Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

Drzewo · Standardowy · [ Linearny+ ]

> Warmonger - Operation: Downtown Destruction, darmowy FPS

post 01-09-2008, 08:41
Post #1




Snajper Kontaktowy Ojciec Założyciel fMUDa
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 788
Nr użytkownika: 319
Dołączył: 22-02-2003

Aż się zdziwiłem gdy przegrzebałem Shamo i nie znalazłem nawet małej wzmianki o tej grze. W ramach szerzenia pozytywnych wpływów podstawie wam pod nos trochę info. o tej produkcji.


Wyobraźcie sobie grę raz że jest darmowa dwa że mocno nastawiona na multiplayera , trzy w post apokaliptycznych klimatach , cztery z ostrą i dobrą grafiką , pięć z silnikiem który w mniejszym stopniu niż inne nas ogranicza. Sześc wyłącz wyobraźnie - ściągnij Warmonger.


Gra pozwala nam się wcielić w żołnierza walczącego w zrujnowanych miastach - ops w zasadzie arenach osadzonych w tychże miastach. Możemy reprezentować PolyChem Oil lub General Energy - dwie korporacje które walczą o naprawdę już niewielkie złoża ropy na bliskim wschodzie. Jednak tak jak już wspominałem gra głównie toczy się na owych arenach w owych miastach w pieprzonych stanach.

5 .pięć
"z silnikiem który w mniejszym stopniu niż inne nas ogranicza"
Mianowicie chodzi o to że gra bazuje na Unreal Engine 3 a co za tym idzie mamy tu FIZYKĘ a co za tym idzie nie ma tu rzeczy której nie da się rozwalić czy przeszkody za która poczulibyśmy się bezpieczni. Dodając że fizyka jest o nieba lepsza niż np w RF i dodając składnik nr 2 czyli " mocno nastawiona na multiplayera" wychodzi nam naprawdę wciągający e-narkotyk.

3 i 4
w post apokaliptycznych klimatach z ostrą i dobrą grafiką

Wideo na Youtubie:
wideo
Galeria na gry-online.pl
gallery
Galeria na stronie producenta
gallery 2
Warto przeskoczyć też do zakładki Concept Art bo rysunki są piękne.


Co do grafiki należny dodać :

"..Nowy program wspierany silnikiem Unreal Engine 3, tym samym który posłużył twórcom gry "Unreal Tournament 3" pozwala pobawić się "strzelanką" FPS (First Person Shooter) wykorzystującą akceleratory fizyki PhysX firmy Ageia."
"...Akceleratory Ageia PhysX to układy PPU (Physics Processing Unit), których zadaniem jest odciążanie komputera od obliczania efektów fizycznych, przy jednoczesnym zapewnieniu naturalnie prezentujących się wirtualnych płynów, włosów, materiałów, wybuchów, dymów itp. W komputerach stacjonarnych są instalowane jako dodatkowe karty. Firma ma też w ofercie rozwiązania dla komputerów przenośnych, PhysX Mobile. "

[info z PClab]


Zmierzając do konkretów warto odwiedzić stronę produktu http://www.warmongergame.com/ z niej właśnie możemy ściągnąć gotowego klienta za całkowitą darmochę [ waży jakieś 437mb ] możemy ściągać drogą tradycyjną [ z serwerów m.i. FilePlanet ,FileFront, GameHell.Com, Chip, E-games]
lub torrentem z chip.de [ link torrenta ]




Co do wymagań sprzętowych to nie są one jakieś wielkie [ gra z 2007r] choć lepiej mieć troszkę mocniejszy komp jak się nie ma układu PPU.

CPU: Intel Core 2 Duo Processor E6400 (2MB L2 Cache,2.13GHz,1066) or equivalent
RAM: 2GB RAM
GPU: Nvidia 7900 graphics card or equivalent
PPU: PhysX 100 Series Processor strongly recommended, with system software 7.11.13 or later
HD: 1.8GB of available space








User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
 
Reply to this topicStart new topicStart Poll
Odpowiedzi(1 - 9)
post 01-09-2008, 18:54
Post #2




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 290
Nr użytkownika: 799
Dołączył: 20-08-2003

Próbowałem odpalić w 1650 x 1050 i zarzynało strasznie na kompie który w nieco mniejszej rozdziałce lekko łyknął Crysisa na Very High.
Ale może trzeba spróbować na mniejszych...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 01-09-2008, 18:59
Post #3




Śmierdziant Sham(b)owy
Group Icon
Grupa: OUTPOST
Postów: 1 335
Nr użytkownika: 55
Dołączył: 07-11-2002

Uuuuu... to ja nawet chyba nie bede probowal....
Moze ktos sprawdzi na jakim sprzecie da sie grac w 1024x768 ????
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-09-2008, 05:56
Post #4




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

Bio_Hazard

sprawdziłem i nie jest najlepiej - od 20 do 60 klatek na sekundę przy _minimalnych_ ustawieniach, ale to wina mojego systemu, w Obku na HDR dociągam przy 1024x768 do 70 fpsów przy wszystkich bajerach, Na czystym systemie spodziewałbym się w Warmongerze 40 - 60 fpsów przy średnich ustawieniach....
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-09-2008, 13:26
Post #5




Snajper Kontaktowy Ojciec Założyciel fMUDa
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 788
Nr użytkownika: 319
Dołączył: 22-02-2003

U mnie też na mocnym sprzęcie chodziło różnie rozdziała 1440x900 ustawienia na maxa no nie było najlepiej choć Cisis lata jak chce.
myślę ze to s powodu Ageia PhysX - moja karta chyba nie ma tego układu. A jednak te wszystkie latające targające się pierdoły jednak idą na GPU . O golnie jak wywaliłem Cienie zmniejszyłem lekko detale fajnie się gra. Tyle ze grałem w 4 po lanie bo po necie nie umie nic wychaczyć nawet na ASE

Naprawdę fajna gierka z fajną grafą i muzą oraz dźwiękami - może nie wciąga jak inne takie produkcje ale jest naprawde fajna i klimat czuć i widać.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-09-2008, 17:52
Post #6




Śmierdziant Sham(b)owy
Group Icon
Grupa: OUTPOST
Postów: 1 335
Nr użytkownika: 55
Dołączył: 07-11-2002

QUOTE(piv vauh @ 02-09-2008, 05:37)
Bio_Hazard

sprawdziłem i nie jest najlepiej - od 20 do 60 klatek na sekundę przy _minimalnych_ ustawieniach, ale to wina mojego systemu, w Obku na HDR dociągam przy 1024x768 do 70 fpsów przy wszystkich bajerach, Na czystym systemie spodziewałbym się w Warmongerze 40 - 60 fpsów przy średnich ustawieniach....
*



nooo... podal bys jeszcze swoj konfig... :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-09-2008, 18:06
Post #7




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

Pisałem gdzieś, że załapuje się na wspomniane wymagania, możliwe, że w poście który wywaliłem, żeby nie pisać 2 postópod rząd:

AMD Athlon 64 x2 Dual Core 4200+ 2.21 mHz
2 GB RAM DDR2
Nvidia Geforce 7900 GT/GTO 256 MB
Win XP

Sprzęt nie był taktowany, jak pisałem, system nadaje się do wymiany, jedyne co mnie powstrzymuje od tego to brak czasu i płyty z win XP sp2, bo przy sp1 tak jakby znikają mi partycje... a to jest złeeeeę, biorąc pod uwagę ilość grafik/zdjęć/tekstów które trzymam na kompie bez dodatkowej kopii na płytach.... troche jak rosyjska ruletka :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-09-2008, 14:06
Post #8




Snajper Kontaktowy Ojciec Założyciel fMUDa
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 788
Nr użytkownika: 319
Dołączył: 22-02-2003

To ja ja ja podam jeszcze swój żeby wiadome było i poczęci dla szpanu :


Asus P5Q Deluxe
Intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
2046MB RAM ddr2
NVIDIA GeForce 8800 GT 512ddr3 600/1500
winxp sp2 [2m-ce]

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-09-2008, 14:30
Post #9




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

Sporo silniejszy procek i wyraźnie lepsza grafa... i czysty system - tu bym upattrywał różnic w działąniu :)

Spicmir kiedy kupowałeś/upgradeowałeś sprzęt?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-09-2008, 13:16
Post #10




Snajper Kontaktowy Ojciec Założyciel fMUDa
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 788
Nr użytkownika: 319
Dołączył: 22-02-2003

jakoś 2-mc temu - dlatego taki system czysty .
Na urlopie mam zamiar mocno podkręcić proca i GPU i odpalić Warmongera i zobaczyć czy to coś da. Bo odziwo dopiero teraz np TrueCrime zaczął mi normalnie chodzić [ prędzej na 2.13 pentium D 1gb ramu [dual600] i na gf6200 skakał na żaba mimo że wymki ma o wiele wiele niższe]


User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 21-09-2019, 12:22