Krewni I Znajomi Cthulika
Portal | Blog | Album | Chat |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Krewni I Znajomi Cthulika
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Marteenez dalej gulgocze po lekturze podrecznika po prostu;)
Monopoly brzmi interesujaco... W przygodowke nie gralem bo nie lubie przygodowek i nie umiem w nie grac;) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Za to mnie przygodowka wciagnela a monopoly nie ale to dlatego ze ja ubostwiam przygodowki
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||||
![]()
![]() |
Witam w klubie!! :D Ja też uwielbiam przygodówki. Dziś chciałbym Wam przedstawić prace Goomi'ego. Była mowa o niepokojących, bezkształtnych postaciach. Obejrzyjcie więc tą galerię: http://www.macguff.fr/goomi/lovecraft/love...craft_cadre.htm Ponadto z powyższego linka proponuję wrócić do "home" i wybrać "Goomicronicon". Znajdziecie tam sporo niepokojących ilustracji. A dla rozluźnienia, wciąż aktualizowana, seria komiksowych stripów z Wielkimi Przedwiecznymi w roli głównej: http://www.macguff.fr/goomi/unspeakable/va...ult00-cast.html Co ciekawe, stripy te są autorstwa tego samego Goomi'ego. Trzeba przyznać, że umie elastycznie podejść do tematu :) <Poza tym, podobnie jak mnie, do zainteresowania się prozą HPL zachęcił go "Zew Cthulhu" RPG :)> |
|||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Trzeba przyznac ze necronomicon odcisnal pietno w jego umysle;)
Graficzki przednie... umiejetnie pokazal to, ze pewne rzeczy u HPLa sa nie do okreslenia... -nie pokazal ich;) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Mi tez sie podobaja
Takie..hmm... surrealistyczne |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Widac ze ten Pan zna sie na rzeczy...:)
No a do tego ma duuuuze poczucie humoru...historyjka z papiezem rula! :lol: :lol: :lol: |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
OMG! ROTFL! :lol: .
Ten post był edytowany przez Sorrow: 11-01-2005, 22:43 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Pokazal bym cos podobnego ale z Pratcheta (kto czytal "ostatniego bohatera" ten wie) jednak ten obrazek jest na 2 kartach A4 i nie mam tego jak zeskanowac w calosci
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
No dlugo nie moglem sie przekonac do Lovecfracta ale jak juz zaczalem to nie moge przestac. Zbior opowiadan "Droga do szalensta" szczegolnie "reanimator" i "ukryta groza"
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Lovecraft...pamietam gdy wieczorem w ciemnej biblotece wyciągnąłem z półki stojącej w najrzadziej odwiedzanej cześci sali zakurzony tom jego opowiadań i niczymy w transie wśród narastających szeptów w mojej głowie otworzyłem...drzwi do świata z moich koszmarów.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
To na pewno nie mogl byc przypadek, to przeznaczenie. W podobny sposob odnalazlem inna Ksiege co odmienila moje zycie
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
to pewnie była Biblia...Fallouta oczywiście :P .
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
o, miejsce do wojny :)
ekhm.. nie lubię Lovecrafta! ba, nie dość, ze nie lubię, to jeszcze uważam go za autora bardzo marnego i drugiej klasy. Czytałem parę książek. Może inne są lepsze, ale nie zamierzam przeglądać całej bibliografii tylko po to, żeby znaleźć jedną perełkę. czemu nie lubię - po prostu jak dla mnie nie mają wcale tego, z czego tak słyną - czyli klimatu, nastroju grozy. itd. Gdzie tam nastrój, pytam? CO buduje grozę? I najbardziej irytujące - wrzucanie słów "plugawy", "przedwieczny" i "nie do opisania" prawie do każdego zdania. Daję sobię głowę uciąć, że na każdej stronie występuje przynajmniej jedno z tych trzech sformuowań. "I wyłonił się zza zakrętu plugawy cień", "dobiegało z tamtąd plugawe światło", "pojawił mu się przed oczyma plugawy, przedwieczny znak". Po pewnym czasie doszedłem do wniosku, że moje np. brudne bokserki też sa w pewnym sensie plugawe i przedwieczne. Ludzie, darujcie. Wiem, że nikt mnie nie zmusza do czytania, ale na prawdę ja nie rozumiem, co buduje klimat tych opowiadań i książek, które wszyscy tak chwalą. Być może (zrozumiem to jako jedyne usprawiedliwienie) pewne ubóstwo językowe języka angielskiego nie pozwala na uzycie większej ilości tego typu przymiotników.. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Straszne jest w nich to co czlowiek moze i jest w stanie zrobic drugiemu czlowiekowi
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||||
![]()
![]() |
Entrop ty...plugawe dziecie komercji :P. Doceń fakt kiedy te opowiadania były pisane...wtedy one naprawde robiły wrażenie. W dzisiejszych czasach gdy sztuczna krew i flaki leją się hektolitrami z monitorów i ekranów faktycznie opowiadania te nie robią na was wrażenia...ehhh Alone in the Dark łezka w oku...chlipp :wub: |
|||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Namnożyło się w sieci LOL-owych stronek, nie mogło zabraknąć również takiej o Cthulikach: LOLTHULU
Cthulhu, który zgubił kaczuszkę mnie rozwalił. ;) |
|||||||||
![]() ![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 16-12-2019, 16:41 |