Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

4 Strony < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> GTA IV

post 05-12-2008, 23:35
Post #41




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 584
Nr użytkownika: 590
Dołączył: 12-06-2003

QUOTE(TMorbid)
Salomonie

QUOTE(Napis pod moim avatarem)
SALMON!!! bez "o"

QUOTE(Moja sygnatura)
SALMON! SALMON! I jeszcze raz SALMON! Jak taka ryba a nie żaden salomon! Czytać uważnie!

Tak złe są moje pierwsze wrażenia odnośnie GTA, jutro trochę poszukam po internecie. Może trafi się rozwiązanie tych zwisów. Na razie nie mam siły żeby się z tym pieprzyć i zara idę spać.
Ogólnie GTA IV jest bardzo fajną grą, miałem okazję trochę pograć wcześniej u kumpla na X-pudle. Bardzo mnie zdenerwowało osranie polskich graczy, kombinacje norweskie, które trzea wykonać przed uruchomieniem i te zwisy.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 05-12-2008, 23:38
Post #42




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 585
Nr użytkownika: 7 827
Dołączył: 03-08-2008

Ej bez "agressora" ;) Odruchowa literówa to wszystko ^_^ Czyli gra się okej, tylko z kompatybilnością jest kłopot tak? ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 05-12-2008, 23:40
Post #43




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 584
Nr użytkownika: 590
Dołączył: 12-06-2003

Tak, na X-boksie grało się super, gra jest ogólnie super, tylko wersja PC zje***a.
Co do nicka, to zbyt wielu osobom się taka odruchowa literówka zdarza i mnie to już irytuje (nie od dziś :) ).
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 05-12-2008, 23:43
Post #44




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 585
Nr użytkownika: 7 827
Dołączył: 03-08-2008

Eh znam to z autopsji, tym bardziej mi głupio ;) No ale i tak sprawdzę, może łaty coś w tej kwestii zmienią :) Choć przy moim syfie z sterami, obawiam się najgorszego :(


QUOTE(el_g @ 10-03-2008, 16:45)
QUOTE(Blade)
Nie wiem co ty tutaj tak kochasz. Ja bym wolal miec xboxa 360 niz ps3.
Jak to co? Wszystko!
Jesli wolisz 360 od nowego PS'a to trzeba Ci to wybaczyc, mlody jeszcze jestes.
*




PS2 kupiłem dla trzech gier: God of War1/2 i killzone ;) Jak wyjdą sequele to pewnie zacznę myśleć nad ps3 :)

Ten post był edytowany przez TMorbid: 05-12-2008, 23:48
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-12-2008, 08:03
Post #45




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 584
Nr użytkownika: 590
Dołączył: 12-06-2003

Tja, jeśli konsola to PS3.
Mam trzech kumpli z X-klockami, wszyscy już wysyłali swoje konsole na gwarancję. Wyje to coś jak odkurzacz, jest brzydszy od PS3. Poza tym Microsoft nie mam pojęcia czemu nie dodał swojej "wspaniałej" przeglądarki internetowej. Można podłączyć do konsoli internet, ale do surfowania i tak trzeba mieć komputer (Brawo Microsyf, kochamy Cię). No i według wielu osób X-kloc jest lepszy, bo można na nim grać w piraty.
PS3 jest co prawda droższy, no ale niestety za jakość trzeba płacić. Ja w chwili obecnej niestety na konsolę sobie za bardzo pozwolić nie mogę. Wszak jeśi konsola to i jakiś tivik, a jak next-gen to i tivik HD. Ja niestety nie mam zwyczaju chomikowania kasiory i przy niewielkich "dochodach" łatwiej jest mi co jakiś czas kupić jakąś część do kompa niż uzbierać na konsolę. Poza tym gry są średnio stówę droższę, a to jest już duża różnica.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-12-2008, 07:07
Post #46




I-szy Sekretarz SHAMO
Group Icon
Grupa: Założyciel
Postów: 2 972
Nr użytkownika: 1
Dołączył: 01-11-2002

U mnie GTA chodzi bez zarzutu. Nie wisi i chodzi w miare płynnie :).
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-12-2008, 11:55
Post #47




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 584
Nr użytkownika: 590
Dołączył: 12-06-2003

Szczęściarz. Mi nestety nie bangla, nie mam pojęcia o co chodzi i na forum gtasite też specjalnie nikt nie wie czemu tak się dzieje. Próbowałem już różnych sposobów i kupa :(
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-01-2009, 10:41
Post #48




Snajper Kontaktowy Ojciec Założyciel fMUDa
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 788
Nr użytkownika: 319
Dołączył: 22-02-2003

Tytuł jest wyjątkowo spaszczony na pc ... zaczynając od problemów z uruchomieniem aż po samą grę.
Mimo ze bangla całkiem przyjemnie a grafa nawet nawet nie tego się spodziewałem za no tak czy nie siak grube pieniądze.
Wstyd .
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-01-2009, 11:01
Post #49




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 585
Nr użytkownika: 7 827
Dołączył: 03-08-2008

Grafika trochę ssie jednak, ale najbardziej mnie dziwi fakt iż nie mogę uruchomić textur i zasięgu widzenia na maxa, bo pisze że kartą jest już przeciążona... To jakaś bzdurą, bo nawet jak forcewarem wymuszę anty aliasing x8 i masę innych rzeczy to gra chodzi bardzo gładko... Mam nadzieje że jest możliwość obejścia tych kłamliwych ustawień.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-01-2009, 12:04
Post #50




Outlander
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 399
Nr użytkownika: 3 132
Dołączył: 03-03-2006

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-01-2009, 19:59
Post #51




Ruda™
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 304
Nr użytkownika: 2 965
Dołączył: 07-01-2006

Micronus, a tak sobie myślałam wcześniej, czy tego nie wkleić. GTA IV ma 1 zaletę - dzięki niej obśmiałam się jak norka przy tym filmiku. xD
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-01-2009, 20:51
Post #52




Hetman Wielki Wąsaty
Group Icon
Grupa: Crossroads
Postów: 409
Nr użytkownika: 2 951
Dołączył: 02-01-2006

I weź tu nie kup pirata dla sprawdzenia :P Kupujesz oryginał, gra się wiesza, bo twórcy mają cię głęboko tam-gdzie-słońce-nie-dochodzi. Teraz pewnie mi się dostanie :pobity: W ogóle reklamacje są uznawane?

Obsy, napisz jaki masz sprzęt ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-01-2009, 21:51
Post #53




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 584
Nr użytkownika: 590
Dołączył: 12-06-2003

Ja mam pentium Dual Core E2160@3GHz, 2GB RAM i GF 8800GT. Po reinstalacji Windowsa gra śmiga na średnio-wysokich (z akcentem średnio) detalach w rozdzielczości 1152x864.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-01-2009, 23:33
Post #54




Snajper Kontaktowy Ojciec Założyciel fMUDa
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 788
Nr użytkownika: 319
Dołączył: 22-02-2003

Mój złom :
Procesor:
Intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs)
Memory:
4092MB RAM
Hard Drive:
250 + 500 +320
Video Card:
NVIDIA GeForce 8800 GT

Gram w rozdziałce 1440x900x75
NA detalach średnio wysokich - no bangla bez przycinania - więcej nie dawałme bo pieprzyło coś ze nie uciągnie ale po przeczytaniu posta Morbid spróbuje wycisnąć sok z cytrynki.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-01-2009, 00:16
Post #55




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 572
Nr użytkownika: 2 509
Dołączył: 22-08-2005

QUOTE(Morbid)
QUOTE(Blade)
Nie wiem co ty tutaj tak kochasz. Ja bym wolal miec xboxa 360 niz ps3.
QUOTE(el_g)
Jak to co? Wszystko!
Jesli wolisz 360 od nowego PS'a to trzeba Ci to wybaczyc, mlody jeszcze jestes.

PS2 kupiłem dla trzech gier: God of War1/2 i killzone ;) Jak wyjdą sequele to pewnie zacznę myśleć nad ps3 :)
QUOTE(el_g)
A jesli ktos ma watpliwosci, ze "trojka" nie deklasuje 360 i Wii wystarczy troche poczekac. Choc nowa konsola Sony wyszla ze sporym opoznieniem na rynek amerykanski i europejski, mysle, ze w ciagu roku lub dwoch nikt nie bedzie mial watpliwosci, ktora z konsol nowej generacji jest najlepsza.
Mniej wiecej wtedy tez powinny zaczac na nowego play'a wychodzic gry, ktore beda potrafily wykorzystac drzemiaca w nim moc.
Sequele pewnie wyjda. Jak znam zycie to tylko kwestia czasu. Zreszta na PS3 wychodza juz swietne gry, ze wspomne tylko o Little Big Planet i oczywiscie GTA IV (coby offtopu nie bylo ^_^). Instalacja najnowszej wersji trwa nie wiecej niz wypalenie dwoch fajek. A po uruchomieniu gry wszystko ladnie i plynnie smiga ^_^
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-01-2009, 10:06
Post #56




SHM-4
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 1 298
Nr użytkownika: 1 951
Dołączył: 13-02-2005

nie wiem czemu tak isę czepiacie X-boxa. Dla mnie, przecietnego zjadacza PCtoweo chleba, który chciał sobie kupić "coś do popykania na nowym telewizorze" wybór był prosty - popatrzyłem na cenę konsoli, cenę gier na nią, tytuły które wyszły na jedną i drugą. WYszło mi na to, ze x-box jest lepszy, to kupiłem. Nie dorabiam do tego ządnej ideologi, i tak wszystkie konsole ssą nawet w dziedzinie gier komputerowych, a celująć nie_na_myszce mozna się pociąć.

GTA IV jest całkiem fajne, ma niezłą fabułkę i zostało pozbawione wielu rzeczy które mnie denerwowały np. w San Andreas. Wydaje mi się też, ze jest bardziej realna- nie uświadczysz już latających w powietrzu apteczków, pancerzyków itp.

Jedyne co mnie wkurza, to to, że poziom trudności jest na prawdę niski. Średnio rozgarnięty gracz nie będzie miał problemów z przejściem gry, a tym trochę bardziej zaawansowanym będzie przeszkadzał brak oporu. Chyba muszę się jeszcze do tego przyzwyczaić, ale wydaje mi się, że taki juz urok konsolówek :P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-01-2009, 13:50
Post #57




Mechanik
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 450
Nr użytkownika: 2 326
Dołączył: 25-06-2005

QUOTE(Kamil @ 03-01-2009, 13:17)
Przesadzasz. Mam w domciu COD5 na xboxa i tylko na początku były kłopoty z przyzwyczajeniem się, potem już zupełnie bezwiednie siekałem japońców seriami z mojego Tommy Guna ;)

Chciałbym Cię widzieć, jak grasz po sieci z kimś używającym myszy do celowania. :D

A co do tematu - kolega ma oryginał, chwali sobie, nie miał żadnych problemów z instalacją, uruchomieniem, itp., a high-endowego sprzętu nie ma. :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-01-2009, 13:52
Post #58




SHM-0
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 169
Nr użytkownika: 6 762
Dołączył: 25-03-2008

QUOTE(entrop @ 03-01-2009, 10:21)
Jedyne co mnie wkurza, to to, że poziom trudności jest na prawdę niski. Średnio rozgarnięty gracz nie będzie miał problemów z przejściem gry, a tym trochę bardziej zaawansowanym będzie przeszkadzał brak oporu. Chyba muszę się jeszcze do tego przyzwyczaić, ale wydaje mi się, że taki juz urok konsolówek :P

Kilka trudniejszych misji w ciągu gry się znajdzie, chociaż jedynymi, które sprawiły mi prawdziwe kłopoty były te, które powtarzałem ze względu na słabe AI prowadzące do śmierci towarzyszący NPCe i misje z respawnującymi się w nieskończoność wrogami. Ale to tylko ze względu na moją tendencję do sczyszczania całych poziomów i niepozostawiania za sobą niczego prócz zimnych zwłok - kilka prób trzeba było poświęcić, żeby zorientować się, że eliminacja wszystkiego co się rusza nic tu nie da i trzeba po prostu biec przed siebie do wyjścia.

A ogólny niski poziom trudności to raczej nie wina tego, że gra wyszła rdzennie na konsolę (te trudniejsze gry z zeszłego roku są multiplatformowe, jak Bionic Commando albo Mirror's Edge), tylko bardziej ogólny trend w branży i raczej gry będą jeszcze prostsze do ukończenia. Wystarczy posłuchać, co ma do powiedzenia na ten temat Peter Molyneux, którego słowami zbytni bym się nie przejmował (w końcu PM skończył się na Kill 'em All... tzn. na Dungeon Keeper), gdyby nie to, że jest on dość wpływową osobą w świecie gier komputerowych.

QUOTE
On the gaming front, GTA IV was a real moment for the industry. Rockstar nailed how you characterise a game and their engine and cut sequences are state of the art. However, only a few people actually saw all the cut sequences because the game was so tough to play. Are we making games too difficult? That's a question the industry has been asking itself of late.


EDIT:

QUOTE
A co do tematu - kolega ma oryginał, chwali sobie, nie miał żadnych problemów z instalacją, uruchomieniem, itp., a high-endowego sprzętu nie ma. smile.gif

Bo problemem GTA IV nie są aż tak wysokie wymagania, tylko to, że nawety spełniając zalecane nie jesteś w stanie określić, czy gra ci pójdzie. Kuzyn ma niemal identyczny komputer, jak ja, przede wszystkim dokładnie ten sam model karty graficznej. U mnie z grą nie ma problemu, u niego nie da się grać ze względu na brak większości tekstur.

Ten post był edytowany przez Jim Cojones: 03-01-2009, 13:58
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-01-2009, 14:09
Post #59




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 584
Nr użytkownika: 590
Dołączył: 12-06-2003

QUOTE(Jim Cojones @ 03-01-2009, 14:07)
Bo problemem GTA IV nie są aż tak wysokie wymagania, tylko to, że nawety spełniając zalecane nie jesteś w stanie określić, czy gra ci pójdzie. Kuzyn ma niemal identyczny komputer, jak ja, przede wszystkim dokładnie ten sam model karty graficznej. U mnie z grą nie ma problemu, u niego nie da się grać ze względu na brak większości tekstur.

A czy kuzyn instalował najnowsze sterowniki do karty graficznej (te dedykowane niby specjalnie dla GTA IV)?? Podobno w większości przypadków eliminuje to problem z brakiem tekstur. A jeśli nie to polecam forum vortalu gtasite, może tam znajdzie się jakieś rozwiązanie.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-01-2009, 14:34
Post #60




Mechanik
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 450
Nr użytkownika: 2 326
Dołączył: 25-06-2005

QUOTE(Jim Cojones @ 03-01-2009, 14:07)
Bo problemem GTA IV nie są aż tak wysokie wymagania, tylko to, że nawety spełniając zalecane nie jesteś w stanie określić, czy gra ci pójdzie. Kuzyn ma niemal identyczny komputer, jak ja, przede wszystkim dokładnie ten sam model karty graficznej. U mnie z grą nie ma problemu, u niego nie da się grać ze względu na brak większości tekstur.

Nie chodzi mi o wymagania, bo mojemu kumplowi na wysokich ta gra chyba nie działa. Chodzi o sam fakt braku problemów z wszelkimi teoretycznie znikającymi teksturami, błędami przy instalacji itp. :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

4 Strony < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 13-11-2019, 17:13