Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> jak obslugiwac FT tools?

post 22-07-2006, 14:16
Post #1




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 20
Nr użytkownika: 3 500
Dołączył: 15-07-2006

ma ktos jakas instrukcje obslugi do tego?:) albo kilka rad dla poczatkowego makera:)... bardzo chcialbym stworzyc swoja wlasna mapke, ale nie wiem jak sie do tego zabrac... ;/

prosze o pomoc:)!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-07-2006, 17:44
Post #2




Włóczęga
Group Icon
Grupa: OUTPOST
Postów: 504
Nr użytkownika: 1 779
Dołączył: 01-12-2004

*snip*
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-07-2006, 17:56
Post #3




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 846
Nr użytkownika: 1 851
Dołączył: 02-01-2005

troszkę dokładniej: http://cds3rror.ovh.org/index.html - po lewej w menu, buton z napisem edytor map.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-07-2006, 19:17
Post #4




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 20
Nr użytkownika: 3 500
Dołączył: 15-07-2006

dzieki wielkie :) jak bede mial jakies problemy to sie jeszcze odezwe (a napewno bede mial:P)


a jak usuwamy niechciana postac, jakis item, czy cos takiego, bo np. elementy budynkow, srodowiska to wiem (Klikamy na na zakładkę select, zaznaczamy przeciągnięciem kursora niechciany obiekt i naciskamy ctrl + x)... a z postaciami itp mi to nie wychodzi ;/


kolejne pytanie...
jak sobie edytuje jakas mapke ze SE w tacticsie i zapisuje, to w grze jak odpalam nic mi sie nie zmienia, wszystko pozostaje takie jakie bylo ;/... czy cos robie zle?


najwazniejsze pytanie:
czy istnieje mozliwosc gry w FT po przejsciu ostatniej misji? czy istnieje jakas modyfikacja?, cos co zapobiega zakonczeniu po zniszczeniu kalkulatorka?:)


Ten post był edytowany przez Slavus: 26-07-2006, 20:47
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-07-2006, 22:44
Post #5




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 212
Nr użytkownika: 323
Dołączył: 24-02-2003

Bo postacie to sa entsy, wiec zeby je skasowac przelacz sie na ents edit i dopiero wtedy zaznacz je i ctrl+x.

Zeby modyfikowac misje z Singla, musisz ja rozpakowac, wyedytowac i potem spowrotem wrzucic do pliku z misjami singla.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-07-2006, 22:59
Post #6




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 20
Nr użytkownika: 3 500
Dołączył: 15-07-2006

CYTAT (TeQuila SunRise @ 26-07-2006, 20:59)
Bo postacie to sa entsy, wiec zeby je skasowac przelacz sie na ents edit i dopiero wtedy zaznacz je i ctrl+x.

Zeby modyfikowac misje z Singla, musisz ja rozpakowac, wyedytowac i potem spowrotem wrzucic do pliku z misjami singla.

heh faktycznie :) rozwiazanie proste, wystarczylo pomyslec :)...

mam nadzieje ze jeszcze ktos mi odpowie na to pytanie :D:
"najwazniejsze pytanie:
czy istnieje mozliwosc gry w FT po przejsciu ostatniej misji? czy istnieje jakas modyfikacja?, cos co zapobiega zakonczeniu po zniszczeniu kalkulatorka?"
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-07-2006, 23:09
Post #7




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 212
Nr użytkownika: 323
Dołączył: 24-02-2003

Nie ma takiej mozliwosci w podstawowej wersji gry, FT to nie rpg, wiec nie byloby poprostu co dalej robic.. swiat FT to misje, a misji po zabiciu kalkulatora brak.
Czy takie mody istnieja ? moze.. choc watpliwe... co chcialbys dalej robic ? łazic po wyludnionych (wybitych) mapach, czy moze zajac sie hazardem w bunkrach ? :rolleyes:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-07-2006, 23:55
Post #8




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 20
Nr użytkownika: 3 500
Dołączył: 15-07-2006

a nie wiem, pobawic sie troche... polazic, podpakowac team, teraz mam po 26 lvlu przed ostatnia misja (gram na twardzielu).

dzieki za poprzednia rade, ale mam kolejny problem, edytowalem sobie mapke, ale jedyne co sie zmienia to tile, a wszystkie entity ktore dodalem sie w ogole nie pojawiaja? ;/ czemu?:(
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-07-2006, 01:04
Post #9




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 212
Nr użytkownika: 323
Dołączył: 24-02-2003

Po skonczeniu prac nad mapa, kliknij na "new Oclusion data" w zakladce Tools.

Ps.
podpakowac team laząc po pustkowiach, walczac na random encountersach i zdobywajac po 15xp za przeciwnika...hmmm to bedzie tak 1 lvl up na dzien grania :rolleyes:
słodki pomysl, hehe
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-07-2006, 01:36
Post #10




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 20
Nr użytkownika: 3 500
Dołączył: 15-07-2006

CYTAT (TeQuila SunRise @ 26-07-2006, 23:19)
Po skonczeniu prac nad mapa, kliknij na "new Oclusion data" w zakladce Tools.

robilem to i nadal to samo... same zmiany w otoczeniu, rzebie terenu (tile), a zadnych szafek, pojazdow, stolow (entity) ;/...

ps1.
na twardzielu podczas spotkania z robotami na mapce i zmieceniu ich w pyl dostaje 10-25 tys. XP + itemy z trupow androidow i behemotow :)

ps2.
przerabiam sobie mapke ze special random encoutera nazywajaca sie "powstanie"... to taki bunkier ktorego strzeze 2 paladynow. przerabiam sobie te mapke na taka mini-baze :P (tworze swoj domek :D)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-07-2006, 13:14
Post #11




Włóczęga
Group Icon
Grupa: OUTPOST
Postów: 504
Nr użytkownika: 1 779
Dołączył: 01-12-2004

*snip*

Ten post był edytowany przez Tails: 11-10-2011, 18:36
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-07-2006, 13:38
Post #12




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 20
Nr użytkownika: 3 500
Dołączył: 15-07-2006

CYTAT (Tails @ 27-07-2006, 11:29)
New Ocllusion nie ma nic do entinities. Jeśli enty nie pokazują się po otwarciu mapy to zapewne bierzesz Open Tiles Only.

Open Tiles Only? - gdzie to znajde?:P i co mam z tym zrobic...?

Moze przesle Ci na maila ta mapke i sam sprawdzisz?
Przeszedlem juz ta gre kilka razy, ale tym razem chcialem sie pobawic... ;/ ych

Ten post był edytowany przez Slavus: 27-07-2006, 13:42
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-07-2006, 19:27
Post #13




Włóczęga
Group Icon
Grupa: OUTPOST
Postów: 504
Nr użytkownika: 1 779
Dołączył: 01-12-2004

*snip*
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 08-10-2006, 00:49
Post #14




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 4
Nr użytkownika: 3 508
Dołączył: 18-07-2006

Witam wszystkich . Mam pewne pytanie. Posiadam edytor do Ft i mam boostera czy cos takiego i nie wiem jak budowac kampanie. Mam opanowane edytor postaci i obiektów ale nie wiem jak to zlepic w całosc. Za jakies opdowiedzi wielkie dzieki .
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-10-2006, 16:25
Post #15




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 212
Nr użytkownika: 323
Dołączył: 24-02-2003

Z budowaniem kampanii jest troche zabawy i dobrze by bylo zapytac odrazu kogos kompetentnego z duzym doswiadczeniem w tej dziedzinie. Na Shamo jest taka osoba - Dargh (poszukaj wsrod listy userow i w dziale Awaken, Darkfall)

btw.
sugestywny nick, obysmy sie doczekali kiedys twojego moda Modeuszu :rolleyes:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-03-2008, 01:20
Post #16




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 3
Nr użytkownika: 6 535
Dołączył: 07-03-2008

Witam!
Stworzylem mapke w FT Tools poslugujac sie tym krotkim poradnikiem.
Niestety nie moge w nia zagrac, po wlaczeniu "inna misja" w fallout tactics plansza jest cala czarna, widac tylko dolne menu i nic.

Wiecie co moge robic zle? Prosze o pomoc.
Z gory dzieki.
Pozdrawiam!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-03-2008, 01:49
Post #17




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 55
Nr użytkownika: 2 054
Dołączył: 23-03-2005

Czolem!
Mozliwe, ze przeoczyles ten fragment poradnika: "[...]Klikamy więc zakładkę Level. Teraz walimy w buttonik set top i zaznaczamy na mapie szczyt żółtej ramki. Teraz powtarzamy tę czynność z batonikiem set bottom i ustawiamy dno ramki.[...]".
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 22-08-2019, 10:17