Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Patch v 1.0.0.15 już jest!

post 07-11-2008, 02:01
Post #1




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

...ale ja bym tego łatką nie nazwał. Zanim go zainstalowałem, nie bez problemó oczywiście i zwieszenia się patchera :D to przeczytałem kilka opinii o release note.

Ten patch poprawia tylko kilka błędów zgłoszonych przez Microsoft, a ponieważ są jego dwie wersje (UK i US) to nie wiem, czy i osoby z polską wersją powinny go pobierać czy nie. Strona Cenegi milczy. Zainstalowałem - tak myśle, wersja niby się zmieniła, ale gra się teraz wysypuje zawsze przy wyjściu, a nie tylko przy wychodzeniu z gry w trybie fulscreen.

Przypdałby się.... patch! :)

Dla odważnych tutaj link do działu download na stronie F3.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-11-2008, 06:54
Post #2




I-szy Sekretarz SHAMO
Group Icon
Grupa: Założyciel
Postów: 2 972
Nr użytkownika: 1
Dołączył: 01-11-2002

To jest kpina nie patch ;]...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-11-2008, 08:15
Post #3




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 584
Nr użytkownika: 590
Dołączył: 12-06-2003

QUOTE(Ulyssaeir @ 07-11-2008, 02:03)
są jego dwie wersje (UK i US)

Tutaj nasuwa mi się pytanie: Czy pełna angielska instalacja wydania od cenegi przez patche będzie traktowana jako PL, EN czy US??
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-11-2008, 11:18
Post #4




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 32
Nr użytkownika: 8 613
Dołączył: 06-11-2008

Spytam się dla porządku, gryzie się z polską wersją?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-11-2008, 16:22
Post #5




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

No właśnie nie wiem...

PS. Obsydian, czy ty też czujesz się jakbyśmy brali udział w wielkim beta-teście? :P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 12-11-2008, 19:52
Post #6




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 123
Nr użytkownika: 6 962
Dołączył: 17-04-2008

Cholera, to jak Krypty! Spisek rządu, Big Brother i eksperyment socjologiczny w jednym!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-11-2008, 08:35
Post #7




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 437
Nr użytkownika: 87
Dołączył: 24-11-2002

Na razie nie ma patcha 1.0.0.15 do wersji PL.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-11-2008, 09:47
Post #8




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 290
Nr użytkownika: 4 688
Dołączył: 30-07-2007

No to rewelacyjnie:/ Ja po zakupie preordera i czekajac na moja wersje dosc dlugo wqurzylem sie i doszedlem do wniosku ze skoro zaplacilem juz za gre i nie dostaje jej w umuwionym terminie to ja sciagne i zobacze jak lazi..i lazila ladnie bez zadnej zwiechy.. dostalem oryginal i zainstalowalem oryginal i teraz do cholery nie da sie grac.. gra sie wysypuje co 5-10 minut... ale chyba jednak zaryzykuje i zainstaluje tego patcha... gorzej juz chyba nie bedzie:P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-11-2008, 10:00
Post #9




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 585
Nr użytkownika: 7 827
Dołączył: 03-08-2008

Heh Ty chociaż dostałeś swoją kopie... Polska wersją to chyba tylko "mod" na angielską (albo wychodnio europejską a wtedy kicha ) wersję, więc może zadziała.

Obecnie są już wersję patcha w językach: US UK ES DE AT FR IT może któraś podpasi? :D

Ten post był edytowany przez TMorbid: 14-11-2008, 10:02
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-11-2008, 10:29
Post #10




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

To chyba nie jest tylko mod... Ja zainstalowalem wersje full PL. Pozniej chcialem miec full eng i probowalem odchaczyc pozycje 'Fallout 3 PL' w plikach z danymi (tam gdzie sie wybiera mody). Wlaczylem gre i nadal jest full PL, wiec to siedzi gdzies glebiej...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-11-2008, 10:53
Post #11




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 585
Nr użytkownika: 7 827
Dołączył: 03-08-2008

Ja gram na full eng :D Ale wydawało mi się że jest tak z obkiem tzn. w przypadku gdy tylko napisy wgramy. Na full PL to pewnie trzeba będzie czekać długo na łatkę, jak w przypadku bioshocka :(
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-11-2008, 11:14
Post #12




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

No ja musze grac na full PL, bo solucje pisze etc ;) ...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-11-2008, 11:30
Post #13




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 585
Nr użytkownika: 7 827
Dołączył: 03-08-2008

hm... A czym by się różniła solucja napisana na wersji kinowej od tej z pełnej polskiej? ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-11-2008, 11:46
Post #14




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

Zdziwilbys sie, jak to co mowia NPCe rozni sie czasami od tego, co pisze na dole ;) ...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-11-2008, 11:49
Post #15




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 437
Nr użytkownika: 87
Dołączył: 24-11-2002

Nawet jeżeli zainstalujemy pełną angielską wersję z polskiego wydania F3, pliki exe mają inny rozmiar niż w wersji US czy UK i pacze ich nie updejtują. Dlatego ja używam exe-ków 1.0.0.15 z wersji US. Zawiesza się mniej niż 1.0.0.12. Oryginalna płyta w pudełku stoi na półce i jej nie wyjmuję...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-11-2008, 11:52
Post #16




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 14
Nr użytkownika: 8 403
Dołączył: 15-10-2008

Sądzę, że nie trzeba będzie długo czekać. Zauważcie, że patch dotyczy tylko błędów w silniku gry. Natomiast polska wersja ma podmienione kilka grafik i speeche. No i zmienione długości wyświetlanych tekstów w oknach dialogowych.

Sądzę, że jak Patch będzie dotyczył zmian w questach lub kwestiach dialogowych to będzie to dłużej trwało.

Obstawiam, że do końca następnego tygodnia powinien już być.

P.S.
Z innej beczki. Ktoś mówił, że mu się F3 krzaczy w momencie gdy zmienił instalkę z angielskiej na polską i wywala go do windy. Więc podaję rozwiązanie. Przed ponownym zainstalowaniem F3, z katalogu Moje dokumnety>my games>fallout 3 usuń wszystkie pliki *.ini, ponieważ w wersji polskiej i angielskiej różnią się niektóre ścieżki dostępów do fontów. Wtedy Instalka załaduje już "czysty" i poprawny plik *.ini. Nie pamiętam jak się ten plik dokładnie nazywał, a w pracy nie mam F3 :D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 19-11-2019, 00:21