Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

6 Strony « < 2 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> [FT] realFT mod

post 22-07-2003, 23:56
Post #61




aka. Kroffa
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 643
Nr użytkownika: 46
Dołączył: 05-11-2002

okej, udalo mi sie zrobic krwawienie (nie te okresowe tylko od postrzalow) teraz pytanie: jaka nazwe nadac perkowi "snakeater (pozeracz wezy)" gdyz teraz spelnia on inna "role" tzn dziala tak samo ale redukuje nie obrazenia od trucizny tylko od "ran" jedyne co mi przychodzi do glowy to szybkie zasklepianie, ale za bardzo nie wiem jak to po angielsku ujac

ps. jak sie nazywaly krwinki odpowiedzialne za krzepniecie krwi?

ps.2 okej znalazlem chodzilo o trombocyty, ale i tak nie mam co z nimi zrobic bo nei wiem jak to jest po angielsku, zreszta jak tu nazwac perka "trobmbocyt-man" :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-07-2003, 11:50
Post #62




Śmierdziant Sham(b)owy
Group Icon
Grupa: OUTPOST
Postów: 1 335
Nr użytkownika: 55
Dołączył: 07-11-2002

To moze zakombinuj cos wlasnie z krzepnieciem krwi - po polsku moze byc "Szybkie krzepnięcie", a po ang.... ja wiem.... "Fast blood freezing"??? ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-07-2003, 12:29
Post #63




SHM-0
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 187
Nr użytkownika: 54
Dołączył: 06-11-2002

Pierwsze co mi przyszlo na mysl to "krzepka krew" ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-07-2003, 13:51
Post #64




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 58
Nr użytkownika: 597
Dołączył: 15-06-2003

Chciałbym by dodano do moda nastepujace bronie:
M40A1 (snajpa)
SPAS 12 (shotgun bez kolby)
Ithaca M37 (shotgun tez bez kolby ;p)
może L85A1 lub L85A2 (raczej ten pierwszy, gdyz drugi posiada celownik optyczny i bylaby za duza przewaga)
od biedy moze tez byc M500 TC (shotgun z kolba)
mam nadzieje ze moje prosby zostana wysluchane... ;p
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-07-2003, 16:34
Post #65




Zasłuszony
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 1 889
Nr użytkownika: 33
Dołączył: 04-11-2002

postanowiono (a raczej zaproponowalem krowie dzis i przeszlo)
perk bedzie sie nazywac :Skrzep: .. hmmh.... :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-07-2003, 17:03
Post #66




aka. Kroffa
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 643
Nr użytkownika: 46
Dołączył: 05-11-2002

M40A1 - w sumie klijent nasz pan :) najwyzej bedzie identyczna jak jakas inna snajperka :P

SPAS 12 - spas by byl gdyby nie to ze .... nie ma zadnych ladnych zdjec tego czegos... przez co nie mam jak zrobic porzadnego sprajta do inventory

Ithaca M37 - staram sie unikac broni IDENTYCZNYCH a ithaca chyba jest bardzo podobna do remingtona m870 (ale jeszcze sie przyjze moze ma cus w sobie, oprocz tej krotkiej kolby ;) )

L85A1 - jest juz pod nazwa SA 80 :) jest tez L86A1 pod nazwa SA 80 LSW :)

M500 TC - przyznam sie nie znam tej broni, jak bede mial czas to jej sie przyjze :)

edycja: ithaca jest kolejna bronia ktora nie weszla ze wzg. na zdjecia, chyba ze zadowolisz sie wersja homeland security
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-07-2003, 19:38
Post #67




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 58
Nr użytkownika: 597
Dołączył: 15-06-2003

Sluchaj, zdjecia - nie ma sprawy, ale sprite'y to WY z nich zrobicie, ok? ;) A M500 TC mozna zobaczyc np. na www.firearms.pl (sklep ASG) poniewaz nie pamietam adresu stronki na ktorej po raz pierwszy go zobaczylem i mnie olsnilo... :)
A zdjecia M500, SPAS 12 i Ithaca M37 dolaczone sa w zalaczniku :)
PS. Aha, jednak prosilbym o zmienienie nazwy tych broni na L85A1 i L86A1 ;) poniewaz te nazwy brzmia jak dla mnie bardziej "powaznie"
PS2. Ooooo, nie! Ithaca tez ma byc krotka, gdyz w zadnym z falloutow takowego shotguna nie bylo (fakt, Winchester Widowmaker, ale to inna historia...)
PS3. Zalacznik nazywa sie Shotguns gdyz wszystkie z podanych broni to shotguny (i tu mala podpowiedz, gdyz M500 jest bronia o duzej sile razenia, wiec najlepiej zeby w grze tez tak bylo...)
PS4. A tak sobie dopisalem ;)

EDIT: Jesli potrzebne bedzie zdjecie M40A1 albo innej broni to sluze pomoca ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-07-2003, 20:43
Post #68




aka. Kroffa
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 643
Nr użytkownika: 46
Dołączył: 05-11-2002

no wiadomo ze my :) nie bede ci kazal sie z tym meczyc :P

co do zdjec: m500 jest ok, nie bedzie z nim problemow ale ithaca i spas sa czarno biale, co niestety sprawia pewne problemy, przy spasie to jeszcze da sie jakos ominac ale tej ithace to juz raczej nic jej nie pomoze :/

co do sa80 vs l85a1 to ja wlasnie wole sa80 bo ta nazwe znam z ghost recona :P no ale jesli nalegasz moge zmienic na l85 (bo w R6: raven shield juz uzywa sie l85a1 (chyba))

jak ma byc krotka to bedzie krotka :) (zwracam uwage ze juz jest sawed off ktory zmniejsza lekko zapotrzebowanie na krotkie szotguny ;) )

a co do sily razenia to wszystkie szotguny maja duza sile razenia, te mniejsze tez (szczegolnie jak sie wypali z 2 rur :P)

ps. m40a1 juz zrobiony, a to czy ladny to juz inna sprawa ;P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-07-2003, 21:07
Post #69




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 58
Nr użytkownika: 597
Dołączył: 15-06-2003

Hehe... ty mnie nie znasz... W załšczniku masz Airsoftowa wersje M37 ;) A tak pozatym to te zdjecia NIE sa czarno-biale! Po prostu te bronie tak wygladaja... ;)
PS. Kolba M40A1 (w kazdym modelu) jest nieco jasniejsza niz na tym spricie, ale to jeszcze zniose ;)
Aha, a jesli potrzebne jest inne zdjecie SPAS'a to moge zalatwic, ale mam juz tylko ciemniejsze :(

EDIT: Moglbys dodac rewolwer na amunicje Magnum, a ten rewolwer nazywa sie Smith & Wesson M19 4"? ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-07-2003, 21:47
Post #70




Zasłuszony
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 1 889
Nr użytkownika: 33
Dołączył: 04-11-2002

i tak polowa tych broni co jest zrobiona... pojdzie do graficznej poprawki... - przynajmniej z mojej strony bedzie taki wymog...

jeszcze dojdzie pare broni na moje zyczenie ale to zostawie sobie na koniec....
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-07-2003, 21:58
Post #71




aka. Kroffa
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 643
Nr użytkownika: 46
Dołączył: 05-11-2002

co do B&W to zdjecia SA czarno biale :> wystarczy otworzyc jakims porzadniejszym edytorem graficznym i ujzymy wtedy ze paleta kolorow to "gray" czy tam jak to zwac "grayscale"

hark Potworze, cza bylo tak od razu to bym ci zostawil te sprajty (te ostatnie, bo te co robilem jak mi sie nudzilo omijamy) a nie sie teraz mecze :P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-07-2003, 22:14
Post #72




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 756
Nr użytkownika: 9
Dołączył: 03-11-2002

Spoko Kroffiarzu, nie twoja wina że FT jest tak ograniczony :)
Rozumiem, że krwawienie dałeœ zamiast zatrucia?

BTW mam pytanie - miniguny majš takš 'fazę' że nie da sie ich używać w pozycji leżšcej... czy można ustawic, by cekaemy nie mogły być używane na stojaco? Wtedy robimy coœ takiego - dwie różne bronie, jedne z podstawš drugie bez, pierwsze cięższe ale o mniejszych wymaganiach siły, drugie na odwrót. No i tych pierwszych nie można używać na stojšco. I koniec. akt, spory kompromis, ale od biedy da się przeżyć.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-07-2003, 22:23
Post #73




aka. Kroffa
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 643
Nr użytkownika: 46
Dołączył: 05-11-2002

Gerard - dobrze rozumiesz, ni bedzie trucizn ale bedzie powolne umieranie :P

no niestety, ale to z kiedy dany przedmiot moze byc uzywany (na stojaca / kucajaco / lecaco) jest jak to sie mowi "hard coded" czyli nie da sie zmienic
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-07-2003, 22:36
Post #74




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 756
Nr użytkownika: 9
Dołączył: 03-11-2002

A to kaczka! (ang. Aww... duck! :))
No to tyle, więcej pomysłów nie mam. No, może poza jednym - zamiast dużych wymagań co do siły dawać spooory udŸwig (tak... koło 200-250) - postać nie da rady biegać co IMO będzie dobrze oddawało noszenie ciężkiej broni.

Rozwijajšc dalej kwestie udŸwigu - ciężar takiego kałacha to np. 50. Nie wmówicie mi, że przeciętniak (S=5) z 150 udŸwigu nie podniesie trzech kałachów.... No i mamy jako taki realizm - Kałach (50), SWD (70) amunicja do tego (30 - trzy magazynki 7,62x39 i trzy 7,62x54R) - no i mamy Operation Flashpoint :D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-07-2003, 22:46
Post #75




aka. Kroffa
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 643
Nr użytkownika: 46
Dołączył: 05-11-2002

waga juz sie zajalem :) po prostu mnazac ilosc kg * 10 czyli kalach wazy 43 a svd 44 (wage wbrew pozorom maja bardzo zblizona)
na poczatek wydaje sie to malo, ale nalezy do tego doliczyc jeszcze amunicje (ktora teraz tez wiecej wazy) oraz rozne inne pierdolki ktore ze soba mozna wziasc (pancerze, pieniadze, bandaze, wodke, kobiety :P)

ps. najlzejsza bronia sa glocki i fn fiveseven (po 6 "jednostek")
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-07-2003, 23:06
Post #76




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 756
Nr użytkownika: 9
Dołączył: 03-11-2002

Ohhh nein... Kroffa, ale ja nie mówię o takim dokładnym przeliczaniu rzeczywistej wagi broni na jednostki FT. Moim zdaniem ważnym czynnikiem sš też gabaryty, które nie zawsze idš w parze z wagš. Taki LAW M72 waży tyle samo co AK 47, a chyba nie jest tak samo poręczny... No i M60 będzie ważył zaledwie 86j... ale rób jak chcesz, to twój mod :)
(BTW jakš przyjšłeœ wagę amunicji? Bo ja raczej kierowałem się gabarytami... i to też nie do końca, zwykły GI na przykład bierze ze sobš 10 clipów...).
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-07-2003, 00:57
Post #77




aka. Kroffa
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 643
Nr użytkownika: 46
Dołączył: 05-11-2002

doszedlem do odkrywczego wniosku ze w sumie masz racje z gabarytami broni, zmienilem w zwiazku z tym wzor na wage broni i wyszlo ze:
ak47 - 49,7
svd - 56,8

a amunicja. hym no nie zaglebialem sie w tej sprawie za bardzo :P tez po prostu przemnozylem
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-07-2003, 01:16
Post #78




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 756
Nr użytkownika: 9
Dołączył: 03-11-2002

Ale co właœnie przemnożyłeœ? Bo jakoœ nigdzie nie mogę znaleŸć ile np. waży magazynek od AK :)

EDIT: Ostatni głupi pomysł przed snem - może by stanowisko ckm-u zrobić jako pojazd, o ile mozna takowe dodawać (chodzi mi o animacje) :D :lol:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-07-2003, 11:55
Post #79




aka. Kroffa
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 643
Nr użytkownika: 46
Dołączył: 05-11-2002

zrobilem waga w gramach x 0.01 ale fakt nie wzialem pod uwage wagi magazynka (tylko trudno to uwzglednic skoro nie wiadomo ile taki pusty magazynek wazy :P)

a co do stanowisk ckm, no to .. no beda pojazdy z jakimis dodatkowymi bronmi. chociaz moznaby wykorzystac pare w ten sposob zeby byly nieruchome a tylko ktos z nich strzelal (chociaz nie jestem pewiem czy to sie uda zrobic)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 24-07-2003, 12:43
Post #80




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 756
Nr użytkownika: 9
Dołączył: 03-11-2002

Hmmm... co do AK-47 nie mogłem znaleŸć, pocisk AK-74 (5,45x39,5) waży 3,42g, magazynek - 0,24kg. Niestety, Izhmash (producent) nie podaje czy pełny, czy pusty, ale stawiał bym na to pierwsze.
http://www.izhmash.ru/eng/product/ak74.shtml

Natomiast magazynek od M16A4 (nazwa handlowa, nie wojskowa!) ma odpowiednio 0,11kg pusty i 0,45kg pełny. Zadziwijajšce jest to, że jak pokazuje prosta matematyka (0,45-0,11x1000/30) pocisk 5,56x45 waży aż 11,3g, czyli trzy razy więcej od pocisku rosyjskiego...
http://www.colt.com/mil/M16_2.asp (strona producenta :))

Mam nadzieję, że te dane ułatwiš ci pracę nad modem :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

6 Strony « < 2 3 4 5 6 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 08-12-2019, 21:12