Wirus
Portal | Blog | Album | Chat |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wirus
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
To temat niby bardziej do organizatorów, ale szary obywatel nie ma dostępu. Tak więc chciałem się spytać reszty czy wasze programy antywirusowe też wykrywają wirusa na oficjalnej stronie OldTowna? Korzystam z Avasta i ciągle mówi mi że na stronie jest wir.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Kurna, faktycznie...
Też mam Avasta i też wynajduje mi Maelware... dziwne... Albo to antywir coś pokręcił (mam go od niedawna) albo faktycznie jakieś paskudztwo wlazło na stronkę OT |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Strasznie to dziwne bo mi np. NOD32 nic nie wykrywa. :?
Czy inne antywirusy też coś tam znajdują? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Avira nic nie widzi
A w jakim pliku niby jest ten wirus? Edycja: sam początek body na stronie wygląda podejrzanie, a raczej zawartość <script/> |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
ESET z kolei nic nie wykrywa.... :huh:
EDIT: hm... kumpel też ma Avast i też mu się buntuje... U mnie wychodzi "VBS:Malware-gen", co ciekawe mam go też ponoć na kompie (a w zasadzie to mój ojciec, ja sam nawet neta nie mam... :D ) Ten post był edytowany przez DrapiChrust: 17-11-2008, 15:25 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Kaspersky Internet Security - niczego nie wykrywa.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
QUOTE("avast! - Ostrzeżenie") Pliki: http://www.oldtown.org.pl/ Nazwa pasożyta: VBS Malware-gen Typ pasożyta: Wirus/robak Wersja VPS: 081116-1, 2008-11-16 O, tyle mi wiadomo |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
No to stawiam na tą wstawkę zaraz po body. W sumie jak nie wiadomo po co jest, to czemu ma niby tam być ;)
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Mi też avast znalazł.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Wywalcie ten znacznik <script> z calym kodem, ktory miedzy nim jest.
Pewnie to badziewie alarmuje Avasta. Stronie to w niczym nie potrzebne. Dziwne, ze cos takiego sie w ogole znajduje w kodzie strony. Zaraz po: CODE <body bgcolor="#000000" > Macie: CODE <script language="javascript">prawdopodobny kod domniemanego robaka</script> Wywalic caly ten tag <script>... |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Czy coś działacie z tym "wirusem(?)". Bo Avast ciągle świruje. Mam przeczekać, czy sprawić sobie innego antywirusa;)
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Wybaczcie, nie miałem ostatnio czasu nawet tu zajrzeć :P Dopiero teraz wywaliłem ten dziwny kod, nie mam pojęcia szczerze mówiąc skąd się tam wziął, ani tym bardziej czemu miałby służyć bo nic tam w nim się kupy nie trzymał ;)
Inna sprawa, że tylko Avast coś się "sapał", co jest zaskakujące dosyć :) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Kutwa.... nadal to samo. VBS Malware-gen.
:cenzura: |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
A teraz? :P
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Działa!!! :piwko:
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(smoq @ 09-12-2008, 16:32) Wybaczcie, nie miałem ostatnio czasu nawet tu zajrzeć :P Dopiero teraz wywaliłem ten dziwny kod, nie mam pojęcia szczerze mówiąc skąd się tam wziął, ani tym bardziej czemu miałby służyć bo nic tam w nim się kupy nie trzymał ;) Inna sprawa, że tylko Avast coś się "sapał", co jest zaskakujące dosyć :) Bo z punktu widzenia czlowieka kupy sie to nie trzyma, ale to byl kod, ktory ma sie uruchamiac poprzez JRE, a tam juz zapewne by podzial ;) ... Ostatnio na jednym forum, ktos wrzucil podobny kod i kazal ludziom wkleic do notatnika i zapisac jako [nazwa].js, to zobacza cos fajnego ... Niektorzy idioci to zrobili, a pozniej rozpaczali, ze im kompy przestaja dzialac. Swoja droga calkiem komiczne to bylo :D ... |
|||||||||
![]() ![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 06-12-2019, 23:22 |