Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Hammer & Sickle

post 06-07-2009, 00:18
Post #1




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

Zastanawiam się nad kupnem tej gry w edycji "$upercena!" wie ktoś może czy ta edycja też ma Starforce?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-07-2009, 17:23
Post #2




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 314
Nr użytkownika: 4 080
Dołączył: 27-01-2007

Za tą cenę? Podejrzewam, że licencja na Starforce byłaby droższa. Na wszelki wypadek jednak postanowiłem sprawdzić i właśnie go instaluję, ponieważ posiadam także wersję "$UPERCENA!".

...
...
...

Gra uruchamia się bez płyty, nie przeszkadza jej włączony daemon tools z uruchomionym wirtualnym napędem (a żeby uruchomić np. "Wiedźmina" muszę DT wywalać z autostartu).

Wniosek może być tylko jeden: gra nie posiada żadnych zabezpieczeń (chyba, że przed kopiowaniem, w co wątpię). Zresztą kto i w jakim celu zabezpieczałby grę za dwie dychy?

Uprzedzając kolejne pytania: w grę jeszcze nie grałem, choć leży już pół roku. Czemu? Bo boję się, że skradnie mi ostatnie chwile wolnego czasu, jak zrobiła to jej poprzedniczka (SS oraz dodatek Sentinels).
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-07-2009, 17:37
Post #3




Snajper Kontaktowy Ojciec Założyciel fMUDa
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 788
Nr użytkownika: 319
Dołączył: 22-02-2003

oj skradnie skradnie ...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-07-2009, 18:52
Post #4




Zasłuszony
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 1 889
Nr użytkownika: 33
Dołączył: 04-11-2002

Nie skradnie, a jeśli już - to nie na długo... ot po prostu krótka gra.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-07-2009, 19:10
Post #5




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

QUOTE(mbwrobel @ 06-07-2009, 16:49)
Za tą cenę? Podejrzewam, że licencja na Starforce byłaby droższa. Na wszelki wypadek jednak postanowiłem sprawdzić i właśnie go instaluję, ponieważ posiadam także wersję "$UPERCENA!".

...
...
...

Gra uruchamia się bez płyty, nie przeszkadza jej włączony daemon tools z uruchomionym wirtualnym napędem (a żeby uruchomić np. "Wiedźmina" muszę DT wywalać z autostartu).

Wniosek może być tylko jeden: gra nie posiada żadnych zabezpieczeń (chyba, że przed kopiowaniem, w co wątpię). Zresztą kto i w jakim celu zabezpieczałby grę za dwie dychy?

Uprzedzając kolejne pytania: w grę jeszcze nie grałem, choć leży już pół roku. Czemu? Bo boję się, że skradnie mi ostatnie chwile wolnego czasu, jak zrobiła to jej poprzedniczka (SS oraz dodatek Sentinels).
*

Acha, dzięki, to wreszcie będę musiał sobie kupić :D . A nie pojawiało
się logo Starforce podczas ładowania gry? Bo jak kupiłem sobie poprzednie wydanie (to za 40zł) to na starcie od razu pojawiło się logo Starforce i gra wróciła do sklepu :D .
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-07-2009, 22:43
Post #6




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 314
Nr użytkownika: 4 080
Dołączył: 27-01-2007

Żadnego starforce. Zacząłem pisać posta, po czym przerwałem, by zainstalować grę. Podczas instalacji nie ukazało mi się logo sarforce, ani nic, co by mogło sugerować jego obecność. Zresztą starforce uniemożliwiłoby start gry przy włączonym emulatorze dysków wirtualnych.
Nigdy nie udało mi się uruchomić chronionego starforce-m Splinter Cell-a (czy muszę pisać, że oryginalny oryginał?) mając wcześniej zainstalowanego daemon tools, nawet po zdeinstalowaniu programu do emulacji :blink: . H&S uruchomił się z działającym w tle daemon tools.

Edytka:
Poprzedniego posta dokończyłem dopiero po wyjęciu płyty DVD H&S z napędu, próbnym uruchomieniu gry i rozpoczęciu kampanii.

Ten post był edytowany przez mbwrobel: 06-07-2009, 22:45
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-07-2009, 00:36
Post #7




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

Doskonale :D . Dzięki za informację :D .
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-07-2009, 14:50
Post #8




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 27
Nr użytkownika: 3 288
Dołączył: 25-04-2006

Grał ktoś w demo tej gry? W jaki sposób (pokojowy) wyciągnąć z więzienia Fidela?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-07-2009, 18:08
Post #9




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 314
Nr użytkownika: 4 080
Dołączył: 27-01-2007

Może trzeba by spróbować iść po niego nieuzbrojoną postacią (bez broni w ekwipunku) i w cywilnych łachach. Jak się ma broń (choćby tylko w ekwipunku), to w miasteczku aresztuje nas policja, więc żołnierze przy więzieniu też pewnie otworzą ogień.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-07-2009, 23:23
Post #10




Zasłuszony
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 1 889
Nr użytkownika: 33
Dołączył: 04-11-2002

Niezmiernie przydatne są zachodnie mundury.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-07-2009, 16:03
Post #11




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

Damn, patrzyłem po lokalnych marketach i wszystkie kopie Hammer & Sickle już są wyprzedane :o .

No, ale gry z walką z podziałem na tury to już przeszłość :rolleyes: .
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-07-2009, 18:43
Post #12




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 314
Nr użytkownika: 4 080
Dołączył: 27-01-2007

Proszę bardzo:
Allegro 1
Allegro 2
Allegro 3
Allegro 4
Koszty z przesyłką od 15,99 do 29,99 zł.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 19-07-2009, 01:25
Post #13




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

Dzięki :D .
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-07-2009, 09:04
Post #14




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

Wreszcie udało mi się kupić tą grę, ale chyba wkrótce zniknie z mojego dysku.
Dlaczego? No cóż, początek zapowiadał się świetle - podobało mi się przejście przez granicę, ale druga lokacja to totalna porażka.
Z niewiadomego powodu, postać zaczyna jakieś 6 metrów od 5-cio osobowego oddziału wroga, uzbrojonego w karabiny.

No, moja rozgrywka wyglądła tak - rzuciłem dwa granaty - oba spudłowały przy 70 procentowej szansie na trafienie i tylko lekko zraniły dwóch wrogów i rzuciłem się do ucieczki. Oberwałem jedną kulkę ale udało mi się uciec i częściowo opatrzyć rany - wtedy podbiegli po kolei dwaj wrogowie i udało mi się ich wykończyć - na jednego poszło 7 strzałów z pistoletu (4 trafienia), na drugiego 5 (3 trafienia).
Następny zaszedł mnie od tyłu ale jakoś dostałem pierwszą turę - oddałem superwycelowany strzał, który chybił - przeciwnik strzelił do mnie i trafił, chyba uszkadzając rękę przez co nie mogłem już strzelać.
Rzuciłem się do ucieczki, napotkałem jeszcze jednego wroga i się wycofałem.
Moja postać się wykrwawiała na śmierć więc użyłem pierwszej pomocy w trakcie której zostałem zastrzelony.

No dobra, co to miało być :D ? Że co, że niby główny bohater postanowił tak dla jaj stanąć sobie 6 metrów od cholernego plutonu egzekucyjnego :facepalm: ??
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-07-2009, 14:40
Post #15




Zasłuszony
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 1 889
Nr użytkownika: 33
Dołączył: 04-11-2002

Najgłupsza sytuacja z całej gierki.

Moja rada - nie rzucaj granatami w gości a między nich, pod nogi. Najpotężniejszymi granatami jakie masz. Jeśli nie będziesz miał pecha - goście będą tak poobijani że albo nie będą strzelać, albo nie trafią.
Przy odrobinie szczęścia - połowa z nich zginie od wybuchów.

Potem już gra nie ma takich kwiatków.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-07-2009, 19:39
Post #16




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

OK, spróbowałem jeszcze raz.

Tym razem celowałem w ziemię tak jak radziłeś i rzeczywiście, udało się trafić obie grupki. Od razu zwiałem i schowałem się za budynkiem. Załatwiłem jednego jak wychodził zza węgła i wszedłem do budynku. Rozejrzałem się przez okna i zobaczyłem że trzech leży martwych niedaleko od miejsca, gdzie ich zraniłem (pięknie, tego zawsze mi brakowało w Falloucie i innych cRPGach - ale pewnie by było w GURPS: Fallout :D ).
No, ale nie mogłem znaleźć piątego.
Pobiegłem do miejsca egzekucji i dostrzegłem gościa niedaleko. Zabiłem go jednym strzałem.

Potem chwilę próbowałem coś zrobić z ranną dziewczyną, ale nie dało się użyć na niej pierwszej pomocy. Po chwili zmarła i przybyła druga ekipa. Schowałem się w domu. Udało mi się ciężko postrzelić jednego, który uciekł, zastrzeliłem szefową i jeszcze jednego żołnierza a potem oberwałem granatem podczas zmiany pokoju.

Hmm...
Ta druga drużyna to była już mocna przesada. No i czemu nie mogłem po prostu uciec z tej mapy?

Są w tej grze jakieś cheaty?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-07-2009, 22:05
Post #17




Zasłuszony
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 1 889
Nr użytkownika: 33
Dołączył: 04-11-2002

Bo to jest ... wprowadzenie fabularne.
Na babce nie możesz użyć pierwszej pomocy bo tak i już.
Trzeba wziąć ją na barana i zanieść do pokoju przy ścianie którego leży - ta chałupa, to chałupa jakiegoś lekarza.

Dalej nie będę mówił - bo nie ma sensu - od tego momentu zaczyna się gra tak naprawdę.
---
Czity nie są potrzebne - potem jest już łatwiej - lepszy sprzęt w łapach, drużyna i ogólnie fajnie jest.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-07-2009, 22:27
Post #18




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

Wiem, ale mi chodziło o przejście tej pierwszej misji :P .

Tak swoją drogą, to czy ta druga drużyna pojawiła się dlatego, że coś zrobiłem źle, czy coś?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-07-2009, 01:48
Post #19




Zasłuszony
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 1 889
Nr użytkownika: 33
Dołączył: 04-11-2002

Nie, oni przychodzą o konkretnej godzinie
Jeśli zagadasz z cywilami - to oni wezmą broń i będą walczyć po twojej stronie.
Zaraz po pokonaniu pierwszej bandy (warto to zrobić szybciutko), warto uratować babeczke i szybciutko rozmawiać z ludźmi z lokacji - zorientujesz się w akcji.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-07-2009, 11:07
Post #20




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

Aha. W pewnym momencie słyszałem cywila coś zagadującego "Her offozir", czy coś, ale to było podczas walki i myślałem, że donosi tym złym gdzie jestem XD .
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 24-07-2019, 11:53