Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

3 Strony < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> [F3] Wywalańsko do Windy, czyli gram sobie i nagle łubudu :(

post 28-11-2008, 14:54
Post #41




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 63
Nr użytkownika: 3 779
Dołączył: 13-10-2006

QUOTE(Temporal @ 28-11-2008, 09:30)
Ale tutaj fanboyow bethesdy :P Czemu wiekszosc z was nie moze przyznac ze poprostu oni spieprzyli robote to probojecie bronic ich ze wszystkich sil ze to wszyscy maja za slabe kompy ze to wirusy na dysku ze to reinstalnac system trzeba itd. Jakos z innymi grami nie ma takich problemow poprostu F3 jest spieprzony pod tym wzgledem i musi sobie zwisnac raz na jakis czas. Zainstalowalem sobie tego nowego patcha i moze jest lepiej jednak nie oznacza to ze raz na jakis  czas i tak czeka zwiecha badz powrot do windy.
*


Noooo to fanbojostwo wali aż nos zatyka.
Sęk w tym, że bugi i crashe nie oznaczają, że gra jest do niczego.
Waliło się strasznie Arcanum, wywalał KOTOR2, Bloodlines był legendą zbugowania.
A o Falloucie 2 bez patcha nawet nie wspominam. Mógł konkurować spokojnie z Bloodlines w walce o największą liczbę bugów.

Sęk w tym, że trzeba mieć trochę lat aby pamiętać jak działał F2 bez patchy. A nie jakieś dziwne teksty walić.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2008, 14:57
Post #42




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 16
Nr użytkownika: 8 818
Dołączył: 23-11-2008

Ale przeciez to nie pierwszy przypadek i duzo osob ma to samo ale oczywiscie Deat©hClaw bedziesz udawal ze pierwszy raz o czym takim slyszysz.

A co do LoveBeer to wychodzi ze niby mam teraz pirata tak? Ludzie litosci. Do was to chyba nic nie przemawia nie mozliwe to jest ze gra jest niestabilna natomiast na bank jest to spowodowane lataniem po stronach porno jak w ktoryms watku doczytalem a teraz wychodzi ze mam pirata bo orginala nie sprawia zadnych problemow.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2008, 14:58
Post #43




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 585
Nr użytkownika: 7 827
Dołączył: 03-08-2008

Jak wcześniej giera mi chodziła dobrze (mimo masy modów), to teraz to crash średnio po pół godziny się robi... Zwłaszcza przy sejvie;/ A o kompa dbam, nie zassysam tony porno, piratów ani w zasadzie niczego, więc chyba powinno działać dobrze? :(

A kłótnia u góry jest totalnie z dupy, to może być wina wszystkiego, od sterów po jakikolwiek element Waszego kompa. Kolega ma pirata i nie narzeka na crash, drugi ma tego samego i się wywala co chwila, mimo iż ma lepszy komp. I chyba z połowa znajomych ma oryginał i kilka osób też narzeka ;)

EDIT w zasadzie gra zaczęła się wieszać... po wgraniu łatki która miała temu zaradzić ;)

Ten post był edytowany przez TMorbid: 28-11-2008, 17:05
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2008, 16:54
Post #44




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 16
Nr użytkownika: 8 818
Dołączył: 23-11-2008

No i wlasnie o tym mowie. Ja nie chce zbluzgac userow tego forum tylko smieszy mnie gdy ktos na sile wmawia mi ze to moja wina. Ze produkt jest jak nabajardziej stabilny a wina lezy po uzytkownikach. Jest to problem czesty i nie dotyczy osob ktore maja stary sprzet tylko tez pozadne maszyny. Jest to wszystko wina produkty ktory z czyms sie tam gryzie a mnie jako klientowi nie obchodzi czy gra nie lubi xp visty, ofiica oraz innych rzeczy. Ja place i wymagam. Jako klient przed zakupem powinienem dowiedziec sie wszystkiego na temat produktu i z podanym wiadomosci jakis nikt nie informuje mnie o tym ze nie moge miec jakiegos kodeka na dysku musze liczyc sie ze raz na 2h zwiecha jest normalna itp. Z tego co wiem spelniam wszystkie normy by pograc sobie w ta gre. Jesli ktos kupuje jakis np.sprzet elektroniczny i pozniej okazuje sie ze jest wadliwy to ma prawo o reklamacje i wyklocanie sie ze dostal co innego niz go zapewniano. Gra tez jest produktem i nie bylem swiadomy tego ze wydajac pieniadze na orginala dostane takie cos.

Jakos do innych gier nie ma tekstow w stylu: wchodzisz na strony porno wiec gra ci nie dziala, albo masz oficca na dysku wiec sam sobie jestes winien itp.

Mam nadzieje ze wiecej osob zrozumie o czym pisze ale i tak sie ciesze ze nie wszyscy sa betonem i nie stoja twardo przy swoich racjach podawajac argumenty ktore wsumie nie sa argumentami.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2008, 17:18
Post #45




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

QUOTE(Temporal @ 28-11-2008, 14:59)
Ale przeciez to nie pierwszy przypadek i duzo osob ma to samo ale oczywiscie Deat©hClaw bedziesz udawal ze pierwszy raz o czym takim slyszysz.
*


OMG... A czy ja pisze, ze pierwszy raz o tym slysze? Twierdze jedynie, ze u mnie nic zlego sie nie dzieje i to taka zbrodnia?

No dobra, przeczytalem tu i na forach mase postow dotyczacych problemow... ale co to ma do rzeczy? Ani nie chwale Beth za to, ze mi gra smiga, ani jej potepiam, za to, ze sie wysypuje innym. Nienawidze oceniania gry typu: 'Widzialem, jak gral kolega, bylo swietnie', albo 'Kolega mi mowil, ze gra jest do d**y, wiec daje 1'. Nie rozumiem wiec czemu mialbym sugerowac sie panikowaniem innych...

Jesli uwazasz, ze w jakimkolwiek poscie chwale Bethesde za stabilnosc gry, to poprosze cytat.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 29-11-2008, 16:09
Post #46




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 314
Nr użytkownika: 4 080
Dołączył: 27-01-2007

@ Temporal
Zanim zaczniesz się mądrzyć, poczytaj sobie tematy dotyczące oceny zarówno wartości merytorycznej gry, jak i jej stabilności. Następnie wyciągnij wnioski i wymień z nicka wszystkich fanboyów Bethesdy, których miałeś na myśli.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 01-12-2008, 19:36
Post #47




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 16
Nr użytkownika: 8 818
Dołączył: 23-11-2008

Zeby nie bylo klotni bo nie o to chodzi :P no to przyznam sie ze zle zrozumialem wczesniejszy post deathclawa i chyba on moj w pewnym sensie tez :D

Jak tobie dziala to okej cieszyc sie mozesz i nie musisz nikogo przeklinac ale zrozum ze jednak innym sie wykrzacza i wcale nie jest to wina userow. Nie wiem jaka masz wersja ale z tego co wiem to ta od cenegi tak ma i trzeba to przebolec.

A z tymi fanboyami to moj zarzut oparlem nie tylko na tym watku ale czytajac wczesniej rozne posty na tym forum. Sa tacy ludzie co udaja ze nie widza faktow i za wszelka cene proboja udowodnic ze winna lezy tylko po stronie userow. Ja tam nie stroje po zadnej stronie nie mam nic do "zlej bethesdy" ktora wziela sie za fallouta ale jednak wkurza mnie to ze dostalem taki niestabilny produkt. Ponoc na forum bethy ludzie rozni sie pluja wiec wychodzi z tego ze wszystkie wersje nie sa za stabilne.

Tak czy siak peace and love
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 01-12-2008, 19:45
Post #48




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

QUOTE(Temporal @ 01-12-2008, 19:38)
Jak tobie dziala to okej cieszyc sie mozesz i nie musisz nikogo przeklinac ale zrozum ze jednak innym sie wykrzacza i wcale nie jest to wina userow. Nie wiem jaka masz wersja ale z tego co wiem to ta od cenegi tak ma i trzeba to przebolec.
*


No ja mam od Cenegi podstawowke :> ...

QUOTE(ja)
Ja nie wiem, co Wy macie z tymi Falloutami smile.gif ... Ja gram majac wlaczonego tlena, xfire, firefoxa - dzisiaj mi sie nawet jeszcze skanowanie antywira zalaczylo i zminimalizowalo F3. Nic sie jednak z gra nie stalo - maksymalizowalem i nawet sama zapauzowala - sprytna bestia biggrin.gif ...

Nie zawalam tutaj winy na kogokolwiek. Nie wiem, moze u mnie chodzi bez problemow, bo mam system 64bitowy na 64bitowym procku, albo dlatego, ze czyscilem go na kilka tygodni przed dostaniem Fallout 3. Faktem jest tylko, ze u mnie chodzi bez problemow (chociaz na srednich wymaganiach, bo za slaby sprzet) i ten fakt wlasnie stwierdzam, nic wiecej...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-12-2008, 09:26
Post #49




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 63
Nr użytkownika: 3 779
Dołączył: 13-10-2006

Różne rzeczy mogą mieć wpływ. Ostatnio zainstalowałem nowe stery od NV. I powiem, że Fallout 3 wykracza mi się częściej niż poprzednio. Zrobił mi nawet nagły i nieprzewidziany restart. Do poprzednich sterów nie wrócę - bo nowych wymaga AoC, więc jestem w kropce.

Nie da się ukryć, że gra mogłaby być bardziej stabilna. I jakaś wina Beth w tym wszystkim jest.
Nawet można pokazać co skopano najbardziej. IMHO - jeśli ktoś próbował strzelać z rail spike guna - albo pooglądał sobie zabawne zrzuty z F3 - to wie, że źródłem sporej części problemów jest fizyka w grze. Gdzieś tkwi solidny bug.

Niemniej nie znam współczesnego RPG, który by się nie wysypywał bez patchy.
Dalej - sam dokładam do pieca - bo kręcony mam i procek i kartę - więc o co mogę mieć pretensję?


User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-01-2009, 11:33
Post #50




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 4
Nr użytkownika: 9 495
Dołączył: 24-01-2009

QUOTE(Morbid @ 28-11-2008, 15:13)
Jak wcześniej giera mi chodziła dobrze (mimo masy modów), to teraz to crash średnio po pół godziny się robi... Zwłaszcza przy sejvie;/ A o kompa dbam, nie zassysam tony porno, piratów ani w zasadzie niczego, więc chyba powinno działać dobrze? :(

A kłótnia u góry jest totalnie z dupy, to może być wina wszystkiego, od sterów po jakikolwiek element Waszego kompa. Kolega ma pirata i nie narzeka na crash, drugi ma tego samego i się wywala co chwila, mimo iż ma lepszy komp. I chyba z połowa znajomych ma oryginał i kilka osób też narzeka ;)

EDIT w zasadzie gra zaczęła się wieszać... po wgraniu łatki która miała temu zaradzić ;)
*


Zgadzam się grałem sobie normalnie aż do czasu dojścia do superdupermarketu i od tej chwili zaczeło wywalać do windy napisałem do Cenegi jak nie to viva Media Markt i Cod 4

Edit Łatka nic nie dała i jak by gra się zaczeła przycinać.............

EDIT 2 w oknie wywaliło po 10 minutach..

Ten post był edytowany przez Ciastek: 25-01-2009, 11:49
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-01-2009, 12:14
Post #51




I-szy Sekretarz SHAMO
Group Icon
Grupa: Założyciel
Postów: 2 972
Nr użytkownika: 1
Dołączył: 01-11-2002

Problemem wywalania do windy można zniwelować poprzez zamknięcie wszystkich aplikacji działających w tle (np. gg które wysyła info o statusie, albo tlena). No i starać się nie przełączać Alt+Tab bo zauważyłem, że i ta operacja wpływa na niestabilność...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 25-01-2009, 12:30
Post #52




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 4
Nr użytkownika: 9 495
Dołączył: 24-01-2009

dobra xfire gg steam ale sterowniki od myszki działają w tle i nic nie zrobie bo inaczej mysz kaput Razer Diamonback 3G.

GG wszystko wyłączyłem i działa po pół h dopiero wywaliło :D

EDIT jest roziwązanie Z cenegi mi przysłali info że mam zakutalizować sterowniki od karty graficznej !!!

Ten post był edytowany przez Ciastek: 27-01-2009, 15:41
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

3 Strony < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 08-12-2019, 14:16