Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

4 Strony  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Generator postaci do PnP

post 03-12-2005, 11:49
Post #1




First to Fight!
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 633
Nr użytkownika: 1 860
Dołączył: 07-01-2005

Szukalem i szukalem, znalazlem tylko cos takiego.
Moje pytanie jest nastepujace:

Czy ktos znajacy dobrze html moglby zrobic szybki generator do postaci PnP?
Chodzi mi oto by w puste okienka powpisywac wartosci, po wypelnieniu wszystkich okienek powinnismy miec 2 opcje do wyboru:
- nasza postac wpisana na karte
- wszystko zapisane i uporzadkowane w tabeli, gotowe do zapisania w Wordzie czy zwyklym pliku txt

Jezeli istnieja takie to bardzobym prosil o linka do nich. Z gory dziekuje
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-12-2005, 12:17
Post #2




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 85
Nr użytkownika: 2 612
Dołączył: 27-09-2005

To by faktycznie było przydatne w każdym RPG.
Tylko, że nie mogło by drukować wartości na karcie, bo dość, często się je zmienia...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-12-2005, 12:37
Post #3




First to Fight!
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 633
Nr użytkownika: 1 860
Dołączył: 07-01-2005

co za problem dac wartosci poczatkowe (wpisane przez generator)/ zmienne(+/-) i ostateczne(finalne)?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-12-2005, 13:56
Post #4




FMUD Team
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 732
Nr użytkownika: 2 057
Dołączył: 24-03-2005

Hmm.. kiedyś z kumplem próbowaliśmy zrobić program do tworzenia postaci. Strasznie skomplikowana sprawa w sumie, siedzieiśmy parę godzin i ciągle cos nie pasowało. Ja problem rozwiązuję inaczej: Włączam Falla, robię se postać, zapis do pliku i/lub przepisuję wartości na karte postaci. Szybkie i skuteczne :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-12-2005, 15:00
Post #5




First to Fight!
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 633
Nr użytkownika: 1 860
Dołączył: 07-01-2005

Jednak dobrzeby było miec coś takiego w wersji online, gdzi wystarczy podac komus linka i po sprawie
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-12-2005, 15:32
Post #6




S.M.A.R.T.I.E.
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 1 147
Nr użytkownika: 1 501
Dołączył: 19-06-2004

Jedyny generator postaci do PnP jaki znam to ten zorbiony w Excelu - po wklepaniu podstawowych Statsów oblicza nam umiejetnosci cechy drugortzedne itp. Przydatny ale niezbyt efektowny wizualnie...stad przydatnosc do wydruko znikoma :)

BTW: Aigam prosze o usuniecie grafiki z podpisu lub bedzie warn...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-12-2005, 18:46
Post #7




SHM-4
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 1 299
Nr użytkownika: 1 885
Dołączył: 20-01-2005

Oj przydałby się taki generator, przydał. Sam bym nawet coś takiego zrobił, najlepiej na stronke o Falloucie, ale nie znam się ani troche na html, a do tego to trza troche umieć. Może zarzuci mi ktoś jakiś prosty program, który pozwala graficznie tworzyć html, to może coś by się udało zrobić...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-12-2005, 20:52
Post #8




First to Fight!
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 633
Nr użytkownika: 1 860
Dołączył: 07-01-2005

Znam sie troche na htmlu ale nie czyje sie zbytnio na silach - moja przygota z tworzeniem czegokolwiek na strony to java oraz pisanie appletow. Moglbym to napisac jednak napewno zajeloby mi to troszeczke czasu i napewno mialbym problemy rzucajac okiem co jakis czas do podrecznikow i tutoriali. Ta prosba jest skierowana do ludzi ktorzy lubia html i sie na nim znaja a praca sprawia im przyjemnosc.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-12-2005, 22:13
Post #9




SHM-4
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 1 299
Nr użytkownika: 1 885
Dołączył: 20-01-2005

Się odwiedziałem, że to można napisać tylko jako jawę ew. jako FLash, bo html nie potrafi wykonywać obliczeń. (Tak twierdzi mój brat). Tak więc musi się zając tym ktoś kto javę, naprzykład ty Aigam. :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-12-2005, 22:30
Post #10




First to Fight!
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 633
Nr użytkownika: 1 860
Dołączył: 07-01-2005

moj html kuleje
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-12-2005, 11:22
Post #11




FMUD Team
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 732
Nr użytkownika: 2 057
Dołączył: 24-03-2005

To by się dało fajnie zrobić. Tylko pracy by w to włożyć trzeba w diabli. Fakt, w grę wchodzi tylko java, php albo flash. Pewnie są jeszcze inne możliwości, ale to nie o to chodzi... W html-u też dałoby się to zrobić, ale każdy musiałby sobie sam wszystko liczyć, a nie o to chodzi ;)
Próbowałem kiedyś coś takiego poskładać w javie... to by nawet było proste. Gorzej z fajnym graficznie ustawieniem tego na stronie, żeby to po ludzku wyglądało. Zawsze mi się coś rozjeżdżało, zwężało albo coś ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-12-2005, 15:29
Post #12




First to Fight!
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 633
Nr użytkownika: 1 860
Dołączył: 07-01-2005

No to pisac kto co umie i razem do czegos sie dojdzie :)
Moze ktos ze schronu13 bylby tak mily, przypadkiem przebywam na tym forum i dal kod- bo tak kopiowac to strszne chamstwo :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-12-2005, 18:27
Post #13




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 23
Nr użytkownika: 2 853
Dołączył: 08-12-2005

Taaa. Jakbym posiedział to może by coś wyszło. Ale nie w javie htmlu ani nic takiego tylko C++. Ale nie jakieś takie fajne, tylko konsolka wszystko textowe, i żadnych bajerów. Ale to by było w ch** roboty więc nie wiem. Może jak mnie zdopingujecie...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-12-2005, 18:47
Post #14




First to Fight!
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 633
Nr użytkownika: 1 860
Dołączył: 07-01-2005

BOS_joint! BOS_joint! BOS_joint! BOS_joint! - DAJESZ! DAJESZ!
Nie bede ci pisal bys sobie wyobrazil 95 kilowego faceta ubranego w spodniczke i pompony i podskakujacego wesolo bo to nieetyczne :)

Zatem: zostales oficjalnie zdopingowany ^^
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-12-2005, 20:20
Post #15




SHM-4
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 1 299
Nr użytkownika: 1 885
Dołączył: 20-01-2005

Do-ping, do-ping, do-ping. :)

Wiesz wersja tekstowa też nie była by zła. Przecieć wyświetlając wartości wystarczy je odpowiednio porozmieszczać na ekranie, tak żeby to nie był tylko ciąg liczb. Może i spasowało by to nadrukować na gotową kartę postaci......
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-12-2005, 21:34
Post #16




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 23
Nr użytkownika: 2 853
Dołączył: 08-12-2005

Taaa. To może się udać. ale zastanowiła mnie jedna rzecz. Czy nie łatwiej byłoby po prostu włączyć falla??? Chociaż jeżeli chcecie to prezsyłać... Więc ok. Oficjalnie w tej chwili biorę się za pisanie :D . C odo nadrukowania to może być pewien problem. Ale to jest problem na później. Więc życzcie mi szczęscia i czekajcie an wiadomości o beta wersjach :D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-12-2005, 21:57
Post #17




SHM-4
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 1 299
Nr użytkownika: 1 885
Dołączył: 20-01-2005

Mam jeszcze jedno pytanko, tylko nie wiem czy to nie będzie niegrzeczność/hamstwo/świństwo/wykorzystywanie/bezduszność/despotyzm/itd, mianowicie czy można by ten program stworzyć tak żeby dało się zmieniać wzory obliczające statytyski, ogólmnie żeby dało się zmieniać wzory? :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-12-2005, 22:34
Post #18




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 23
Nr użytkownika: 2 853
Dołączył: 08-12-2005

Tak prawdę mówiąc to chwilowo mi nie idzie... :( Ale przemyślę zaprojektuję i napisze. A co do wzorów to myślę że dało by się coś z tym zrobić... Ale do tego jeszcze dłuuuuuga droga :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-12-2005, 00:01
Post #19




FMUD Team
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 732
Nr użytkownika: 2 057
Dołączył: 24-03-2005

Da radę zapisać do pliku tekstowego, więc możnaby zrobić to bardzo fajnie nawet. Zapisz se postać w falloucie do pliku, będziesz widział, jak fajnie to można zrobić, jeśli jeszcze nigdy nie sprawdzałeś. Spróbuj, zawsze można się czegoś nauczyć, zawsze to doświadczenie...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-12-2005, 01:31
Post #20




First to Fight!
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 633
Nr użytkownika: 1 860
Dołączył: 07-01-2005

Wedrowco jezeli to bylby Program napisany w C (jakimkolwiek) to napewno pojawilaby sie mozliwosc obliczen autoatycznie skilli, edytoanie lvl itd - jedyny problem to to napisac
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

4 Strony  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 22-07-2019, 15:01