Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> [F3] problem z konsolą

post 21-11-2008, 15:57
Post #1




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 585
Nr użytkownika: 7 827
Dołączył: 03-08-2008

Mianowicie, konsola jest przesunięta tak w lewo iż nie widzę co pisze. Na początku myślałem że w ogóle nie działa, dopiero po: "sadfsadsadsadsadsadasdasdasdasdas" kiedy w końcu literki zaczęły się pojawiać zrozumiałem gdzie leży problem. Wie ktoś może jak ten problem rozwiązać? Czy to kwestia rozdzielczości? Gram na 1280x1024

EDIT teraz wiem że chodzi o rozdzielczość, ale dalej bym chciał wiedzieć czy da się to pominąć. Bo granie na 800x640 nie specjalnie mi się widzi.

Ten post był edytowany przez TMorbid: 21-11-2008, 16:00
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-11-2008, 16:18
Post #2




I-szy Sekretarz SHAMO
Group Icon
Grupa: Założyciel
Postów: 2 971
Nr użytkownika: 1
Dołączył: 01-11-2002

Hm miałem ten sam problem naprawiając quest z robotami an wysypisku w BigTown... ale obszedłem to redukując rozdziałkę do 1024 i uruchamiając w oknie...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-11-2008, 16:36
Post #3




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 585
Nr użytkownika: 7 827
Dołączył: 03-08-2008

No ale to mimo wszystko tylko rozwiązanie chwilowe, to mało ciekawa opcja wychodzić z gry, zmniejszać rozdzielczość i potem wracać po to aby coś wpisać, a następnie wychodzić i zwiększać ją ponownie :( Może jakaś łatka to naprawi? Albo w pliku ini da się coś z tym zrobić?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-11-2008, 17:39
Post #4




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

Częstujcie się :) w pliku Fallout.ini w dokumentach -> my games -> fallout3

QUOTE
iConsoleTextYPos=940

iConsoleTextXPos=30

iConsoleVisibleLines=15

rDebugTextColor=255,251,233


The variables above control the position, number of visible lines and color of the font used for the Command Console (See Console Commands section). Adjusting the iConsoleTextYPos and iConsoleTextXPos values will shift the console text around the screen, with the YPos value determine how far from the top the text is (higher values will shift it further down), and the XPos value determine how far from the left it is (higher values will shift it further right). The iConsoleVisibleLines variable controls the maximum number of text lines shown on screen at any one time in the console. The rDebugTextColor value determines the color of the console font, with the value expressed in RGB - use this RGB Calculator and enter the three numerical values in the top right and click Calculate to determine the color, or click the Table button at the top to select from a preset list of values. Note: the iConsoleFont=2 variable doesn't seem to change the font size or type, and setting it to 0 can cause a startup crash (Fallout.ini).


Ten post był edytowany przez Ulyssaeir: 21-11-2008, 17:40
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-11-2008, 17:46
Post #5




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 585
Nr użytkownika: 7 827
Dołączył: 03-08-2008

Wielkie dzięki Ulyssaeir! No tego było mi potrzeba :D Tylko teraz trzeba będzie wymyślać jakie cyferki trzeba wpisać dla danej rozdziałki.
Swoją drogą gdzie to znalazłeś?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-11-2008, 18:26
Post #6




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

w poradniku który - jak mi się wydawało - zna już każdy

Klik!

to stamtąd wiem jak wymusić shadera 3.0 i ustawić F3 pod siebie...
Trzeba tylko uważać i sprawdzać jak chodzi gra po zmianie najdrobniejszej rzeczy zapisując kopie plików w kilku wariantach.

Ten post był edytowany przez Ulyssaeir: 21-11-2008, 18:29
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2008, 20:56
Post #7




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 3
Nr użytkownika: 8 874
Dołączył: 28-11-2008

Witam mam taki problem iz chce wlaczyc konsole w F3 ale niewiem dlaczego wogole nie dziala czy moze to byc przez to ze korzystam z laptopa a nie normalnego stacjonarnego kompa ? wciaskam ~ wpisuje cos ale gdy naciskan np T to wyskakuje mi opcja odpoczynku wiec wychodzi na to ze wogole konsola nie jest chyba wlaczona bo nie powinno tak byc prosze o pomoc
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2008, 22:19
Post #8




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 3
Nr użytkownika: 8 874
Dołączył: 28-11-2008

istnieje moze edytor postaci taki zeby mozna bylo sobie wszystko dodac do inventory co sie tylko chce i wogole tak jak bylo a fall2 i 1 ?albo trainery ktore by mi dzialaly na laptopie ?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2008, 22:46
Post #9




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 585
Nr użytkownika: 7 827
Dołączył: 03-08-2008

QUOTE(Draxen @ 28-11-2008, 22:21)
istnieje moze edytor postaci taki zeby mozna bylo sobie wszystko dodac do inventory co sie tylko chce i wogole tak jak bylo a fall2 i 1 ?albo trainery ktore by mi dzialaly na laptopie ?
*



A co to ma wspólnego z tematem?

Jak już koniecznie musisz cheatować, to poszukaj tutaj: Fallout 3 Nexus

Ten post był edytowany przez TMorbid: 28-11-2008, 22:50
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2008, 23:44
Post #10




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 3
Nr użytkownika: 8 874
Dołączył: 28-11-2008

napisalem to tutaj tak przy okazji pozatym nie widze zeby ktos odpowiedzial na moje pierwsze pytanie niestety
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-12-2008, 19:09
Post #11




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 20
Nr użytkownika: 2 983
Dołączył: 12-01-2006

Mam problem. Posiadam full spolszczonego F3 i kiedy wciskam ~ nic sie nie dzieje.
Co robić???
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-12-2008, 20:53
Post #12




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

a co ma się dziać? Tylda to otwarcie konsoli, która sie nie otwiera, tylko pauzuje grę, do czasu aż znów nie naciśniesz ~, a póki w ten sposób spauzowałeś grę to możesz używać komend konsolowych.


Jeśli piszesz a na ekranie nie pokazuje się to, co piszesz to poszukaj odpowiedzi na forum zamiast pytać o to ponownie, udzielałem odpowiedzi jakooś 2 tyg temu i nie pamiętam co konkretnie, ale w jednym z plików konfiguracyjnych Fallouta 3 można zmieić położenie konsoli oraz jej wysokość na ekranie, naturalnie względem krawędzi ekranu.

Dla testu zmień roździelczość na inną, minimalną lub maksymalną i odpal konsolę.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-12-2008, 21:01
Post #13




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 20
Nr użytkownika: 2 983
Dołączył: 12-01-2006

Ulyssaeir
Robiłem wszystko zmieniałem rozdziałke, uruchamiałem w oknie, ale kiedy wciskam ~ to nic się nie dzieje żadnej pauzy nic
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-12-2008, 00:59
Post #14




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

masz klawiature multimedialną, funkcyjną albo inną, jakąś wymagającą sterowników by uruchomić jej funkcje? Nie masz jakiegośklawisza blokującego inne, lub nadającego im nowe funkcje? Nie zalałeś klawiatury?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-12-2008, 14:16
Post #15




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 20
Nr użytkownika: 2 983
Dołączył: 12-01-2006

Używam laptopa ASUS wraz z Vistą
EDIT:
Po sprawdzeniu mnóstwa gier doszedłem do wniosku że na tym badziewiu(tz.Laptopie)
konsola w żadnej grze nie działa. :krzeslo:

Ten post był edytowany przez Zielenina323: 02-09-2009, 21:43
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 23-07-2019, 08:11