Star Wars Quiz
Portal | Blog | Album | Chat |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Star Wars Quiz
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Mnie wystarczy ^_^
Dajesz nastepne. Za niedlugo to tu bedzie "kacik dwojga". A ja nie mam glowy do ambitnych pytan... |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Kto został wielkim admirałem za zasługi polityczne?
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Jako, że nie ma długo odpowiedzi na pytanie, daję następne, tym razem proste: w jaki sposób zakończył życie wielki admirał Thrawn?
A odpowiedź na poprzednie brzmi: Ishin Il-Raz. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(Zoor @ 03-08-2007, 11:43) Jako, że nie ma długo odpowiedzi na pytanie, daję następne, tym razem proste: w jaki sposób zakończył życie wielki admirał Thrawn? Zamordował go jego ochroniarz. Mógłby rzec - "I ty, Rukhu, przeciwko mnie?". ;) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Dobra, dajesz pytanie. Wreszcie się coś ruszyło :)
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Też będzie proste. W AotC, na Coruscant, podczas pościgu za Zam Wesell jest scena, w której Obi Wan spogląda w dół i widzimy wielopoziomowy, efektowny ruch "uliczny" <nie wiem, czy w przypadku pojazdów antygrawitacyjnych można jeszcze nazywać ruch ulicznym ;)>.
Jaki easter egg ukryli w tej scenie twórcy dla maniaków sprawdzających filmy klatka po klatce? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
X- Winga ściganego przez co najmniej dwa TIE - Fightery ^_^
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Wise Your words are. ;) Pora na Twoje pytanie.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Jak Han Solo rozpoznał szpiega w drodze na Mytus VII?
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Podał swoim towarzyszom blędne informacje na temat numerka planety, po czym szpieg ujawnił się sam.
Pytanie kolejne, proste tym razem - gdzie znajdowała się Akademia Jedi po zniszczeniu tej na Yavinie 4? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Można powiedzieć, że Akademia Jedi znajdowała się na Niszczycielu Gwiezdnym "Errant Venture", który należał do jednego teścia ;) Rycerza Jedi oraz w dawnych kompleksach laboratoryjnych "Otchłani Maw" czy jak to się zwało, gdzie Admirał Daala pilnowała dawniej tajnego laboratorium Imperium.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Niezupełnie o to mi chodziło, ale uznaję tę odpowiedź. Twoja kolej :).
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Nie wiem czy będzie dobrze ale myślę że chodzi o zwalenie winy na rebeliantów za atak na stacje "The Wheel".
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
No gdzie tam :P. Takie banalne pytanie i nikt nie odpowiedział. Nieoficjalnym powodem stworzenia TIE x1 było to, że Vader był 'zmęczony' byciem zestrzeliwanym przez asa Imperium, Soontir Fela. Informację tę można znaleźć w komiksie X-wing Rogue Squadron: In the Empire's Service
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Hm... no to ja zadam proste pytanko, zlozone z 2 czesci.
Jak sie nazywal ciemny jedi, ktorego uczyl barrakis podczas szkolenia nowych zastepow osob, poslugujacych sie ciemna strona mocy i jakiego innego ucznia pokonal, by zostac najciemniejszym jedi drugiego imperium. Ten post był edytowany przez Blademaster: 20-01-2008, 20:10 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(Blademaster @ 20-01-2008, 19:25) Hm... no to ja zadam proste pytanko, zlozone z 2 czesci. Jak sie nazywal ciemny jedi, ktorego uczyl barrakis podczas szkolenia nowych zastepow osob, poslugujacych sie ciemna strona mocy i jakiego innego ucznia pokonal, by zostac najciemniejszym jedi drugiego imperium. Brakiss nie bArrakis :P. Uczył Zekka, który zabił Vilasa. Stać was na trudniejsze pytania. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Ech cholera, zawsze cos poprzekrecam jezeli chodzi o imiona.
Moze i stac, ale tak przez przypadek odpalilem temat z quizem, temat padl, wiec rzucilem miechem by cos odzylo. Kolejne pytanie, powiedzmy, ze z tej samego samego tomu - jak nazywal sie drink wypity przez luka w karczmie na starej kopalnianej asteroidzie, gdzie to szukali oni informacji dotyczacych dostaw klejnotow corusca. Dodatkowo mozna podac nazwe tej "oberzy" i samej "planety". O a ty nico jak jestes taki ambitny to jeszcze imie barmana :> . |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
QUOTE(Blademaster @ 01-02-2008, 02:49) Ech cholera, zawsze cos poprzekrecam jezeli chodzi o imiona. Moze i stac, ale tak przez przypadek odpalilem temat z quizem, temat padl, wiec rzucilem miechem by cos odzylo. Kolejne pytanie, powiedzmy, ze z tej samego samego tomu - jak nazywal sie drink wypity przez luka w karczmie na starej kopalnianej asteroidzie, gdzie to szukali oni informacji dotyczacych dostaw klejnotow corusca. Dodatkowo mozna podac nazwe tej "oberzy" i samej "planety". O a ty nico jak jestes taki ambitny to jeszcze imie barmana :> . Czy to nie był czasem Bantha Blaster???? |
|||||||||
![]() ![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 06-12-2019, 08:38 |