Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> FT VS laptop

post 28-08-2009, 22:58
Post #1




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 3
Nr użytkownika: 10 503
Dołączył: 25-08-2009

Witam, mam problem z uruchomieniem FT na laptopie, gdy wlanczam FT wyskakuja mi nastepujace okienka:

http://yfrog.com/0wbeztytuu1rj

a nastepnie taki

http://yfrog.com/5abeztytuu2ekyj

Parametry komputera :

768mb ram
karta graficzna VIA Chrome9 HC IGP Family 256 mb
procek. Intel Celeron 1,86 GHz
Windows XP SP2

Problemow z uruchomieniem F2 nie mialem wiec to nie jest raczej spowodowane zbyt mocnym sprzetem, z gory dziekuje za pomoc, pozdrawiam!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 29-08-2009, 20:37
Post #2




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 314
Nr użytkownika: 4 080
Dołączył: 27-01-2007

Spróbuj w dxdiag wyłączyć przyspieszenie sprzętowe grafiki. Pomaga to w niektórych przypadkach ze starszymi grami 2D.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 29-08-2009, 23:02
Post #3




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 3
Nr użytkownika: 10 503
Dołączył: 25-08-2009

a gdzie to w ogole sie znajduje bo sie nie orientuje :P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-08-2009, 00:16
Post #4




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 96
Nr użytkownika: 4 241
Dołączył: 04-03-2007

Start-> Uruchom -> wpisujesz 'dxdiag'. W oknie znajdziesz zakładkę Ekran, a w niej opcje dotyczące DirectX. Tam można wyłączać przyspieszenia.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-08-2009, 13:59
Post #5




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 3
Nr użytkownika: 10 503
Dołączył: 25-08-2009

niestety to nic nie pomoglo ;/ jak ktos ma jeszcze jakies pomysly to prosze pisac, pozdrawiam
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-08-2009, 15:09
Post #6




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 96
Nr użytkownika: 4 241
Dołączył: 04-03-2007

1. Jak masz jakieś antywirusy, to możesz spróbować je wyłączyć przed próbą odpalenia gry.
2. Przeskanuj też nimi laptopa.
3. Spróbuj też przeinstalować DirectX.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 31-08-2009, 23:27
Post #7




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 314
Nr użytkownika: 4 080
Dołączył: 27-01-2007

A tryb zgodności?
Kliknij na pulpicie prawym klawiszem skrót do tacticsa, dalej właściwościwości -> zgodność -> wybierz zgodność z windows 98/Me. Może to pomoże, bo kończą mi się pomysły.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-09-2009, 16:55
Post #8




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 58
Nr użytkownika: 4 600
Dołączył: 05-07-2007

zainstaluj nowego directx najlepiej wersje 9.0c (zgoogluj sobie)

tutaj masz linka do strony Microsoftu bo potrzebujesz bibliotek Visual C++

http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=en

PS. Jeżeli zainstalujesz już Directx 9.0c nie instaluj tego z płyty FT.

PS2. Jeżeli rozwiązałeś problem, to opisz jak to zrobiłeś (co by "na zaś" było)



User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 13-11-2019, 12:54