Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

2 Strony  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Granie w Kłejka na padzie (!)

post 03-01-2009, 19:14
Post #1




Mechanik
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 450
Nr użytkownika: 2 326
Dołączył: 25-06-2005

Z wątku o GTA IV:
QUOTE(entrop @ 03-01-2009, 17:35)
A czy uwżaszasz, że mógłbyś zagrać na padzie w np. quake 3 jakby wszyscy inni mieli myszki?
quake 3 wygląda tak: (...)

Q3 to jest jeszcze np. w porównaniu do Q1 dość ślamazarny IMO. :) A Q1 dzisiaj wygląda tak:
http://www.youtube.com/watch?v=4FJTfE9YdUU
Trochę więcej rozgrywki:
http://www.youtube.com/watch?v=FeyIg-y7bd8

Granie w to na padzie? Rany boskie... :D Ciekawe czy jest obsługa pada w Q1. :> Jakby co to się możemy spróbować, jakby ktoś chciał na padzie walczyć. :) Ja jestem cienki w to, więc nie ma ryzyka, że wygram przez umiejętności. :D

Edit: ooohoho, tego nie widziałem jeszcze, niezłe:
http://www.youtube.com/watch?v=5kT_WGrL3Fs&fmt=18 (jak komuś za wolno ładuje, obciąć &fmt=18 z URLa)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-01-2009, 19:29
Post #2




Silent Spamer
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 073
Nr użytkownika: 1 527
Dołączył: 01-07-2004

Moglibysmy "normalnie" pograc w Q :(
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-01-2009, 19:51
Post #3




Mechanik
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 450
Nr użytkownika: 2 326
Dołączył: 25-06-2005

A to swoją drogą. Ja się obcykałem w temacie, są wygodne instalatory do tego, kolorowe menu itp. pierdółki, są rozmaite paczki z teksturami, reaktywujemy SQL? :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-01-2009, 20:20
Post #4




Snajper Kontaktowy Ojciec Założyciel fMUDa
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 788
Nr użytkownika: 319
Dołączył: 22-02-2003

"Lepiej kota straszyć indykiem niż w Quake grać dżojstikiem"
q3 w porównaniu z g1 to gra z wiecznym slow motion.

A znajdą się dobrzy gracze ? Na poziomie KDS i Potforka ?
Pozatym głosuje za modem Navy Seal
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-01-2009, 20:25
Post #5




Hetman Wielki Wąsaty
Group Icon
Grupa: Crossroads
Postów: 409
Nr użytkownika: 2 951
Dołączył: 02-01-2006

W ogóle jak to będzie wyglądać na 24" monitorze...?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-01-2009, 20:41
Post #6




Mechanik
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 450
Nr użytkownika: 2 326
Dołączył: 25-06-2005

A co ma monitor do rzeczy? Jak sobie ustawisz, tak będzie wyglądało, nie masz limitu rozdzielczości przecież...:>

Ej, ale ja kdsa trochę chyba tłukłem, a nie jestem dobry. :P W ogóle on tu się pojawia jeszcze czasami? :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-01-2009, 21:49
Post #7




Hetman Wielki Wąsaty
Group Icon
Grupa: Crossroads
Postów: 409
Nr użytkownika: 2 951
Dołączył: 02-01-2006

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ma do wyboru rozdzielczość 1920x1200?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-01-2009, 21:54
Post #8




Włóczęga
Group Icon
Grupa: OUTPOST
Postów: 504
Nr użytkownika: 1 779
Dołączył: 01-12-2004

Co do Quake I, jest port na platformę Android. Granie telefonem komórkowym jest większym masochizmem niż padem.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-01-2009, 22:54
Post #9




Snajper Kontaktowy Ojciec Założyciel fMUDa
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 788
Nr użytkownika: 319
Dołączył: 22-02-2003

Tails próbowałem Ci i powiem że w zasadzie nie było by źle - o ile każdy by grał na telefonie.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-01-2009, 23:30
Post #10




Włóczęga
Group Icon
Grupa: OUTPOST
Postów: 504
Nr użytkownika: 1 779
Dołączył: 01-12-2004

Spicmir, ale klawiszami czy taką zabawką?

Klawiszami to sam nie miałem okazji grać ale słyszałem dużo negatywnych zdań o tym. Rozwiązanie takie jak na filmiku jednak imho mogłoby pozwolić na nawet całkiem dynamiczne ruchy...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-01-2009, 00:35
Post #11




Mechanik
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 450
Nr użytkownika: 2 326
Dołączył: 25-06-2005

QUOTE(Kilroy @ 03-01-2009, 22:04)
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ma do wyboru rozdzielczość 1920x1200?
*


U mnie pokazuje nawet 2xxx na 15xx, ale z racji siedzenia na 17 calowym monitorze nie mam jak tego sprawdzić. Jak nie ma do wyboru, to można zawsze dopisać, kod źródłowy jest ogólnodostępny. :P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-01-2009, 01:45
Post #12




Silent Spamer
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 073
Nr użytkownika: 1 527
Dołączył: 01-07-2004

Do Q3 jest jeszcze mod na ktorym gra okolo 40% graczy i przyspiesza on rozgrywke ;)

Chetnie bym pogral w q1, albo w q3 ;]
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-01-2009, 02:24
Post #13




Mechanik
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 450
Nr użytkownika: 2 326
Dołączył: 25-06-2005

Zapewne mówisz o Pro Mode wzorowanym na fizyce i rozgrywce Quakeworlda, czyli starego dobrego Q1. :)
Mi tam rybka, ale czysta instalka nQuake pozwala na granie legalne bez żadnych innych plików, w tym bez plików z oryginalnej gry. Ale w sumie jest też OpenArena - http://openarena.ws/ - które jest darmową i otwartą wersją Q3, z jako-taką kompatybilnością na poziomie uruchamiania modów (CPM działa!), więc też nie problem. :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-01-2009, 02:32
Post #14




Silent Spamer
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 073
Nr użytkownika: 1 527
Dołączył: 01-07-2004

no to dobra, pozostaje ustalenie terminu pierwszej rozgrywki :P

Ewentualnie ostateczne zadecydowanie miedzy q1 a q3 ;]
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-01-2009, 08:27
Post #15




Snajper Kontaktowy Ojciec Założyciel fMUDa
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 788
Nr użytkownika: 319
Dołączył: 22-02-2003

Tails nie no nie na takiej zabawce ... na n95 w 1 na klawiszach .
Ale wież jak by każdy tak grał poziom by był ujednolicony :D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-01-2009, 09:10
Post #16




Ruda™
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 304
Nr użytkownika: 2 965
Dołączył: 07-01-2006

Heh, nie miałam jeszcze okazji popróbować OA 0.8. Dajcie znać co i kiedy. :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-01-2009, 11:29
Post #17




Włóczęga
Group Icon
Grupa: OUTPOST
Postów: 504
Nr użytkownika: 1 779
Dołączył: 01-12-2004

QUOTE(Vic @ 04-01-2009, 03:39)
Zapewne mówisz o Pro Mode wzorowanym na fizyce i rozgrywce Quakeworlda, czyli starego dobrego Q1. :)
Mi tam rybka, ale czysta instalka nQuake pozwala na granie legalne bez żadnych innych plików, w tym bez plików z oryginalnej gry. Ale w sumie jest też OpenArena - http://openarena.ws/ - które jest darmową i otwartą wersją Q3, z jako-taką kompatybilnością na poziomie uruchamiania modów (CPM działa!), więc też nie problem. :)
*


OpenArena to nie taki zły wybór. Część map to nawet remake tych co były w Quake 1.
Btw. jest jeszcze jedna alternatywa Nexuiz. Wypaśnie zmodyfikowany silnik Quaka 1 ale nie miałem okazji testować.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 05-01-2009, 09:35
Post #18




SHM-3
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 871
Nr użytkownika: 14
Dołączył: 03-11-2002

To i ja bym kcial pograc w q1!
Odmozdzyc sie totalnie w okresie abstynencji ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 05-01-2009, 15:01
Post #19




SHM-4
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 1 298
Nr użytkownika: 1 951
Dołączył: 13-02-2005

A może pójść na kompromis i wybrać q2? :P swojego czasu odnosiłem na tym polu spore sukcesy 8)

tak czy inaczej wszystkie quejki mam na dysku, quakeworlda tyż, więc dajcie znać co i kiedy i sie piszę.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 05-01-2009, 16:22
Post #20




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 497
Nr użytkownika: 850
Dołączył: 01-09-2003

Hm... w FPP raczej cienki jestem, ale jakby coś to quakeworld albo q2 z chęcią :D Co najwyżej nabijecie sobie na mnie fragi :D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Strony  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 19-11-2019, 15:15