Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> [F1] Problemy z uruchomieniem gry

post 23-01-2009, 07:31
Post #1




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 3
Nr użytkownika: 9 462
Dołączył: 22-01-2009

Witam. Mam problem z uruchomieniem tej wspaniałej gry. Zacznę od tego, że mogę bezproblemowo uruchomić ją na głównej jednostce (Windows Vista), ale na laptopie nie (windows XP). Zależy mi bardzo na uruchomieniu na tym drugim. Zaraz po instalacji gra dobrze się uruchamia, można zagrać itp. Za drugim podejściem do włączenie wyskakuje komunikat mówiący, że fallouw.exe nie jest prawidłową aplikacją systemu win32. Najpierw trochę poszukałem na informatyznych forach, zainstalowałem patcha. Nic nie pomaga. I co tu zrobić?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-01-2009, 08:16
Post #2




SHM-0
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 169
Nr użytkownika: 6 762
Dołączył: 25-03-2008

Mi pomagało usunięcie falloutw.exe, skopiowanie do folderu z grą falloutw.___ z jednego z folderów na płycie i zmiana rozszerzenia na .exe. Niestety taką czynność należy chyba powtarzać przed każdym uruchomieniem gry.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-01-2009, 15:08
Post #3




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 3
Nr użytkownika: 9 462
Dołączył: 22-01-2009

Dzięki. Popróbuję tak zrobić.

Niestety. Ten sposób nie działa... Czy ma ktoś z państwa inną propozycję?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-01-2009, 17:19
Post #4




Newsman Shamo
Group Icon
Grupa: Newsman
Postów: 455
Nr użytkownika: 1 895
Dołączył: 22-01-2005

Spróbuj trybów zgodności.

prawoklik na falloutw.exe -> właściwości->zakładka zgodność->uruchom w trybie zgodności i próbuj każdy :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-01-2009, 18:43
Post #5




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 497
Nr użytkownika: 850
Dołączył: 01-09-2003

QUOTE(MooN @ 23-01-2009, 07:46)
Za drugim podejściem do włączenie wyskakuje komunikat mówiący, że fallouw.exe nie jest prawidłową aplikacją systemu win32.
*



Miałem kiedyś coś takiego... wirus :(

Tyle że programów buntujących się przy uruchamianiu (nie licząć pierwszego, za pierwszym wszystko działało...) było kilka...

Format i reinstall windołz - ja nie miałem innej opcji.

Przepuść twardy dysk przez porządnego antywira. Wirus miał w nazwie "win32"
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-01-2009, 19:11
Post #6




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 3
Nr użytkownika: 9 462
Dołączył: 22-01-2009

Dziękuje bardzo. To powinno pomóc...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 12-11-2019, 05:49