||||||
![]()
|
||||||||||||||
![]() |
Na takiej samej zasadzie trzebaby było wykluczyć plasma rifle i plasma pistol z kategorii broni energetycznych... Bo jedyna energia jakiej ten sprzęt używa jest zużywana na zagęszczenie-srozgrzanie-zjonizowanie powietrza. Tylko laser, pulse i EMP są w takim rzie broniami energetycznymi. Ale nie mas ensu kłócić się o semantykę. Argumentację Gerarda, że gaussy weszły do SG ze względu na balans przyjmuję ze zrozumieniem :P
A na cholerę ci równocześnie sniper i 3* more criticals? Lepiej wziąć gain luck i nie marnować dwóch perków na pierdoły... |
|||||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
A na cholerę ci równocześnie sniper i 3* more criticals? Lepiej wziąć gain luck i nie marnować dwóch perków na pierdoły... [/B][/QUOTE]
Zaczne od tego że te perki to nie są pierdoły bo ,,snajper'' zwiększa percepcje o 3 podczas strzelania na dalekie odległości co zmniejsza kary i ujemne modyfikatory nakładane podczas tagiego strzelania w nocy co jest bardzo dużym plusem. Perk ,,more criticals'' zwieksza wystąpienie trafienia krytycznego aż o 5% i można go wziąść 3 razy co razem daje 15% natomiast wymieniony przez ciebie perk ,,gain luck'' który jak ci wiadomo zwiększa szczęście o 1 podnosi szanse na trafienie krytyczne tylko o 1 bo właśnie ilość szczęścia=szansa wystąpienia trafienia krytycznego. :D |
|||||||||
![]()
|
||||||||||||
![]()
![]() |
chyba cos ci sie pomylilo, perk sharpshooter dodaje +2 PE na dalekie odleglosci, natomiast sniper czyni szanse na krytyka ilosc_luck/10, czyli 9 lk przyniesie 90% szansy ma krytyka... |
|||||||||||
![]()
|
||||||||||||
![]() |
Tak to jest, jak się rozmawia z 'polskojęzycznowersjowymi' graczami... Nie rozumiem tego... Jak słyszę o tych ich 'profitach', 'kryptopolisach' itp. to mnie skręca z obrzydzenia... Zezwolenie na lokalizację Falla jest IMHO drugim z trzech grzechów głównych IPLY. Oczywiście pierwszy (hierarchicznie) to FOBOS, trzeci to FOT... |
|||||||||||
![]() ![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 11-12-2019, 22:54 |