Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

4 Strony « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Jagged Alliance 2, Zna ktoś? Gra ktoś?

post 17-12-2005, 21:02
Post #61




SHM-0
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 136
Nr użytkownika: 1 596
Dołączył: 27-07-2004

słuchajcie ludzie, mam problem z moim poczciwym JA2

otóż gdy próbuję zainstalować wyskakuje mi głupie okienko...

"16-bitowy podsystem Windows
C:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT. Ten plik systemowy nie nadaje się do uruchomienia aplikacji systemu MS-DOS lub MS Windoows. Wybierz przyczis Zamknij aby zakonczyc dzialanie aplikacji. (jest tez guzik Ignoruj ale nic nie daje)" po kliknieciu na zamknij lub ignoruj okno znika i instalka sie nie odpala

wie ktos o co chodzi?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-12-2005, 18:35
Post #62




SHM-4
Group Icon
Grupa: Persona Non Grata
Postów: 1 022
Nr użytkownika: 2 321
Dołączył: 23-06-2005

CYTAT (fire @ 17-12-2005, 19:17)
słuchajcie ludzie, mam problem z moim poczciwym JA2

otóż gdy próbuję zainstalować wyskakuje mi głupie okienko...

"16-bitowy podsystem Windows
C:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT. Ten plik systemowy nie nadaje się do uruchomienia aplikacji systemu MS-DOS lub MS Windoows. Wybierz przyczis Zamknij aby zakonczyc dzialanie aplikacji. (jest tez guzik Ignoruj ale nic nie daje)" po kliknieciu na zamknij lub ignoruj okno znika i instalka sie nie odpala

wie ktos o co chodzi?

Hmm - podawaj fire więcej szczegółów na przyszłość!
Jaki masz system?
Czy ten błąd masz po wrzuceniu płyty (przy autorunie), czy kiedy?
Próbowałeś odpalić bezpośrednio z płyty (przez plik setup)?

Co do błędu to wystarczy użyć Google'a <-- check this!

Sprawdź czy podany plik (AUTOEXEC.NT) istnieje, czy nie ma tam kilku jego kopii, i czy data jego modyfikacji zgadza się datą instalacji Windy - zdaje się, że trojan lub wirus mógł coś tam namieszać!

CYTAT ("Forum Enter'a")
... należy skopiować pliki autoexec.nt oraz config.nt z katalogu \Windows\Repair do \Windows\System32 (Windows 2000 używa katalogu \WinNT) ...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-12-2005, 20:51
Post #63




Newsman Shamo
Group Icon
Grupa: Newsman
Postów: 455
Nr użytkownika: 1 895
Dołączył: 22-01-2005

A ja wiem, a ja wiem.

Używasz XP ? Bo właśnie na XP miałem ten problem dość często.

A wiec........ uruchamiasz wyszukiwanie plików w windowsie START-->Wyszukaj-->Pliki lub foldery........Szukasz pliku Autoexec.nt..........dam sobie ręke uciąć że bedzie w folderze Repair :D ..........gdy już wiesz gdzie sie bydlak ukrył to znajdujesz go i przenosisz tam gdzie ma być czyli Windows-->System32.......i to wszystko :D

Jeśli to nie rozwiąże problemu to podam sie do dymisji i pójde na pielgrzymke do Jerozolimy :D

Edit: Właśnie doczytałem posta Smoq'a. I po co ja sie tak rozpisałem?

Ten post był edytowany przez Zdzisiu: 18-12-2005, 20:52
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 19-12-2005, 11:33
Post #64




SHM-4
Group Icon
Grupa: Persona Non Grata
Postów: 1 022
Nr użytkownika: 2 321
Dołączył: 23-06-2005

CYTAT (Zdzisiu @ 18-12-2005, 19:06)
[...]
Jeśli to nie rozwiąże problemu to podam sie do dymisji i pójde na pielgrzymke do Jerozolimy :D

Edit: Właśnie doczytałem posta Smoq'a. I po co ja sie tak rozpisałem?

Boś jest spamer okrutny :P

A tak wogóle to jak nie będzie tego pliku w repair (może tak sięzdarzyć) to nie rozwiąże to problemu! I co wtedy? ... wyślij mi kartkę z Jerozolimy ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 19-12-2005, 22:25
Post #65




SHM-0
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 136
Nr użytkownika: 1 596
Dołączył: 27-07-2004

smoq - napisalem ze gdy proboje instalowac, to chyba jasne ze po uruchomieniu setup.exe (lub 'zainstaluj' z autorana) ;p a co do Xp no to chyba jasne :D

a co do google... ogólnie to śpieszyło mi się i zapomniałem i w ogole moze za malo sprecyzowalem pytanie :>

tylko mnie nie pobijcie ;p

aha, zapomniałbym... dzięki :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-12-2005, 20:15
Post #66




SHM-4
Group Icon
Grupa: Persona Non Grata
Postów: 1 022
Nr użytkownika: 2 321
Dołączył: 23-06-2005

CYTAT (Shub Niggurath @ 24-12-2005, 15:08)
Święta mamy, a w związku z nim składa się życzenia. I o nich chcę napisać - czy ktoś z was wysyłał je Deidrannie? Bo ja tak. Zamówiłem bukiet czarnych, pomiętych i podeptanych róż i kazałem je dostarczyć ekspresem wraz z bilecikiem, którego treść przypominała coś takiego "mam nadzieję, że w końcu zdechniesz w męczarniach i że ja tam będę, żeby to oglądać". Gra wydłużyła się o interesującą scenkę, a moje życzenia po kilku godzinach czasu gry się sprawdziły ;)

Tak - jeden z wielu malutkich, acz cieszących gracza smaczków ;)
Nic tak nie poprawia humoru jak widok wkurzonej Deidranny ... tylko Eliota żal :P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-12-2005, 00:02
Post #67




SHM-2
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 666
Nr użytkownika: 1 829
Dołączył: 26-12-2004

No cóż, Elliot napewno się pogodził ze swoim losem :P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 19-05-2006, 23:05
Post #68




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 124
Nr użytkownika: 3 342
Dołączył: 16-05-2006

CYTAT
Lynks i Raven to małżeństwo

Nie Lynx i Raven tylko Raider i Raven to po pierwsze.
Po drugie na urodziny dostałem Jagged Aliance 2: Wildfire gra jest z********a oddział został powiększony do 10 osób, całkiem nowa historia, nowe mapy, nowi najemnicy do rekrutacji, nowe portrety dla własnej postaci, całkiem nowe bronie, a także zmieniona rozdzielczość. Obowiązkowa pozycja dla kazdego kto grał w i tak wypasioną 2. Polecam z całego serca.

Edit: Jest jeden minus gra jest za łatwa niestety nawet na trudnym poziomie ale w Wildfire'rze jest troche trudniej ^_^ .

Ten post był edytowany przez Monk: 11-06-2006, 19:11
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-01-2009, 19:19
Post #69




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

Ostatnio znowu zacząłem grać w JA2, tym razem z modem v1.13. Zwiększyli tam możliwości modowania, więc wreszcie miałem okazję się pozbyć paru rzeczy, które mnie tam wnerwiały:

Po pierwsze, zmieniłem dobór broni najemników i przeciwników - nie ma już tak, że najemnicy i armia zaczynają z pistoletami a kończą z superbronią i panuje totalny bałagan w uzbrojeniu.
Armia jest uzbrojona w M16A1 i M60. Do tego dochodzą M79 i M72. Jako pancerze służą stalowe hełmy i flak vesty.
Najemnicy z IMP zaczynają z kevlarowymi hełmami i kamizelkami, karabinkami C7, mini-granatami, granatami dymnymi i noktowizorami pierwszej generacji.

Po drugie dwukrotnie zwiększyłem zasięgi broni palnej (oprócz pistoletów) i wzroku tak by nie było sytuacji w, których rzut granatem ma większy zasięg niż granatnik. W ten sposób strzelaniny są dłuższe, bo nie można od razu podejść na odległość pozwalającą słabemu żołnierzowi z kiepską bronią trafiać raz za razem.

Po trzecie zmieniłem ceny broni na te z GURPSa. Zwykłe karabinki za 5000$ wydają mi się podejrzane.

Po czwarte przyciąłem zasoby żołnierzy Deidranny, tak by nie mogła tworzyć nowych żołnierzy - i tak już występują w obłędnych ilościach w porównaniu z liczbą ludności cywilnej.

Zmiany które zrobiłem nastawione są głównie na grę w trybie Iron Man. Jak na razie jestem z nich zadowolony, może jak je dopracuję, wydam je jako małego moda.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 11-02-2009, 15:09
Post #70




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 437
Nr użytkownika: 87
Dołączył: 24-11-2002

Ja również modowałem JA2 1.13 dawno dawno temu, w odległej galaktyce... mam nadzieję, że pojawi się jakiś godny następca JA2, z tym że ja wolałbym tryb real time z aktywną pauzą.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 12-02-2009, 09:13
Post #71




Snajper Kontaktowy Ojciec Założyciel fMUDa
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 788
Nr użytkownika: 319
Dołączył: 22-02-2003

No to czekam :) co jak co ale takiego ja sobie nie odmówię.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 13-02-2009, 11:45
Post #72




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 178
Nr użytkownika: 2 168
Dołączył: 28-04-2005

Teraz jak skończę Operation Flashpoint, to zabieram się za Jagged Alliance2. Miło jest odświeżyć sobie pamięć takimi legendami.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

4 Strony « < 2 3 4
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 20-11-2019, 02:03